Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UNPR: Migraţia politică trebuie descurajată inclusiv prin mijloace legislative

Marţi, 17 Aprilie 2012 (17:41:20)

UNPR susţine că migraţia politică trebuie descurajată şi avertizează că "sunt nenumăraţi parlamentari de la toate partidele, lideri politici, chiar preşedinţi de partide, care au trecut prin mai multe formaţiuni politice şi care clamează într-o manieră populistă interzicerea migraţiei politice".

"UNPR consideră că migraţia politică trebuie descurajată, inclusiv – şi dacă va fi cazul – prin mijloace de natură legislativă", se arată într-un comunicat al Uniunii remis, marţi, Agenţiei MEDIAFAX.

UNPR atrage totodată atenţia "asupra demagogiei care înconjoară acest subiect". "Sunt nenumăraţi parlamentari de la toate partidele, lideri politici, chiar preşedinţi de partide, care au trecut prin mai multe formaţiuni politice şi care clamează într-o manieră populistă interzicerea migraţiei politice", precizează UNPR.

UNPR apreciază că un eventual proiect legislativ de interzicere a migraţiei politice "trebuie să se armonizeze cu litera Constituţiei (art. 69 si 70) care declară nul orice mandat imperativ, cu deciziile şi motivaţiile expuse de Curtea Constituţională, cu logica votului uninominal, care duce legitimitatea parlamentarului spre electorat şi nu spre şefii politici şi, nu în ultimul rând, cu situaţiile specifice ce pot apărea în viaţa fiecărui partid".

UNPR precizează despre sine că este "un proiect politic nou, fondat de oameni care au ales să construiască, nu să plece spre alte partide, atunci când au fost marginalizaţi şi obligaţi să părăsească formaţiunile politice din care făceau parte". "Sunt oameni care nu au trecut dintr-un partid în altul, ci dimpotrivă. În loc să caute un loc călduţ într-o formaţiune deja consolidată, au mers pe calea grea a constituirii, de la zero, a unui nou partid, construind organizaţii în toate judeţele ţării. Prin urmare problema migraţiei trebuie definită şi încadrată într-o manieră mai responsabilă, renunţând la tuşele groase ale demagogiei care au deformat şi deturnat sensul acestui subiect", se arată în comunicatul citat.

Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi precizează totodată poziţia şi pe alte teme de actualitate. Astfel, UNPR spune că militează pentru punerea în aplicare a voinţei populare exprimate la referendumul din 2009, privind reducerea numărului de parlamentari.

Totodată, UNPR precizează că s-a exprimat deja pentru introducerea votului uninominal pur, în condiţiile în care va exista sprijin politic în Legislativ pentru acest proiect. Uniunea spune că mizează pe sprijinul parlamentarilor, inclusiv pe sprijinul PSD, pentru susţinerea taxării marilor averi, o iniţiativă care vine în sprijinul pensionarilor, este un proiect dorit de peste 85% din români şi este una dintre măsurile responsabile de stânga ce pot fi luate în actualul context economic global.

"UNPR propune partenerilor politici de la putere şi din opoziţie să se aplece cu maximă atenţie asupra temei referitoare la restituirea proprietăţilor naţionalizate în perioada comunistă. Aşa cum s-a văzut în ultimii 20 de ani, retrocedarea integrală în natură a proprietăţilor naţionalizate generează probleme de ordin juridic, administrativ şi uman. Nu se poate pune la îndoială dreptul foştilor proprietari de a fi despăgubiţi. Dar legea trebuie să fie clară şi să fie aplicabilă. UNPR susţine eliminarea ambiguităţilor legislative şi clarificarea tuturor aspectelor ce ţin de retrocedarea proprietăţilor", se mai arată în comunicatul UNPR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UNPR: Migraţia politică trebuie descurajată inclusiv prin mijloace legislative.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UNPR: Migraţia politică trebuie descurajată inclusiv prin mijloace legislative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei