Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat

Marţi, 17 Aprilie 2012 (15:17:48)

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că ANRP ar fi plătit pentru consultanţă suma de 800 de milioane de Euro unor firme din Bistriţa şi din Cluj, iar USL va cere, la Senat, în condiţiile în care speră să deţină majoritatea, înfiinţarea unei comisii de anchetă asupra activităţii agenţiei.

"Sunt trei senatori din arcul guvernamental care sunt la fel de îngroziţi ca şi noi de nivelul fraudelor comise la Autoritatea Naţională pentru Retrocedarea Proprietăţilor (ANRP). Se pare că 800 de milioane de Euro au fost plătiţi de către ANRP pentru consultanţă unor firme din Bistriţa şi Cluj. Acolo se face consultanţă adevărată şi o să fiţi foarte uimiţi de faptul că zootehniştii sunt foarte buni la consultanţă, ca şi la modificarea Constiuţiei. Am tot respectul pentru zootehnişti, dar nu vreau să-mi facă Constituţia şi nici să-mi dea consultanţă pentru restituirea proprietăţilor", a spus Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că, în condiţiile în care opoziţia speră să deţină majoritatea la Senat, va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară asupra activităţii ANRP, începând cu data de 1 ianuarie 2009.

Guvernul vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibiliatate restituirii în natură.

De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit, la Guvern, cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, şi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru noi discuţii despre proiectul care limitează despăgubirile pentru imobilele naţionalizate, înainte ca documentul să fie aprobat de Executiv.

Proiectul ar putea fi aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta a Guvernului şi transmis Parlamentului pentru dezbatere în procedură de urgenţă, au declarat surse oficiale.

Guvernul analizează varianta ca viitorul proiect de lege privind despăgubirile pentru proprietăţile naţionalizate să prevadă restituirea în natură pentru dosarele deja depuse la ANRP, cu stabilirea unui termen până la care mai pot fi depuse dosare care să fie soluţionate tot cu retrocedări în natură

Surse guvernamentale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că Ministerul Justiţiei a fost mandatat să analizeze din punct de vedere juridic o soluţie pentru amendarea proiectului de lege în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: ANRP a plătit 800 milioane de Euro pentru consultanţă, USL cere comisie de anchetă la Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei