Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Protocolul coaliţiei pe tratatul de guvernanţă nu are nicio valoare, e aberant

Miercuri, 15 Februarie 2012 (15:35:12)

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a susţinut, miercuri, că protocolul semnat de partidele coaliţiei guvernamentale pentru ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală în cadrul UE nu are nicio valoare.

Năstase a spus că acordul partidelor din coaliţie pentru ca România să semneze tratatul nu are nicio valoare, este "aberant", întrucât acordul respectiv era implicit în momentul în care Guvernul, format din partidele respective, ar fi semnat Memorandumul de aderare la Tratat.

"Un astfel de protocol nu are nicio valoare, iar domnul profesor Boc ştie acest lucru, ştie foarte clar care este procedura privind semnarea şi ratificarea Tratatului", a adăugat el.

Năstase a spus că, fiind vorba despre un tratat interguvernamental, el poate fi ratificat de Parlament prin lege ordinară.

De asemenea, el a afirmat că preşedintele Traian Băsescu nu are de ce să semneze la nivel european Tratatul, acest lucru trebuind să îl facă şeful Guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu.

"Premierul este cel care, în mod firesc, ar trebui să semneze, întrucât este un acord interguvernamental. Dar pentru că preşedintele a vorbit atât de mult despre asta, a fost într-un fel purtătorul de cuvânt principal, este acum într-o situaţie delicată şi se caută soluţii ca să semneze şi el Tratatul", a spus Năstase.

El a afirmat că opoziţia nu se opune, în principiu, anumitor prevederi din Tratatul de guvernanţă fiscală şi va susţine măsurile care întăresc disciplina bugetară, însă nu se impune să şi semneze protocolul deja agreat de coaliţia majoritară.

"Nu este nevoie de un surogat de acest gen", a spus Năstase, întrebat dacă opoziţia va semna pe "pagina liberă" a protocolului.

Preşedintele CN al PSD a apreciat că opoziţia a fost eliminată "din orice responsabilitate", din momentul în care autorităţile au negociat Tratatul fără să informeze Parlamentul.

"Nu putem să acceptăm să ne angajăm la acest moment, să ne asumăm în alb ceva despre care nu ştim precis ce influenţe şi consecinţe are. Se vrea doar să se bifeze o chestiune şi să se obţină un gir din partea opoziţiei, e o formulă prin care se elimină responsabilitatea pentru angajarea ţării într-o anumită direcţie", a spus Năstase.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Parlament, după ce liderii formaţiunilor din coaliţie au semnat protocolul de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE, că atunci când ajunge la Guvern îi va contacta pe liderii USL pentru a-i ruga să semneze şi ei documentul.

"Eu sper să fie semnat de preşedinţii tuturor partidelor parlamenare, asta înseamnă şi PSD, şi PNL şi PC. Chiar am de gând, în momentul în care am să ajung înapoi la Guvern, să îi contactez pe cei trei lideri şi să-i rog să facă acest lucru", a spus Ungureanu.

El a precizat că nu va întârzia să aducă acest Tratat în Guvern, pentru a trece prin Guvern, şi a-l trimite apoi spre Parlament, pentru ratificare.

Liderii coaliţiei au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Protocolul politic privind semnarea şi ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Protocolul coaliţiei pe tratatul de guvernanţă nu are nicio valoare, e aberant.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Protocolul coaliţiei pe tratatul de guvernanţă nu are nicio valoare, e aberant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei