Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: UDMR nu va vota în Parlament nicio lege în care nu se regăseşte restituirea în natură

Marţi, 17 Aprilie 2012 (14:10:24)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că Uniunea nu va vota în Parlament un proiect de lege al Guvernului privind retrocedările imobilelor dacă acesta nu va prevede restituirea în natură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că restituirea în natură a fost linia urmărită de UDMR în ultimii 22 de ani fiindcă prin această modalitate se face dreptate foştilor proprietari şi se degrevează bugetul de stat de la plata despăgubirilor în bani.

"Am avut o discuţie lungă în coaliţie despre legea retrocedărilor, Guvernul este pus într-o situaţie dificilă pentru că mai are foarte puţin până găseşte o soluţie conformă cerinţelor de la CEDO şi de aceea are obligaţia de a transmite un proiect de lege coerent în Parlament. Noi am spus că nu putem accepta să scoatem din legislaţie retrocedările în natură şi nu vom vota în Parlament nicio lege, niciun proiect în care nu se regăseşte această posibilitate. Premierul are dreptul de a transmite orice proiect de lege consideră el că este bine, să degreveze Guvernul de această sarcină, dar noi am spus că, dacă în proiectul de lege nu este prevăzută restituirea în natură, noi nu vom vota legea şi vom depune amendamente pentru că în 22 ani aceasta a fost linia pe care noi am urmărit-o, retrocedările în natură. Prin această modalitate, faci dreptate foştilor proprietari şi degrevezi bugetul de stat de la plata despăgubirilor în bani", a spus liderul UDMR.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor "nu este un subiect uşor", că acesta se discută de peste şase luni în coaliţie şi speră ca şi opoziţia să-şi aducă contribuţia necesară la rezolvarea acestei probleme "care ţine de România".

Guvernul vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibiliatate restituirii în natură.

De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.

Vineri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu s-a întâlnit, la Guvern, cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, şi cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru noi discuţii despre proiectul care limitează despăgubirile pentru imobilele naţionalizate, înainte ca documentul să fie aprobat de Executiv.

Proiectul ar putea fi aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta a Guvernului şi transmis Parlamentului pentru dezbatere în procedură de urgenţă, au declarat surse oficiale.

Guvernul analizează varianta ca viitorul proiect de lege privind despăgubirile pentru proprietăţile naţionalizate să prevadă restituirea în natură pentru dosarele deja depuse la ANRP, cu stabilirea unui termen până la care mai pot fi depuse dosare care să fie soluţionate tot cu retrocedări în natură

Surse guvernamentale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că Ministerul Justiţiei a fost mandatat să analizeze din punct de vedere juridic o soluţie pentru amendarea proiectului de lege în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: UDMR nu va vota în Parlament nicio lege în care nu se regăseşte restituirea în natură.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen: UDMR nu va vota în Parlament nicio lege în care nu se regăseşte restituirea în natură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei