Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Pop:Planul de ocupare trebuie să fie practic, Guvernul nu a prevăzut bani pentru măsuri active

Luni, 14 Mai 2012 (18:14:32)

Planul naţional de ocupare va fi rediscutat până săptămâna viitoare, pentru că trebuie să fie unul "practic", iar Guvenul nu a prevăzut niciun ban pentru măsuri active, a declarat luni, la finalul primei întâlniri cu sindicatele şi patronatele, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Planul naţional de ocupare va fi rediscutat pe parcursul acestei săptămâni şi, pentru că Executivul nu a prevăzut niciun ban pentru măsuri active, vor trebui identificate, împreună cu Ministerul de Finanţe, resurse financiare, a spus Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a precizat, la finalul dicuţiei cu sindicatele şi patronatele, că acest plan trebuie să fie "practic" şi că, pentru asta, vor fi necesare anumite modificări.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, tot după discuţiile de luni, că sindicatele şi patronatele urmează să facă observaţii pe text, dar au atenţionat reprezentanţii Ministerului Muncii că este nevoie şi de sustenabilitate financiară.

"Planul de ocupare este focalizat doar pe problema tinerilor şi exclude restul categoriilor. Dar disponibilizaţii provin şi din alte categorii", a subliniat Hossu.

Reprezentantul patronatelor, Cezar Corâci, a precizat că locurile de muncă noi, care ar trebui create prin Planul naţional de ocupare, sunt în sarcina mediului privat şi, în acest sens, ar trebui prevăzute unele măsuri care nu costă, dar care ar ajuta angajatorii.

În prima întâlnire a comisiei de dialog social s-a discutat şi despre modificarea Codului muncii şi a Legii dialogului social, pentru cea din urmă trebuind să fie constituite grupurile tehnice de lucru, iar în două săptămâni să fie făcute propunerile de modificare.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, luni, în cadrul întâlnirii cu sindicatele şi patronatele, că speră ca, până la sfârşitul lunii mai, să poată fi finalizat Planul naţional de ocupare "moştenit de la vechiul Cabinet" şi să fie adoptat printr-un memorandum.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a convocat prima întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta despre Planul naţional de ocupare şi pentru a le prezenta acestora două proiecte de Ordonanţă de Guvern privind restituirea CASS şi reîntregirea salariilor bugetarilor, supuse luni în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Liviu Pop a declarat la începutul întâlnirii că Planul naţional de ocupare a fost discutat luni de dimineaţă cu grupul tehnic care a lucrat la elaborarea lui şi le-a transmis reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că până vineri acestea ar trebui să facă propuneri pentru a fi finalizat.

"Aş vrea ca la sfârşitul lunii mai să avem un memorandum prin care să adoptăm acest Plan de ocupare", a spus Pop.

În urmă cu o lună, sindicaliştii şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu au decis să se întâlnească periodic, pentru discutarea "disfuncţionalităţilor din plan economic şi social".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop:Planul de ocupare trebuie să fie practic, Guvernul nu a prevăzut bani pentru măsuri active.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Pop:Planul de ocupare trebuie să fie practic, Guvernul nu a prevăzut bani pentru măsuri active0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei