Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: 718 unităţi de învăţământ au fost închise, în 20 de judeţe activitatea s-a desfăşurat normal

Joi, 26 Ianuarie 2012 (16:18:56)

Cursurile au fost suspendate în 718 unităţi de învăţământ, cele mai afectate fiind judeţele Călăraşi, Buzău şi Giurgiu, iar în 20 de judeţe activitatea şcolară s-a desfăşurat normal, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.

Potrivit informaţiilor prezentate de inspectorii şcolari generali la videoconferinţa organizată, joi, de conducerea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ din 20 de judeţe activitatea şcolară se desfăşoară în mod normal, iar 14 inspectorate şcolare judeţene au raportat, la ora 12.00, probleme cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

La nivel naţional, în 718 unităţi de învăţământ preuniversitar şi structuri ale acestora cursurile au fost suspendate deoarece microbuzele şcolare nu au putut transporta elevii, cadrele didactice nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ sau din cauza întreruperilor în furnizarea energiei electrice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Cele mai afectate judeţe sunt Călăraşi, unde au fost închise 266 de unităţi de învăţământ, Buzău, cu 146 şi Giurgiu, cu 55 de unităţi de învăţământ.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea, le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să acorde prioritate siguranţei elevilor şi cadrelor didactice în toate deciziile care privesc continuarea sau suspendarea cursurilor. De asemenea, inspectorilor şcolari li s-a recomandat să fie în legătură cu structurile judeţene pentru situaţii de urgenţă, de la nivelul prefecturilor.

Ministerul Educaţiei le solicită directorilor de şcoli să fie în contact permanent cu autorităţile publice locale, pentru a putea interveni prompt.

Potrivit legislaţiei în vigoare, inspectoratele şcolare judeţene sunt în măsură să ia deciziile care se impun, privind funcţionarea unităţilor de învăţământ aflate în zonele afectate de condiţii meteo nefavorabile, a precizat MECTS.

Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat premierul Emil Boc.

El a precizat că alerta va fi menţinută în unele judeţele, precum Călăraşi, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş şi urma să fie ridicat joi seara, la ora 18.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: 718 unităţi de învăţământ au fost închise, în 20 de judeţe activitatea s-a desfăşurat normal.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: 718 unităţi de învăţământ au fost închise, în 20 de judeţe activitatea s-a desfăşurat normal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei