Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pregătiri

Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare a fost apreciată de liderii opoziţiei din judeţul Suceava, aceştia considerând că hotărârea reprezintă un act de normalitate.
Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că de data aceasta Curtea Constituţională a decis „cum era de aşteptat”, iar după această hotărâre Guvernul condus de Emil Boc ar trebui să-şi dea demisia.
„Era de aşteptat o asemenea decizie pentru că, în mod legal, Curtea Constituţională este cea de-a treia cameră legislativă din România. Iar acest vot înseamnă de fapt votarea moţiunii de cenzură pe care noi am depus-o în Parlament şi la care reprezentanţii PD-L au stat în bănci. Guvernul trebuie să-şi dea demisia pentru că moţiunea a fost votată de Curtea Constituţională”, a precizat Cătălin Nechifor. El a subliniat că în momentul de faţă „ar fi înţelept” ca, odată cu alegerile locale care vor fi organizate la termen, să fie organizate şi alegeri parlamentare anticipate. „Asta cer şi românii: alegeri anticipate. Ar fi nefiresc să-i chemăm pe români de două ori la vot. O dată pentru a-i da afară pe cei de la PD-L de la guvernarea locală şi din nou pentru a-i înlătura de la conducerea ţării”, a mai spus liderul social-democraţilor suceveni.
Cătălin Nechifor a arătat că în timp ce actuala putere vrea comasarea alegerilor, populaţia României îşi doreşte organizarea de alegeri anticipate.
Nechifor a arătat că după decizia de ieri a Curţii Constituţionale, PSD Suceava intră deja în campanie electorală. El a mai adăugat că USL Suceava va definitiva în perioada imediat următoare programul de guvernare locală.
„Aşteptăm ca societatea civilă, oamenii care protestează paşnic în aceste zile, dar şi sucevenii care împărtăşesc aceleaşi dorinţe cu majoritatea românilor, să ne ajute să păstrăm votul aşa cum se va exprima el la urme, astfel încât să limităm furtul electoral pe care PD-L l-a dezvoltat la ultimele alegeri”, a mai spus Nechifor.

 

Băişanu va candida la Primăria Suceava doar dacă se va renunţa la alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că decizia de ieri a Curţii Constituţionale este „un act absolut normal”. „Ştiam cu toţii că atâta vreme cât un mandat al unui primar este de patru ani, a doua zi după ce ar fi expirat această perioadă, respectivul primar era în afara legii. Decizia Curţii Constituţionale este una dreaptă şi corectă, care respectă Constituţia şi legislaţia în vigoare”, a spus Băişanu. El a adăugat că o altă decizie care ar trebui să fie luată în perioada următoare, „pentru respectarea democraţiei”, ar fi excluderea din Legea electorală a prevederilor potrivit cărora primarul va fi ales în urma unui singur tur de scrutin, cu excepţia cazului în care ar obţine mai mult de 50% dintre voturi. „Un alt pas ar fi şi organizarea de alegeri anticipate, pentru că odată cu decizia Curţii Constituţionale se demonstrează că majoritatea legilor asumate de actuala guvernare au fost luate greşit în mod intenţionat şi în interesul actualei clase politice, care se află la conducerea ţării”, a precizat Alexandru Băişanu. El a spus că este dispus să candideze la funcţia de primar al Sucevei, doar în situaţia în care se va renunţa la alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. „Mă pot gândi să intru în cursă pentru Primăria Suceava atât timp cât va exista o lege electorală care îi respectă pe toţi cetăţenii”, a subliniat Băişanu.
El a mai spus că în mod sigur PNL va fi partidul care va desemna candidatul USL pentru Primăria Suceava. „Există zvonuri că eu aş fi mână în mână cu Gheorghe Flutur. Este o mare minciună aruncată pe piaţă de PD-L. Nu mă interesează PD-L sub nici o formă. În mod sigur PNL va da candidatul USL pentru Primăria Suceava”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Opoziţia suceveană intră deja în campanie electorală pentru alegerile locale4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   USL=PCR=Mizerie trimis de
(26 ian 2012, 11:23:35
Comunistii se pregatesc de o lovitura de stat. Vazand ca nu pot castiga alegerile prin votul populatiei, mimeaza false revolutii sperand sa puna mana pe putere... insa lumea sa saturat de comunisti la gunoi va este locul... manipulatori de 2 bani cu Antene si Realitati.
1.1  RE: USL=PCR=Mizerie trimis de
(26 ian 2012, 11:41:13
Asa v-a transmis de la centru prin SMS seful vostru de partid "Pinguinul"?
Vezi ca presedintele tau a spus ieri ca de acu e timpul ca intelectualii sa iasa la rampa. Asa ca baga capu' la nisip si lasa-ne!
..cum a zis "proasta lu tata"? .."poti sa ai si esecuri ..poti sa ai si succesuri"! Bafta
1.2  RE: USL=PCR=Mizerie trimis de
(26 ian 2012, 11:57:00
Minte de postac USL-ac.... ce ii zice tatuta marza aia face.... marioneta virtuala si ratat in realitate.
1.3  RE: USL=PCR=Mizerie trimis de
(26 ian 2012, 12:42:44
Basescu din betie se mai trezeste dar tu din prostie niciodata!
1.4  RE: USL=PCR=Mizerie trimis de
(26 ian 2012, 12:55:51
pare incredibil dar CRED CA DIN BETIE BASESCU NU SE TREZESTE NICIODATA !
2.   Comentariu trimis de
(26 ian 2012, 12:29:32
Dl .Baitelul pentru a reusi sa castigati primaria Suceava ar trebui votata o lege special.C.C sau USL sa propuna o lege prin care toti candidatii usl indiferent de locul obtinut la alegeri sa fie declarat CASTIGATOR buna legea baitelul.
3.   Companie:)) trimis de
(26 ian 2012, 12:37:07
Astia is in campanie de cind s-au nascut,inainte de 89 erau invatati cu cincinalele comuniste acuma s_au transformat in alegeri.Probabil acelasi slogan de 67 de ani,va dam locuri de munca sigure pe viata,iar daca nu va place, ajutoare sociale pina la moarte numa sa votati usl:))))
p.s.Vezi romane ce se intimpla in Bucuresti ca Dumnezeu e mare si ne arata semne ca ne cerem osinda cu false revolutzii.Din Bucuresti nu se mai poate iesi ,nu se mai poate intra,sute de oameni blocatzi in masini la citziva km de Bucuresti.
4.   :)) trimis de
(26 ian 2012, 13:33:07
Steaua a vandut 50000 de bilete la un meci cu Twente,USL-istii nu au reusit sa stranga atatia botanisti in toata taralaughing ..cred au ramas fara bani,unii mai au si datoriilaughing
Apropo un citat de-al lui Ponta:"Sunt politician,am o problema sa va promit?" surprins dupa un interviu...Sa traduc pentru cei cu mai putin creier:atata timp cat unii pun botul si ma cred,pot sa spun orice chiar daca asta se va intampla cand o zbura porcul!!
5.   M-ai bine spui că mă scuipi în faţă... trimis de
(26 ian 2012, 13:36:15
şi mă crezi prost domnu' Săndel. păi voi sunteţi în campanie electorală de când aţi pierdut ultimele alegeri. mâncaţi rahat de 3 ani încontinuu pe la toate televiziunile şi în ziarele pe care le subvenţionaţi. m-am săturat de voi. campanie electorală? oare ce o să inventaţi? o să vă duceţi la muncă voluntară să măriţi PIB-ul ţării? nu prea cred. sau o să inventaţi iar nişte mocăieli poate pun botul cei care n-au muncit, nu muncesc şi nici n-o să muncească, că doar ăştia sunt majoritari acum, în RO. un derbedeu ai fost şi asta o să rămâi nea Săndel. mai bine ne-ai povesti cum ai făcut cârca de bani din imobiliare (teren luat cu japca din domeniul public) nenorocitule!
6.   Guitati, guitati, trimis de
(26 ian 2012, 13:47:15
Deranj mare in ferma porcina a PDLaturilor, grohaie, chitcaie, se dau cu fundul de pamant, cauza fiind apropierea alegerilor si sperante de a ramane nu prea sunt si vine timpul deconturilor. Cine a pus botul si a crezut in promisiunile portocalii, acuma sufla si-n iaurt, nu mai poate fi pacalit. Acesti ciumati portocalii incep sa-si faca probleme, cazarea la Botosani va fi una dintre ele. Ma amuza comentariile revopsitilor. Tot inainte tovarasi si la cat mai multe succesuri basesciene. VINE RASCOLUL, BOMBALAILOR.
6.1  RE: Guitati, guitati, trimis de
(26 ian 2012, 14:06:50
Hopa-Hopa sare si STAN_PATITUL!!laughing Vad ca-ti curge sange de-al lu tatuca Iliescu prin vene,toata ziua esti la comentarii...cred ca mult ai supt de la PSD-isti si acum in timpul lui Base ai ramas cu gura uscata...marrsss la munca BOMBALAULE!!
7.   Bum trimis de
(26 ian 2012, 15:08:48
SUSTIN GHEORGHE FLUTUR 100%.....
8.   De ce oare USL ul Suceava a tacut si tace!? trimis de
(26 ian 2012, 15:18:06
Unde ati fost oamneni buni!?
V-ati trezit si vi s-a facut foame de functii?…
Se simte mirosul hoitului !?_

De ce oare USL ul a tot tacut si tace!? De ce n-au luat atitudine?
9.   Sper ... trimis de
(26 ian 2012, 19:35:44
Sper ca domnul Ghita sa de-a de pamant cu opozitia din Suceava, care e plina de politicieni incompetenti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei