Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Korodi: Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza această instituţie

Marţi, 17 Aprilie 2012 (17:23:56)

Ministrul Mediului, Korodi Attila, susţine că va începe, în cursul săptămânii, un "dialog intens" cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza instituţia, afirmând că e nevoie de o cooperare interinstituţională pentru combaterea infracţionalităţii privind exploatarea pădurilor "în sistem mafiot".

Korodi Attila a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, care sunt priorităţile sale în noua funcţie, printre acestea figurând reorganizarea Romsilva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O să mă ocup şi o să mă aplec în zona managementului pădurilor, primul-ministru mi-a dat o sarcină cu privire la reorganizarea Romsilva şi sper să o ducem la capăt cu un rezulat foarte bun în lunile următoare", a spus Korodi.

Potrivit acestuia, dialogul cu reprezentanţii conducerii regiei va începe în cursul săptămânii, urmărind, pe de-o parte, combaterea furtului de pădure "în sistem mafiot", iar pe de altă parte, identificarea modalităţilor care să conducă la eficentizarea activităţii instituţiei.

"Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva, pentru a eficientiza această instituţie şi - ceea ce este mai important pentru mine - şi aici mă întorc la ceea ce credeam şi în 2007-2008 când eram ministrul Mediului, consider că este nevoie de o cooperare interinstituţională între Ministerul de Interne, procuratură, Garda Financiară, ANAF şi Silvicultură, pentru combaterea infracţionalităţii în zona exploatării pădurilor în sistem mafiot foarte bine organizat, pentru că este nevoie de evitarea elementelor locale care scurtcircuitează intervenţiile statului", a spus el.

Korodi Attila a afirmat că la reorganizarea regiei se vor lua în considerare diferitele tipuri de activităţi pe care le desfăşoară în prezent Romsilva şi, "probabil, se va dori o abordare separată a fiecărei activităţi economice, pentru că la ora actuală compania naţională a pădurilor acoperă foarte multe activităţi şi aceasta nu ajută neapărat în a crea profit".

Ministrul Mediului a adăugat că va continua programele începute de predecesorul său, Borbely Laszlo, cu toate că anul acesta ministerul pe care îl conduce va beneficia de un buget de investiţii diminuat faţă de anul trecut, dar care defineşte în mod concret programele care urmează să se deruleze.

"Trebuie să vă precizez un lucru foarte important, anul acesta am posibilitatea să lucrez la Ministerul Mediului cu un buget deja stabilit, care defineşte principalele programe. Din cauza aceasta mari schimbări nu vom face, pentru că nu numai structura bugetului, dar nici timpul nu ne permite şi nici nu văd oportună o schimbare la ora actuală", a afirmat Korodi, precizând că bugetul pe anul în curs este de 1.079 de milioane de lei, faţă de 1.145 de milioane de lei în 2011.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut noului ministru al Mediului, Attila Korodi, să se implice în absorbţia rapidă a fondurilor UE şi să propună Guvernului un proiect de reorganizare a Romsilva, prin care să elimine "problemele istorice" ale regiei de administraţie şi gestionare a pădurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Korodi: Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza această instituţie.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korodi: Încep un dialog intens cu reprezentanţii Romsilva pentru a eficientiza această instituţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei