Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS vrea suplimentarea bugetului pentru plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă

Luni, 9 Aprilie 2012 (15:09:01)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) solicită suplimentarea bugetului la titlul "Cheltuieli de personal" cu 432.000 de lei, necesari pentru plata sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

MMFPS a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind suplimentarea bugetului instituţiei pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 71/2009 privind plata unor sume prevazute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul de act normativ prevede suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei din suma globală prevăzută pentru "Cheltuieli de personal" în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - "Acţiuni generale".

Iniţiatorii proiectului arată că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 71/2009 prevede că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până în 31 decembrie 2011, se realizează după o procedură de executare potrivit căreia, în 2012, autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia să plătească cinci la sută din valoarea titlului executoriu.

"MMFPS înregistrează la această dată datorii în sumă de 34.560.000 lei către salariaţi, conform titlurilor executorii emise până la 31 decembrie 2011. Împotriva MMFPS au fost deja instituite proceduri de executare sislită de către birourile executorilor judecătoreşti conform Ordonanţei Guvernului nr. 22/2002 şi a altor dispoziţii subsecvente, creând precedentul pentru introducerea unor acţiuni similare. Cuantumul total al obligaţiilor de plată ale MMFPS pentru anul 2012 este de 1.728.000 lei, reprezentând procentul de cinci la sută", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Iniţiatorii proiectului de hotărâre menţionează că în bugetul aprobat pentru MMFPS pentru anul 2012, la titlul "Cheltuieli de personal" nu au fost prevăzute sume cu această destinaţie.

Suma solicitată de către MMFPS pentru a fi suplimentată reprezintă cuantumul fondurilor necesare pentru achitarea sumelor prevăzute în titlurile executorii care cad sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009, raportat la la trimestrul I al anului 2012.

Proiectul de hotărâre va fi în dezbatere publică, pe site-ul MMFPS, până în 16 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS vrea suplimentarea bugetului pentru plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS vrea suplimentarea bugetului pentru plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei