Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 feb 2012 - Anul XVII, nr. 37 (4942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Partidele susţin în protocol adoptarea legii de ratificare a tratatului până la sfârşitul lui 2012

Miercuri, 15 Februarie 2012 (14:49:31)

Partidele din coaliţie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanţă fiscală, că susţin semnarea de către şeful statului la Consiliul European a acestui document şi susţin în Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului până la 31 decembrie 2012.

Protocolul politic privind semnarea şi ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii economice şi monetare stabileşte că partidele semnatare au convenit să susţină semnarea de către preşedintele României la Consiliul European din 1-2 martie 2012 a acestui tratat.

De asemenea, potrivit protocolului, partidele au convenit să susţină în Parlament şi să adoptate legea de ratificare a acestui Tratat în cursul anului 2012, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2012.

Protocolul este semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor şi are lăsat loc liber pentru semnăturile liderilor USL.

Liderii coaliţiei au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Protocolul politic privind semnarea şi ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Surse din coaliţia guvernamentală precizau, marţi, pentru MEDIAFAX, că în coaliţie s-a convenit adoptarea tratatului de guvernanţă fiscală agreat la nivel european prin procedură parlamentară, urmând ca un proiect de lege în acest sens să fie elaborat în perioada următoare.

Sursele citate au menţionat că Tratatul de guvernanţă fiscală ar urma să fie adoptat printr-un proiect de lege special, care va fi supus votului Parlamentului. Partidele din coaliţie au ajuns la această decizie întrucât adoptarea tratatului prin modificarea Constituţiei ar fi fost dificilă, în condiţiile în care opoziţia se opune modificării Legii fundamentale înainte de alegerile parlamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidele susţin în protocol adoptarea legii de ratificare a tratatului până la sfârşitul lui 2012.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partidele susţin în protocol adoptarea legii de ratificare a tratatului până la sfârşitul lui 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei