Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Nu exclud posibilitatea unei scindări a PNL pe fondul tensiunilor din formaţiune

Luni, 9 Aprilie 2012 (18:19:27)

Liderul PDL Traian Igaş declară că nu exclude posibilitatea unei scindări a PNL în viitorul apropiat pe fondul tensiunilor apărute în formaţiune, el precizând că liderii autentici de dreapta se vor putea regăsi în structura guvernamentală ce se va crea ulterior alegerilor parlamentare.

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş declară, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că nu exclude posibilitatea unei scindări a Partidului Naţional Liberal în viitorul apropiat pe fondul tensiunilor apărute în urma debarcării de către Crin Antonescu a trei lideri importanţi de la nivelul organizaţiei de Bucureşti a PNL.

"PNL este posibil să se divizeze în perioada următoare, iar liderii autentici de dreapta se vor putea regăsi în structura guvernamentală ce se va crea ulterior alegerilor parlamentare", declară Igaş.

De asemenea, acesta susţine că era normal ca astfel de tensiuni să apară într-o construcţie de felul Alianţei Socialiste.

"Alianţa Socialistă a fost de la bun început o construcţie cât se poate de nefirescă, iar acest lucru este vizibil acum când tensiunile din interiorul ei se rezolvă prin demiteri, pentru că sancţiunile aplicate celor trei lideri de sectoare sunt efectele negocierilor eşuate în ceea ce priveşte candidaturile pentru primăriile de sectoare", este de părere senatorul Traian Igaş.

Fostul ministru cataloghează această mişcare a preşedintelui PNL ca fiind o dovadă de neîncredere în propria echipă.

"La nici o zi după demostraţia de forţă de care au vrut să dea dovadă liderii USL prin cele trei congrese, Crin Antonescu aduce dovada neîncrederii în propria echipă prin demiterea unor lideri din conducerea propriului partid. Antonescu este cel care a parafat alianţa cu PSD, iar acum tot el este cel care îi sancţionează pe cei din eşalonul inferior pentru eşecul negocierilor cu partenerii de alianţă", subliniază Traian Igaş.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat, luni, că Andrei Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, precizând şi că Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Conform lui Antonescu, în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al partidului s-au înregistrat 36 de voturi "pentru", opt voturi "împotrivă", iar trei voturi au fost nule pentru înlocuirea lui Chiliman din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti.

Pentru numirea la şefia organizaţiei a deputatului Eugen Nicolăescu s-au înregistrat 39 de voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă", iar unul a fost declarat nul.

De asemenea, Antonescu a anunţat că, la şefia PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu a fost înlocuit cu Adrian Neacşu, iar la PNL Sector 4 Geani Dinu a fost înlocuit cu Daniel Chiţoiu.

Crin Antonescu a explicat că, prin numirea lui Adrian Neacşu la şefia PNL Sector 2, a fost vacantat un post de vicepreşedinte al PNL Bucureşti, funcţie în care a fost numită Mariana Câmpeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Nu exclud posibilitatea unei scindări a PNL pe fondul tensiunilor din formaţiune.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Nu exclud posibilitatea unei scindări a PNL pe fondul tensiunilor din formaţiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei