Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Nici premierul jurist Ponta nu poate împiedica primarii să dea în judecată Guvernul

Luni, 14 Mai 2012 (16:04:13)

PDL condamnă atacul Guvernului Ponta la banii administraţiilor locale, a declarat, luni, preşedintele PDL, Emil Boc, arătând că este îngrijorător faptul că premierul României "utilizează ameninţarea ca instrument de presiune asupra primarilor".

În opinia lui Boc, atacul guvernului Ponta la banii administraţiilor locale este un atac "ilegal, nejustificat şi care sfidează comunităţile locale".

Boc a mai spus că "premierul jurist Victor Ponta recurge la ameninţări la adresa primarilor", gest "extrem de condamnabil", liderul PDL arătând că orice persoană se poate adresa justiţiei.

"Nici domnul premier jurist Ponta nu poate împiedica primarii să acţioneze în judecată Guvernul", a precizat Emil Boc, arătând că Guvernul nu mai poate lua banii de la primării după ce acestea şi-au aprobat rectificările bugetare.

El l-a criticat pe Ponta pentru că ar fi spus că primarii care acţionează în judecată Guvernul vor fi acţionaţi în judecată sau nu vor mai primi bani de la guvern.

Emil Boc a ţinut să-i amintească lui Ponta zicala "ceea ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că doreşte să le transmită un avertisment foarte clar primarilor cărora le-a luat banii înapoi prin Ordonanţă de urgenţă, el arătând că aceştia nu trebuie să se ia după şefii PDL, pentru că le va imputa şi cheltuielile de judecată.

"Am urmărit declaraţiile de campanie ale celor de la PDL. E dreptul lor, domnul Blaga, domnul Oltean, să-şi facă curaj, să-şi sprijine colegii. Dar vreau să transmit un avertisment foarte clar către acei primari cărora le-am luat banii înapoi în baza unei Ordonanţe de Urgenţă. Ei să nu se ia după Blaga şi după Oltean. Ştiu foarte bine că o Ordonanţă de Urgenţă înseamnă o lege şi că nu vor câştiga niciun proces împotriva Guvernului", a spus Ponta.

El a precizat că le va imputa primarilor şi cheltuieli de judecată, pe care le va tăia tot din bugetul primăriilor lor.

"Dacă se iau după Blaga şi după Oltean o să le imput banii de cheltuieli de judecată şi o să le tai tot din bugete lor. Jocul politic şi electoral îl înţeleg, dar până la prostie. Până acolo nu se poate merge", a spus Ponta.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, prin hotărâre, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi, a anunţat premierul Victor Ponta.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că "în instanţă primarii vor avea câştig de cauză" dacă vor acţiona Guvernul în judecată pentru ordonanţa de urgenţă prin care se cer banii înapoi de la primării, iar PDL va ajuta primarii cu un model cadru de acţiune în judecată.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Uniunea va ataca în contencios administrativ Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Ponta prin care sunt retraşi banii alocaţi de către Guvernul Ungureanu primăriilor din ţară.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că i-a certat pe primarii democrat-liberali care nu au cheltuit mai repede banii de la Guvernul Ungureanu, deşi nu au greşit, deoarece nu a existat un termen pentru cheltuirea lor.

Liderul PDL a atras, totodată, atenţia asupra faptului că banii au fost daţi primarilor de Guvernul Ungureanu printr-o Hotărâre de Guvern şi retraşi de Guvernul Ponta printr-o Ordonanţă de Urgenţă, mai greu atacabilă.

"Ca să vedeţi cât de mare e ticăloşia, banii au fost alocaţi primăriilor printr-o Hotărâre de Guvern. I-au retras printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Unde e urgenţa? Preşedintele Ponta a criticat Guvernul Boc de o sută de ori pentru că a emis ordonanţe de urgenţă şi primul act normativ de importanţă pe care îl dă acest Guvern este o Ordonanţă de Urgenţă. În ce constă urgenţa aceasta?”, a întrebat Ioan Oltean, după care tot el a dat un răspuns.

"O Hotărâre de Guvern putea fi automat atacată şi suspendată, pe când posibilităţile de a ataca o OUG sunt mult îngustate. Deci iată o şmecherie la care a recurs Ponta. La asta se pricep, la şmecherii”, a conchis Oltean.

Şeful de campanie al PDL, Vasile Blaga, i-a îndemnat, joi, pe primarii care trebuie să restituie banii alocaţi de fostul Guvern şi încă necheltuiţi să dea în judecată Guvernul Ponta, deoarece vor câştiga "proces după proces".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Nici premierul jurist Ponta nu poate împiedica primarii să dea în judecată Guvernul.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Nici premierul jurist Ponta nu poate împiedica primarii să dea în judecată Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei