Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Victoria prin înfrângere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prima semifinală a Cupei României, meciul retur dintre Mediaş şi Dinamo, a fost o excepţie fericită de la „regula de aur” a fotbalului românesc, aia care zice că dacă stai cu curul în poartă 90 de minute, iar o dată ieşi de acolo şi (dacă-ţi dă Domnul noroc porcesc) o bagi la ăilalţi în aţe, atunci eşti echipă mare, că doar „rezultatul contează”!

Mentalitatea asta de căcănar, promovată de „strategi” precum Piţurcă, Lucescu ăl’ mic, Ciobotariu şi încă alţii şi alţii, s-a dus naibii alaltăieri, când am văzut un meci realmente strălucitor (nu, nu strălucit!) în care ambele echipe au jucat fotbalul pe care de regulă îl admirăm şi îl invidiem la spanioli, englezi, francezi (dacă nu urmăriţi campionatul Franţei, să ştiţi că acolo, de vreo doi ani, se joacă un fotbal fabulos în privinţa spectacolului). Am văzut goluri, ratări, întoarceri de scor şi de calificare virtuală, viteză, tehnică, disperare, fericire. Astfel încât, la final, dincolo de mâhnirea că Dinamo a eliminat Mediaşul, mi-a rămas bucuria de a fi urmărit un meci adevărat.

Culmea e că „faliţii” mei, clienţii permanenţi ai acestei rubrici, Moţi şi Săgeată, au făcut poate cel mai bun meci din carierele lor: Moţi a salvat realmente miraculos, ba şi cu o execuţie impecabilă, golul care poate ar fi dus Mediaşul în finală, în timp ce Săgeată a tras şutul vieţii, un voleu din alergare, care nici acum nu pricep cum a putut fi apărat.

Am văzut tot acolo şi cea mai frumoasă fază de atac din ultimii mulţi ani din fotbalul nostru: cea în care portarul lui Dinamo a parat în aceeaşi fază trei şuturi formidabile, fiecare din ele putând deveni un gol splendid.

Tot gândindu-mă la ce s-o fi întâmplat, mi-a ieşit concluzia că la Mediaş e un antrenor atipic pentru fotbalul nostru, iar la Dinamo s-a schimbat căcănarul cu un fotbalist / antrenor (care chiar înţelege fotbalul) exact când trebuia pentru ca băieţii ăia să joace. S-a ajuns astfel la paradoxala situaţie ca Dinamo să arate un fotbal mult mai bun decât pe vremea când avea 11 puncte avans în campionat.

Dincolo de calificare în sine, aceasta e marea victorie a lui Dinamo: că ştie, totuşi, să joace. O victorie care, culmea, a coincis cu o înfrângere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victoria prin înfrângere.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Victoria prin înfrângere3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei