Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii au cumpărat lemne pe care le vor duce locuitorilor din judeţele izolate

Miercuri, 15 Februarie 2012 (14:26:26)

Poliţiştii au strâns aproximativ 80.000 de lei, din care au cumpărat lemne care vor fi trimise oamenilor din judeţele grav afectate de ninsori, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Cristian Ciocan.

Potrivit lui Ciocan, lemnele vor fi duse până în curţile oamenilor, iar poliţiltii vor ajuta la deszăpezire, dacă va fi cazul, un prim transport făcându-se miercuri în Vrancea. Apoi, poliţiştii vor merge în Buzău, Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila.

În Vrancea, aproximativ 23.000 de oameni sunt în continuare izolaţi în nămeţi, iar cea mai gravă situaţie este în cazul a circa 3.800 de personae care sunt izolate de mai bine de o săptămână, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, prefectul de Vrancea, Sorin Hornea.

Autorităţile din Vrancea nu mai vorbesc însă despre o izolare totală, pentru că, într-un fel sau altul, au reuşit să ia contact cu ei. Potrivit lui Hornea, oamenii au primit ajutoare şi continuă să primească.

"Avem circa 23.000 de oameni izolaţi din 60 de localităţi, sate şi cătune, se acţionează cu precădere la cei 3.800 de oameni izolaţi de la primul val de ninsoare. Încercăm să intrăm cu utilaje mari la ei, trebuie o freză pe care o vom direcţiona după ce rezolvăm situaţia pe drumurile naţionale. E zăpadă foarte multă acolo, care trebuie dislocată. Am mai încercat să intrăm cu snowmobile, dar nu s-a putut", a declarat, miercuri, prefectul de Vrancea Sorin Hornea.

Unul dintre punctele critice din Vrancea este Dumitreşti, unde din cauza viscolului utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă.

"Un punct nevralgic este Dumitreşti, unde sunt vreo 50 de oamei izolaţi, am încercat să ajungem la ei cu un buldoexcavator, nu am reuşit şi trebuie un alt utilaj, însă încercăm să ajungem la ei cât mai repede posibil", a spus Hornea.

În acelaşi timp, ajutoarele pentru sinistraţi ajung în permanenţă în judeţul Vrancea, iar miercuri militarii focşăneni vor distribui alimente în localităţile Poiana Cristei, Vintileasca, Băleşti, Ciorăşti, Gura Caliţei, Popeşti, Voetin şi Paltin, în timp ce jandarmii vor ajunge cu hrană la Tănăsoaia, Bogheşti, Corbiţa şi Homocea.

În judeţul Buzău, locuitorii a 114 sate din 41 de comune sunt în continuare izolaţi, unii dintre ei de mai bine de două săptămâni, în unsprezece localităţi nefiind nici energie electrică.

Potrivit prefectului de Buzău, Paul Beganu, miercuri dimineaţă, oamenii din 114 sate şi cătune sunt izolaţi din cauza nămeţilor care blochează drumurile judeţene, între localităţile cu probleme numărându-se Amaru, Cochirleanca, Gherăseni, Robeasca şi Săgeata.

Prefectul a spus că încă sunt localităţi în care nu s-a putut ajunge din cauza munţilor de zăpadă cărora drumarii nu reuşesc să le facă faţă, astfel de situaţii fiind în satele din comuna Cochirleanca, însă şi la Glodeanu Siliştea sau Cârligu Mare, zone în care miercuri aproximativ 500 de militari, jandarmi şi pompieri vor încerca să ajungă cu ajutoare. Printre cei care au plecat să-i ajute pe oamenii izolaţi de nămeţi se numără şi peste 20 de poliţişti de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, care au plecat cu lopeţi către satul Moisica din comuna Smeeni, grav afectată de ninsori. Poliţiştii spun că nu vor pleca de acolo până când nu vor reuşi să-i scoată pe localnici la lumină.

De asemenea, miercuri, un poliţist de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu, Marian Cojocaru, va zbura cu o parapantă cu motor în zona Valea Salciei, pentru a le duce alimente sinistraţilor. Bărbatul va putea să transporta la un zbor aproximativ 100 de kilograme de alimente, urmând să facă mai multe zboruri pentru că vremea permite astfel de misiuni.

În judeţul Buzău, patru localităţi - Râmnicelu, Valea Râmnicului, Puieşti şi Bisoca - sunt până joi în stare de alertă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au cumpărat lemne pe care le vor duce locuitorilor din judeţele izolate.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au cumpărat lemne pe care le vor duce locuitorilor din judeţele izolate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei