Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 apr 2012 - Anul XVII, nr. 83 (4988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finalitate

Un sucevean a executat statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce pentru mulţi pare doar un vis nerealizabil a fost înfăptuit de un sucevean. Mai exact, să execuţi statul român, o misiune de care mulţi oameni se tem în mod nejustificat. Omul care s-a luat la trântă cu statul şi l-a învins se numeşte Vasile Macovei şi este din Mihoveni-Şcheia.

În urmă cu aproximativ doi ani, o suprafaţă de 5.528 de mp din proprietatea soţilor Vasile şi Violeta Macovei a fost expropriată în vederea edificării viitoarei şosele de centură a Sucevei. La acea vreme, Comisia de acordare a despăgubirilor a stabilit prin Procesul Verbal nr. 119 din 21 ianuarie 2011 că dosarul de despăgubire este complet, dispunând consemnarea sumei de 352.450 de lei pe numele soţilor Macovei în termenul legal de 90 de zile. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Vasile şi Violeta Macovei păreau că vor fi unii dintre numeroşii români pentru care statul este ciumă. După mai multe discuţii fără nici o finalitate, Vasile Macovei s-a decis să acţioneze în judecată statul, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), instituţie prin care se derulează construcţia şoselei de centură. Se întâmpla în iunie 2011, iar toate procesele pe care familia Macovei le-a avut au fost câştigate.

În final, în cursul acestui an, s-a trecut la executarea silită a statului român. Prin intermediul executorului judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu au fost instituite popriri pe conturile Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi şi ale CNADNR. La sfârşitul săptămânii trecute s-a consemnat şi ultima fază a acţiunii de executare silită, suceveanului fiindu-i viraţi în conturile personale banii datoraţi.

 

Vasile Macovei: „În sfârşit, dreptul de proprietate a fost respectat”

Aşa cum se întâmplă de obicei, statul a plătit mai mulţi bani decât ar fi fost normal. În loc de 352.450 de lei, de la buget au plecat peste 400.000 de lei, şi asta din mai multe motive. Mai exact, în conturile soţilor Vasile şi Violeta Macovei au intrat 365.000 de lei, reprezentând suma stabilită pentru expropriere, la care s-au adăugat dobânzile calculate de la data introducerii acţiunii în instanţă şi până în momentul plăţii efective a banilor. De asemenea, statul român a fost obligat să achite şi cheltuielile de judecată, plus costurile pentru executarea silită.

După aproximativ zece luni de procese, Vasile Macovei era un om fericit. „În sfârşit, dreptul de proprietate a fost respectat. Am şi alţi vecini care sunt în aceeaşi situaţie cu a mea, dar care nu s-au adresat instanţelor de judecată mergând pe principiul că statul nu poate fi executat. Uite că se poate. Le sugerez şi celorlalţi oameni nedreptăţiţi să-şi caute dreptatea în sălile de judecată pentru că nu au de pierdut nimic”, a declarat Vasile Macovei.

 

Alte 21 de familii se află în situaţia soţilor Macovei

Vasile şi Violeta Macovei nu sunt singurii suceveni în situaţia de a fi păcăliţi şi duşi cu vorba de reprezentanţii statului român. Pentru alţi 21 de titulari de terenuri le-au fost acceptate la plată despăgubirile pentru suprafeţele expropriate, numai că banii nu le-au fost viraţi nici până astăzi. Doar câţiva au avut curajul să se adreseze instanţelor de judecată, restul fiind în expectativă. Daniel Corduneanu, avocatul care l-a reprezentat în instanţă pe Vasile Macovei, crede că oamenii nu au decât de câştigat dacă se vor adresa instanţelor de judecată.

„Şi-au bătut efectiv joc de dreptul de proprietate al cetăţeanului. Cazul Macovei este doar un început şi sper ca şi celelalte persoane aflate în situaţii similare să-şi ia inima în dinţi şi să aibă convingerea că statul român poate fi executat”, a precizat Daniel Corduneanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a executat statul român.
 Vizualizări articol: 7802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Un sucevean a executat statul român4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F.Bine trimis de
( 9 apr 2012, 12:44:11
Pacat ca atunci cand e vorba de pierderi,STATUL suntem noi,cei multi si fraieri.Ar trebui pusi sa plateasca DIN BUZUNARUL PROPRIU cei ce impiedica sau calca legea in picioare ,ca sa nu mai aiba chef altii sau altadata aceeasi sa faca porcarii dintr-astea.
2.   FELICITARI FELICITARI FELICITARI trimis de
( 9 apr 2012, 12:45:16
Felicitari sotilor Macovei.Am prieteni care au castigat contra amenzilor de radar.Au ramas celebre cele 4 radare fixe din Dumbraveni.Amenzile de atunci au fost contestate si 99% din contestatii au fost castigate de cetateni.Problema e cine plateste sau mai bine zis cine ar trebui sa plateasca dobanzile si cheltuielile de judecata?
Un prieten are o vorba:orice amenda primesti sau orice problema ai da statul in judecata.Statul este cel mai prost administrator dar are si cei mai prosti juristi.
2.1  RE: FELICITARI FELICITARI FELICITARI trimis de
( 9 apr 2012, 16:06:49
ce legatura au amenzile de circulatie cu subiectul de mai sus? cred ca in loc de cafea ai tras ceva pe nas mai radule...
3.   AMENZI AMENZI trimis de
( 9 apr 2012, 16:40:43
Eu ma asteptam sa-mi raspunzi la intrebarea:cine ar trebui sa plateasca dobanzile si cheltuielile de judecata? Noi toti care contribuim la buget sau persoanele gasite vinovate de neplata? Amenzile date in contul radarelor fixe de la Dumbraveni au fost la fel de ilegale ca si neplata pamantului familiei Macovei.
3.1  RE: AMENZI AMENZI trimis de
( 9 apr 2012, 21:04:43
radu-mamii la plangerile contraventionale nu se platesc dobanzi...mai pune mana pe carte!
4.   Sa intre in politica cei interesati de tara….. trimis de
( 9 apr 2012, 17:21:54
....cei din politica nu platesc, doar gresesc!

O societate civila organizata si puternica ne trebuie, cu putere decizionala, constitutionala asupra clasei politice, care sa lupte pentru introducerea in constitutie a raspunderii politice si guvernamentale, sa dea seama de promisiunile facute si neonorate pina la incheierea mandatului, sa impuna raspunderea penala pentru abuzurile celor ajunsi sus prin minciuna.
Poate asa am mai scapa de profitori si ar intra in politica cei interesati de tara…..
5.   AMENZI AMENZI trimis de
( 9 apr 2012, 21:39:38
Ma refeream la cazul Macovei cand am spus de dobanzi.De asemenea sucevenii pot da in judecata primaria pentru defectarea masinilor in miile de gropi existente in preafrumosul asfalt.
5.1  RE: AMENZI AMENZI trimis de
(10 apr 2012, 07:59:55
uite unde s-a nascut un mic justitiabil...din pacate nici la asa ceva nu poti cere dobanzi....nu ai nimerit-o nici de data asta...de fapt nu prea le nimeresti, comentariile tale sunt cam pe langa subiect de fiecare data, cere-te afara!
6.   ESTI FRATE CU MANOLEA???? trimis de
(10 apr 2012, 08:41:49

"Mai exact, în conturile soţilor Vasile şi Violeta Macovei au intrat 365.000 de lei, reprezentând suma stabilită pentru expropriere, la care s-au adăugat dobânzile calculate de la data introducerii acţiunii în instanţă şi până în momentul plăţii efective a banilor. De asemenea, statul român a fost obligat să achite şi cheltuielile de judecată, plus costurile pentru executarea silită."
sHAOLIN007 esti nervos ca PDL are 13% in sondaje si este sub PP DD??
Care e problema ta?

6.1  RE: ESTI FRATE CU MANOLEA???? trimis de
(10 apr 2012, 20:23:14
nu tin cu absolut nimeni....asa ca scuteste-ma de replici de partid...ai inceput s vorbesti de dobanzi de la radare fixe si alte chestiuni ce nu fac obiectul dreptului contraventional...acum imi pui din nou textu cu sotii macovei ca sa imi demonstrezi ca nu ai gresit cu nimic? tu cred ca esti frate cu Pacala...cere-te afara te rog!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei