Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apărarea frontierelor externe ale UE cu poliţişti din toate statele, discutată de Rus cu francezii

Luni, 14 Mai 2012 (18:36:44)

Posibilitatea creării unor structuri comune formate din specialişti pe probleme de frontieră din statele membre ale UE a fost luată în discuţie, luni, în Bucureşti, la întâlnirea ministrului de Interne, Ioan Rus, cu o delegaţie de oficiali francezi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), remis luni MEDIAFAX, aceste structuri comune ar putea funcţiona în punctele de trecere a frontierelor externe ale UE.

Măsura a fost discutată la întâlnirea lui Rus cu membrii delegaţiei franceze deoarece "este de natură să elimine eventualele suspiciuni de corupţie din partea oricărui stat membru al UE", se precizează în comunicat.

Totodată, potrivit MAI, crearea unor asemenea structuri ar permite o mai mare competitivitate şi responsabilizare în materie.

"În ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, ministrul Ioan Rus a menţionat că partea română a implementat toate proiectele pentru securizarea frontierei externe, România îndeplinind, în acest moment, toate criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen", se arată în comunicatul MAI.

De asemenea, ministrul de Interne a mai discutat cu membrii delegaţiei franceze şi despre reinserţia socială a romilor.

"Referitor la reinserţia socială a romilor, ministrul de Interne a precizat că Guvernul României a adoptat Strategia Naţională privind incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor în perioada 2012-2020, document ce conţine măsuri care vizează domeniile educaţiei, sănătăţii, ocuparea forţei de muncă şi locuire", mai arată MAI.

Delegaţia franceză - condusă de preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului Francez, Simon Sutour - se află în vizită în România în perioada 13-17 mai, la invitaţia preşedintelui Senatului României.

La întâlnirea de la sediul MAI au mai participat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, ataşatul de securitate internă în cadrul misiunii diplomatice a Republicii Franceze în România, colonelul Frédéric Bayard, şi consilierul Marion Flavier.

Din partea Ministerului de Interne, a fost prezent şi şefulul Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestorul şef de poliţie Marian Tutilescu.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat în 13 mai, la Alba Iulia, că România şi-a îndeplinit obligaţii "din punct de vedere tehnic" pentru aderarea la Spaţiul Schengen, iar faptul că ţara nu face parte "din club" duce la pierderi economice şi sociale.

Rus a spus că România şi-a îndeplinit obligaţii "din punct de vedere tehnic" pentru aderarea la Schengen, însă ţara trebuie să ducă "o bătălie mare pe obiectivul zero, de prioritate extremă în politica externă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este un an special pentru că ducem o bătălie mare pe obiectivul zero, să-i spunem, de prioritate extremă în politica externă a României, şi anume aderarea la Schengen (…) Această inexistenţă a noastră în acest club duce la pierderi, şi economice şi sociale şi în ceea ce priveşte mobilitatea forţei de muncă şi în ceea ce priveşte evoluţia, de fapt, a mai multor categorii socio-profesionale din România care, în situaţia în care ar fi acolo, ar avea alte posibilităţi de exprimare în mai multe variante existenţiale", a afirmat Rus.

Ministrul de Interne a adăugat că în perioada următoare va avea întâlniri cu ambasadori şi miniştri de interne ai unor ţări din Uniunea Europeană pentru a discuta despre aderarea României la Schengen.

Liderii statelor UE au hotărât, la 1 martie, să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, potrivit un proiect de declaraţie finală pentru summitul UE de la Bruxelles, obţinut de AFP.

Din cauza opoziţiei Olandei, o aderare nu poate fi considerată acum şi s-a hotărât ca o decizie cu privire la acest subiect să fie luată "în septembrie 2012", se arăta în document.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apărarea frontierelor externe ale UE cu poliţişti din toate statele, discutată de Rus cu francezii.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apărarea frontierelor externe ale UE cu poliţişti din toate statele, discutată de Rus cu francezii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei