Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE: România şi alte patru state nu au adoptat la termen normele simplificate privind fuziunile

Joi, 26 Ianuarie 2012 (17:37:40)

România, Cipru, Italia, Slovenia şi Slovania nu au pus în aplicare normele simplificate privind fuziunile şi divizările, deşi pentru această măsură termenul de implementare fusese stabilit pentru iunie 2011, cu scopul reducerii birocraţiei în domeniu, a anunţat Comisia Europeană (CE).

"Astăzi (joi, n.r.), Comisia Europeană a luat măsuri pentru a garanta că cinci state membre (Cipru, Italia, România, Slovenia şi Spania) îşi respectă obligaţia de a pune în aplicare norme simplificate privind fuziunile şi divizările. Comisia este îngrijorată în legătură cu faptul că aceste cinci state membre nu au reuşit să îşi îndeplinească angajamentele impuse de directiva referitoare la cerinţele simplificate de raportare şi întocmire a documentaţiei necesare în cazul fuziunilor şi divizărilor", se arată într-un comunicat al CE.

De asemenea, Comisia a solicitat Marii Britanii să pună în aplicare acele părţi din directivă rămase neimplementate.

"Dacă directiva nu este pusă în aplicare integral în toate statele membre, întreprinderile nu se pot bucura de beneficiile reducerii sarcinii administrative, aduse de directivă. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesară punerea în aplicare corectă şi la timp a directivei", se menţionează în comunicat.

Documentul prevede reducerea cerinţelor de raportare impuse întreprinderilor, în special în cazurile în care acţionarii decid că anumite rapoarte nu sunt necesare şi în contextul fuziunilor şi divizărilor aşa-zis simplificate între societăţi-mamă şi filialele acestora, reducerea dublei raportări în cazurile în care cerinţele de raportare rezultă şi din alte norme UE, precum şi introducerea posibilităţii ca firmele să utilizeze internetul şi poşta electronică pentru a publica proiectele de fuziune sau de divizare şi pentru a oferi acţionarilor documentaţia necesară.

"Deşi majoritatea statelor membre au pus în aplicare integral prevederile directivei, în cinci state membre - Cipru, Italia, România, Slovenia, Spania - niciuna dintre prevederile directivei nu a fost încă implementată. În cazul Marii Britanii, directiva nu a fost pusă în aplicare în Gibraltar", se mai spune în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE: România şi alte patru state nu au adoptat la termen normele simplificate privind fuziunile.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE: România şi alte patru state nu au adoptat la termen normele simplificate privind fuziunile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei