Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

La final de mandat, Sorin Popescu a sesizat procurorii în privinţa unor tranzacţii cu terenurile Piscicola Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tranzacţiile făcute în anul 2007 cu unele terenuri care au fost în proprietatea Piscicola Fălticeni au ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. La finalul mandatului său de prefect, Sorin Popescu a contestat în instanţă tranzacţiile făcute între Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol şi SC Pescoliv SA Fălticeni, care au vizat vânzare către această firmă a mai multor terenuri care au aparţinut SC Piscicola Fălticeni. Terenurile se află sub digurile iazurilor aparţinând SC Piscicola SA Fălticeni, iar potrivit plângerii în instanţă, acestea erau în domeniul public al statului, motiv pentru care nu puteau fi vândute. De precizat că fostul prefect a formulat plângeri penale împotriva lui Corneliu Popescu, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol în anul 2007, precum şi împotriva lui Flaviu Melinte, directorul SC Pescoliv SA Fălticeni.

Sorin Popescu a solicitat Judecătoriei Fălticeni să constate nulitatea absolută parţială a contractului de vânzare-cumpărare încheiat între Compania Naţională pentru Administrarea Fondului Piscicol Bucureşti, în calitate de vânzător, şi SC Pescoliv SA, în calitate de cumpărător. Trebuie spus că această companie este în prezent desfiinţată, patrimoniul său fiind preluat de Agenţia Domeniului Statului, care, la rândul său, l-a predat Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

 

Terenurile au fost vândute ilegal către Pescoliv SA Fălticeni

De asemenea, fostul prefect a solicitat instanţei excluderea din contractul de vânzare-cumpărare a acestor suprafeţe de teren, precum şi rectificarea înscrierilor operate la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi înscrierea corectă a proprietarului, respectiv Statul Român, iar ca administrator, actuala Agenţie Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.

Fostul prefect a arătat că toate suprafeţele care au făcut obiectul vânzării către SC Pescoliv Fălticeni sunt proprietate a Statului Român, fiind inventariate în domeniul public. Sorin Popescu a spus că acest lucru a fost confirmat şi de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. El a mai arătat că, potrivit Constituţiei României, bunurile proprietate publică sunt inalienabile, iar în condiţiile legii, ele pot fi date în administrarea regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate, şi pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică. „Cu încălcarea prevederilor legale, instituţii ale statului puse să administreze în mod legal proprietatea publică a acestuia au procedat la vânzarea acestor suprafeţe de teren. Mai grav este faptul că, deşi Compania Naţională pentru Administrarea Fondului Piscicol Bucureşti, cu autorizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a procedat la vânzarea în mod ilegal a acestor terenuri, în protocoalele de predare primire încheiate ulterior, ca urmare a reorganizării sau desfiinţării instituţiilor care au preluat în administrare aceste suprafeţe, ele figurează ca fiind în patrimoniul acestora”, se arată în solicitarea făcută instanţei.

 

Terenurile apar ca fiind în domeniul public al statului, dar la proprietar figurează SC Pescoliv Fălticeni

În document se arată că, în anul 2005, SC Piscicola SA Fălticeni avea 639,4142 hectare de terenuri agricole şi neagricole, aceeaşi suprafaţă fiind preluată, în 2009, şi de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură. Ulterior însă, în urma încheierii procesului-verbal de predare-primire, se constată că suprafaţa este de 654,38 hectare de teren, din care aproape 630 de hectare este suprafaţă destinată pentru piscicultură. În documentul înaintat instanţei se precizează că suprafeţele de teren care au fost vândute ilegal în anul 2007 figurează inventariate şi la această dată în domeniul public al statului, însă, potrivit documentelor din Cartea Funciară, proprietar este SC Pescoliv SA Fălticeni. În documentul înaintat instanţei se mai arată că terenurile în cauză nu puteau fi vândute de Compania Naţională pentru Administrarea Fondului Piscicol, deoarece acestea erau inventariate în domeniul public al statului, ori proprietatea publică este inalienabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La final de mandat, Sorin Popescu a sesizat procurorii în privinţa unor tranzacţii cu terenurile Piscicola Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
La final de mandat, Sorin Popescu a sesizat procurorii în privinţa unor tranzacţii cu terenurile Piscicola Fălticeni3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 mai 2012, 11:50:36
Ce belepocă avem ?! e pur and stuff , este ?
Nu doar că nu evoluăm nici măcar nu ne dumirim
Ne-ngrămădim să luăm tigăi , fugim de proteste
La necroloage à trois primii vrem să fim

Doctorului Pangasius ne hrăneşte ( cu peşte )
La fast-food ingredientul principal e CANCERUL
ADEVĂRUL pe nicio temelie nu se mai plămădeşte
Şi nicio veste bună nu mai aduce furierul

Aducem popa să sfinţească pagina de facebook
Trebuie să ŞTIM cât mai puţin ,cât mai puţini
Meseriile se-aleg DOAR în funcţie de ciubuc
Şi (involuntar) la fiecare respirat .. suspini

Doamne,de ce-Ai stins combustia interioară a devenirii ?
De ce viitorul sună atât de .. dramatic ?
Nu mai sunt limite ( mai ales cele inferioare), legea firii
E doar un ecou al unui faliment stigmatic
2.   Reporters without borders trimis de
(14 mai 2012, 14:42:17
În recentul raport referitor la libertatea presei, elaborat și dat publicității de către Reporteri fără frontiere, România se situează pe locul 47 la nivel mondial, fiind situată după țări cu „îndelungată tradiție democratică”:
9 - Cap Verde
16 – Jamaica
19 – Costa Rica
20 – Namibia
22 – Surinam
25 – Mali
29 – Niger
34 – Tanzania
35 – Papua Noua Guinee
37 – El Salvador
41 – Ghana
42 -43 la egalitate– Africa de Sud și Botswana
44 – Coreea de Sud
45 – Comoros.

Dar nu trebuie să disperăm atâta timp cât suntem (încă ) înaintea altor democrații bananiere:
52 – Trinidad Tobago
52 – Haiti
54 – Mauritius
57 – Samoa
58 – Guyana
62 – Rep. Centrafricană
63-65 – Leshoto, Sierra Leone și Tonga ( la egalitate)
66 – Mozambic
67 – Mauritania
68 – Burkina Faso
70 – Bhutan.
Dacă vrei să comentezi ceva, AL2011, ian de te du în Finlanda, Norvegia sau Olanda, ocupantele podiumului.
DIXI!
2.1  RE: Reporters without borders trimis de
(14 mai 2012, 18:23:14
Da, ai dreptatehappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei