Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Diaconu: Am fi cei mai mari fraieri dacă am demisiona din Parlament

Joi, 26 Ianuarie 2012 (16:01:22)

Senatorul PNL Mircea Diaconu afirmă, într-un interviu pentru ziarul Ring, că senatorii şi deputaţii USL ar fi "cei mai mari fraieri" dacă ar demisiona din Parlament, menţionând că, pe baza regulamentelor, a fost făcută o analiză, concluzia fiind că ieşirea USL din Legislativ ar fi "un dezastru".

El a spus însă că opoziţia caută soluţii pentru a bloca lucrările Parlamentului, apreciind că în aceste condiţii parlamentarii USL vor renunţa la indemnizaţii şi alte facilităţi.

"S-a analizat efectul după regulament şi ieşirea noastră din Parlament ar fi un dezastru. Regulamentele spun că parlamentele funcţionează cu numărul parlamentarilor existenţi. La start eram 471, acum suntem cu vreo şapte mai puţini pentru că unul a murit şi nu s-au făcut alegeri, alţii şi-au dat demisiile, în fine, suntem mai puţini. Acel număr este valabil, deci, dacă, teoretic, parlamentul scade până la 25 de oameni, rămân 25 de oameni în parlament şi instituţia funcţionează cu jumătate plus unu. Deci trebuie 13 oameni şi parlamentul funcţionează pentru că are majoritatea prezentă, nu are niciun rost să facă alegeri anticipate pe colegiile noastre, nu are niciun sens, pentru că ei ar controla în clipa aceea absolut totul", a declarat Diaconu, întrebat dacă USL îşi menţine decizia de a demisiona din Parlament.

Concluzia sa a fost că într-o astfel de situaţie apar tot felul de consecinţe aberante, printre care şi aceea că puterea va putea schimba Constituţia cu votul unui număr foarte mic de parlamentari.

"E absurd, aşa este legislaţia, iar noi am fi cei mai mari fraieri dacă ne-am da demisia. Însă vom face acelaşi lucru, pentru că a-ţi da demisia în bloc nu era şi nu este un scop, este un mijloc către alegeri anticipate. Ne interesează un singur lucru: alegeri anticipate, celelalte - demisia guvernului şi a preşedintelui - sunt adiacente, decurg din alegeri", a afirmat senatorul liberal.

El a spus însă că opoziţia caută soluţii pentru a bloca lucrările Parlamentului, respectiv cvorumul de lucru, menţinându-şi senatorii şi deputaţii, care însă vor renunţa la indemnizaţii şi la alte facilităţi.

"Vom reuşi, probabil, pentru că ne tot gândim, să găsim soluţia blocării lucrărilor parlamentului, rămânând însă acolo nu ca prezenţă fizică, ci ca şi scaune, ca să spun aşa. Noi
vom fi acolo pentru ca ei să nu poată activa această chichiţă procedurală. Deci suntem în parlament, dar nu suntem fizic, şi atunci vom bloca cvorumurile tot timpul, peste tot: şi în comisii, şi în birourile permanente, şi în plen. Neputând lucra, după un interval pe care nu îl ştiu în clipa asta, probabil o să le iasă limba de-un cot, o să fie dezastru. Va fi un factor de presiune. Bineînţeles, probabil vom renunţa la indemnizaţii, la maşini, la lucruri de tipul ăsta, păstrând doar calitatea de membru", a precizat Mircea Diaconu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală. Printre cei despre care se spunea la acel moment că îşi depuseseră demisia la liderul partidului figurau Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Mircea Diaconu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a fost informat de Crin Antonescu că o parte a parlamentarilor PNL şi-au scris demisiile, însă acestea nu au fost depuse la Parlament pentru că nu există o decizie în acest sens, despre care a spus că ar putea fi luată până la 1 februarie, când începe sesiunea parlamentară.

Şi Partidul Conservator s-a declarat pregătit să se retragă imediat din Parlament alături de colegii din opoziţie, odată ce această decizie va fi luată în cadrul USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Diaconu: Am fi cei mai mari fraieri dacă am demisiona din Parlament.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Diaconu: Am fi cei mai mari fraieri dacă am demisiona din Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei