Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect

Ministerul Agriculturii ar putea iniţia un program pentru fermele de elită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat vineri, la Moara, că ministerul pe care îl conduce ar putea să promoveze un program pentru identificarea şi sprijinirea fermelor de elită. Fuia a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Suceava, vizitând două ferme de bovine, una din Moara şi una din Pojorâta. La întâlnirea pe care a avut-o cu fermierii, Stelian Fuia a spus că fermele de elită vor fi cele care pot asigura material genetic de calitate.

„Asta este şi ideea. De a identifica aceste ferme de elită şi de a le certifica, apoi de a primi şi o plată suplimentară, pentru că munca pe care o fac nu este una uşoară. Şi în acest fel să putem asigura genetică de calitate”, a declarat Fuia.

El a subliniat că zootehnia reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii, precizând că toate măsurile pentru finanţare care se deschid prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală „acordă o încredere deosebită zootehniei şi sectorului de bovină pentru carne”.

„Fermele de reproducţie au un punctaj special, pentru că noi azi importăm şi la bovine şi la ovine 80% din materialul genetic”, a subliniat Fuia.

 

Flutur propune un program pentru dezvoltarea zootehniei în zona de munte

În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că unul dintre programele care se discută în prezent este destinat menţinerii tinerilor în zona de munte.

„Un fel de pepiniere, un fel de lohn în zootehnie, prin care să le dăm ţăranilor sau tinerilor din zona de munte câte 30 de tăuraşi mici şi care apoi să îi predea la 500 – 700 de kilograme. Eu pot să-l ţin pe omul de la munte acasă, dar nu are aceşti 20 – 30 de tăuraşi de carne pentru a-i creşte. Şi va trebui un program de acest fel, şi pentru bovine, dar şi pentru oaia de carne”, a spus Flutur.

 

Agricultorii îşi vor primi restanţele la subvenţiile pe anul 2011

Nu în ultimul rând, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a spus că la începutul săptămânii trecute a semnat ordinul prin care a fost alocată o sumă de aproape un miliard de lei pentru plata subvenţiilor restante din anul 2011. Fuia a spus că până la sărbătorile de Paşti, agricultorii ar trebui să primească aceşti bani. De asemenea, el a mai spus că o echipă de specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii analizează modul în care vor putea fi subvenţionate creditele în agricultură. El a răspuns astfel sesizărilor venite din partea mai multor fermieri, care s-au plâns că dobânzile la creditele bancare sunt prea mari pentru a-şi dezvolta activitatea.

„Echipa de ajutoare de stat din Ministerul Agriculturii lucrează la o modificare pentru a putea subvenţiona aceste credite. Este clar că la ora actuală, în România creditele pentru agricultură sunt mai scumpe decât cele pe care le iau agricultorii în vest”, a spus Stelian Fuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii ar putea iniţia un program pentru fermele de elită.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ministerul Agriculturii ar putea iniţia un program pentru fermele de elită1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei