Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 ian 2012 - Anul XVII, nr. 20 (4925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transport ecologic

Autobuzele electrice vor asigura transportul public din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportul public din capitala judeţului Suceava va fi asigurat cu autobuze sau troleibuze electrice, care vor lua locul actualelor autobuze pe bază de carburanţi petrolieri.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat decis să înnoiască parcul auto al societăţii de transport public local, TPL, cu mijloace de transport ecologice şi economice, iar, în acelaşi timp, să asigure locuitorilor Zonei Metropolitane Suceava posibilitatea de a beneficia de transport în comun, pe rute care să lege localităţile asociate. Edilul sucevean a spus că existenţa unei societăţi de transport care să deservească Zona Metropolitană Suceava a fost una din cele mai discutate probleme:
“O problemă ridicată la unison de primarii zonei Metropolitane Suceava a fost cea a existenţei unei societăţi de transport local comună. Este un lucru pe care îl putem pune în practică, aşteptăm propuneri concrete de la primării, cu necesarul de curse, maşini, orar de circulare a acestora. Am gândit o strategie, am prins şi în buget sume pentru demararea unui proiect care are ca scop introducerea mijloacelor de transport electrice în principalele zone urbane. Vrem să aducem autobuze electrice pentru municipiul Suceava, iar surplusul de autobuze să-l redistribuim necesităţilor de transport din localităţile limitrofe”.
Municipalitatea suceveană face parte dintr-un program european al cărui protocol a fost semnat anul trecut la Lisabona, în baza căruia transportul electric va fi introdus în mai multe capitale şi oraşe europene.
Actualele autobuze care asigură transportul public în Suceava au fost achiziţionate în 2006 şi 2007, dar au depăşit deja 500.000 de kilometri parcurşi, fiind utilizate la maxim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobuzele electrice vor asigura transportul public din Suceava.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Autobuzele electrice vor asigura transportul public din Suceava4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 ian 2012, 11:08:08
Resemnarea mioritică seamănă c-un deces
Suceava seamănă tot mai mult cu Lungu ( brrr,oribil )
Pavelele se schimbă des ( binenţeles )
MAI AVEM UN ALT PRIMAR ( PE-UN LOC ELIGIBIL ) ?
2.   Bravo... domn primar trimis de
(26 ian 2012, 11:37:52
Cand ati terminat si voi de vandut cupru de la liniile de trolebuze si ati terminat de distrus reteaua, hopa... ca vreti sa puneti trolebuze, bravo ala licitatie alti bani in buzunarele portocalii!
3.   Comentariu trimis de
(26 ian 2012, 11:43:57
Reteaua era veche, trebuie urgent schimbata, cuprul trebuia reciclat.
4.   Bravo domnule primar trimis de
(26 ian 2012, 11:44:49
Sa stii domnule Cataaa_76 ca precum dumneavoastra imbatraniti asa si cablurile alea de cupru de care pomeniti... si chiar daca ar fi fost tot acolo si acum ar fi fost inutilizabile deoarece sar fi rupt ... asa cum se rupeau cand inca mai functionau troleiele.. si cand dumneavoastra erati mai tanar si mai in puteri.
Initiativa domnului primar este binevenita si va reduce poluare a in oras.
5.   :)) trimis de
(26 ian 2012, 11:46:23
Asta crede ca joaca SIMS laughing Wa! Ai nevoie de infrastructura! , Wa! Troleibuzele singure nu pot acoperi total transportul municipal! Wa! Nu mai vorbi, fa!
5.1  RE: :)) trimis de
(26 ian 2012, 12:30:06
wa, io credeam ca inca nu se fabrica otobuze ilectrice!!:))) trilibuze este...da costa:)))zii si lu' romega ca-i sarac cu duhu' saracu".
6.   Niste dobitoci... trimis de
(26 ian 2012, 12:08:12
voi toti cei care mancati ca.cat aiurea pe forum aici. de ce il vorbiti urat pe lungu pe forumuri, in baruri iar cand il vedeti pe strada il stimati???
Ce a facut rau omul asta ca a scos cablurile vechi si uzate din oras si ca pune altele noi, ce a facut rau ca a schimbat stalpii de iluminat public, ce a facut rau ca a schimbat reteaua de termoficare si canalizare? Candva trebuiau facute ca nu mai rezistau, daca vrea sa faca ceva, toti mancati ca-cat ca de ce face, daca nu face, spuneti ca nu face nimic si tot asa. voi ce ati facut... dimineata ati maturat zapada din fata casei sau din fata blocului? banuiesc ca nu, ca ati avut de mancat aici ca-cat si nu ati avut cand. nu mai su-ge-ti atat pu-la ca o sa va inecati.
Oricum nu a facut nimeni atat de multe pentru orasul asta cat a facut Lungu. Respect pentru asta.
6.1  RE: Niste dobitoci... trimis de
(26 ian 2012, 14:52:42
"cablurile vechi si uzate din oras " au fost cumparate de Troleibuzul S.A. Piatra Neamt. In Piatra Neamt troleibuzele au circulat si inainte si dupa 1989!big grin
7.   Gindit mult trimis de
(26 ian 2012, 12:11:15
chiar nu aveti ce face domnule primar cu banii decit sa investiti din nou in trolebuze?Sa incurce circulatia in oras si asa se circula greu dar sa stiti caci nu sinteti chiar asa de ecologic decit in visurile dv.daca mai visati
8.   Cosmin ROMEGA... trimis de
(26 ian 2012, 13:09:27
Nu ma pot abtine... scuze... Cosmin ROMEGA,esti tare de tot cu formularea "carburanţi petrolieri"!!! Doct si pompos!!! La mai mare....
9.   Usor trimis de
(26 ian 2012, 14:17:13
Va certati ca babele pe laitza!Daca e vorba de autobuze ele nu au nevoie de cabluri.In afara exista de m1ult timp aceste mijloace de transport economice.Ar fi o dobitocenie sa se instaleze din nou liniile de transport.Intrebarea mea este de ce mama dracului nu au fost schimbate in 2006 direct cu alea electrice?Mai puneau un ban si eram de mult in top!
10.   Final de mandat... trimis de
(26 ian 2012, 14:17:57
Domnule Primar propun sa nu va incurcati cu un parlit de troleu sau autobuz ,,electric" si sa faceti sucevenilor un....metrou. Ar avea oamenii de lucru si in plus ganditi-va cat ar fi comisionul dvs. la asa o lucrare. Eu va invat de bine nu va pup in c ur precum COSOVANUANDREI si COSTYYYYYYYYYYYYYYYYYYY . Plus ca trebuie sa va ganditi cat costa un vagon de metrou cand il dai la fier vechi. Aveti doar de castigat!
10.1  RE: Final de mandat... trimis de
(26 ian 2012, 15:18:49
ai uitat să-i spui de tunelele lui nea Fane Babanu!
11.   Pentru cei prosti trimis de
(26 ian 2012, 17:23:59
Troleibuzele vor fi tot timpul superioare autobuzelor pentru ca:
Un troleibuz are durata de viata dubla, este mai economic si este ecologic.
Autobuzul are durata scurta de viata, este consumator de motorina si este poluant.
Cu o retea buna, troleibuzele fac fata in orice ce oras, si sunt troleibuze moderne cu generator diesel auxiliar cum sunt troleibuzele Skoda Irisbus Citelis din Timisoara. Dezavantaje ar fi: necesita retea de transport si pret mai ridicat, dar investitia e recuperata daca ne gandim la avantaje.
12.   Transport... trimis de
(26 ian 2012, 18:05:21
in primul rand pentru IRISBUS... cretinule, nici macar nu stii din ce categorie esti.. este IVECO IRISBUS CITELYS...care oricum sunt niste rahaturi de masini, proaste din fabrica..daca tot te dai destept intereseaza-te cat consuma un asemenea autobuz si ce randament da.. investitia va fi mare si recuperarea va fi din buzunarele sucevenilor..pentru ca odata cu caderea PD-L vor mai veni finantari din penis.. doar daca Lungu o sa linga boasele cui va veni la putere, asa cum a facut-o in trecut.. nu avem centura de ocolire de la Siret spre Botosani, si el ia autobuze ecologice.. bai NEA IOANE, ce dracu ai in cap in afara de borduri si pavele? intersectia de la Lidl este o adevarata catastrofa..de ce nu face un sens giratoriu acolo, ca este loc suficient..el face sens giratoriu in fata la BancPost in centru.. ptiu, nebunilor!!
13.   Ceilalti primari ce vau facut??? trimis de
(26 ian 2012, 18:47:38
Ce mare branza au facut pentru mun.Suceava primarii dinaintea lui too-ntilor??? Eu nici macar nu sunt din Sv si am vazut multe realizari,unii dintre voi probabil sunt orbi ori PSDisti. La mine in Radauti cei de la servicii comunale care ar trebui sa se ocupe de curatatul strazilor de zapada si imprastiat material antiderapant scot utilajele doar cand au ei chef.E patinuar pe strazile orasului majorietatea timpului.De ce???Ca sal frece pe primar fiindca este PDList.Lumea nu stie care e problema,doar spune primarul,primarul asta nare nici un interes.A ajuns primarul sa se roage de firma Cosadel sai dea utilaje sa curete zapada de la spital,piata si mai nu stiu ce strazi.
14.   ......., trimis de
(26 ian 2012, 21:26:11
LAMAZIMTATA,nu-i da idei,ca are mintea scurta,si le ia de bune.
Cit despre Lungu ,l-am cunoscut cind era inca mecanic la atelierul mecanic central,
un om de la tara ,tot respectul pt el,dar ma indoiesc ca reuseste sa ia o decizie care sa faca bine orasului si nu lui .Nu e vina lui ,atita poate...
A transformat Suceava exact in ceea ce l-a dus mintea pe el...daca vreunul crede ca a devenit un oras frumos...
15.   ASAI TOATA MAFIA PDLISTA trimis de
(26 ian 2012, 21:50:01
CUM O SA PUNA IARASI BANI LA BUZUNAR ASTEA CATI ANI AU CA ACUMA NUS MAI BUNE NISTE CORUPTI EL SI FLUTUR EI STIU CA MAI AU PUTIN SI PLEACA LA DRACU
16.   Comment trimis de
(27 ian 2012, 04:02:57
Moderarea lui mosh craciun....
17.   Hiiiii trimis de
(27 ian 2012, 10:45:03
haaaaaaa ma distrez copios.....sunt de acord vreau metrou...daca il face ii votam din nou..........hooooooooooo
18.   Comentariu trimis de
(29 ian 2012, 22:36:28
@ Cosmin ROMEGA.
In 2007 nu s-a cumparat nici un autobuz. Autobuzele sunt in numar de 33 distribuite in 3 loturi.
Lotul 1 adus la sfarsitul lui Martie 2006 si cuprinde 15 autobuze.
Lotul 2 adus in decembrie 2006 si cuprinde 15 autobuze.
Si lotul 3 adus in vara 2009 si cuprinde 3 autobuze.
Diferenta dintre loturi este urmatoarea:
Lotul 1 are nr de inmatriculare: B49YLW, B49YLX, B49YLZ, B49YMF, B49YMI, B49YMJ, B49YML, B49YMM, B49YMO, B49YMW, B49YMX, B49YMZ, B49YNB, B49YNF, B50CTJ.
Toate cele 15 autobuze au noanta tapiteriei mov inchis.
Lotul 2 cuprinde autobuzele: B(15,16,17,18,19,24,28)PSU, B(56,69,93)PMS, B57(YRB,YRD,YPV,YPY,YPX)
Tot lotul 2 este adus in Decembrie 2006 si are culoarea tapiteriei Albastru Deschis, exceptie facand B69PMS care a fost adus prematur, datorita accidentului de la Grupul Scolar in care a fost implicat B49YMO care s-a defectat serios. SI B69PMS este singurul care are modelul la tapiterie unic fata de celelalte autobuze.
Lotul 3 cuprinde PJG,PIJ si celalalt, si sunt singurele autobuze care au scaunele netapitate, avand dispunerea scaunelor diferita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei