Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2012 - Anul XVII, nr. 7 (4912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AUMFR nu recomandă ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate

Miercuri, 11 Ianuarie 2012 (17:34:17)

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) cere "responsabilitate maximă" în privinţa introducerii unor schimbări legislative în asistenţa medicală pentru urgenţa majoră şi nu recomandă ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate.

Reprezentanţii AUMFR susţin, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că acest domeniu al practicii medicale care este urgenţa majoră "nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR), prin rolul pe care îl are în formarea resurselor umane din sănătate şi în asigurarea asistenţei medicale, solicită factorilor de decizie responsabilitate maximă în privinţa introducerii unor schimbări legislative în asistenţa medicală pentru urgenţa majoră. Acest domeniu al practicii medicale nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi. Decidenţii politici trebuie să îşi asume opiniile experţilor rezultate dintr-o practică medicală dovedită. Prevederile legislative trebuie să reflecte grija pentru siguranţa pacientului şi creşterea şansei la viaţă", se arată în comunicat.

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că, în calitate de membri ai unei comunităţi implicate direct în activitatea de urgenţă, sunt martori ai eficienţei sistemului actual integrat de urgenţă, care funcţionează în baza legislaţiei în vigoare şi recomandă "conservarea realizărilor şi dezvoltarea lui pe baza experienţei pozitive înregistrate în România".

"Suntem deschişi şi încurajăm dezvoltarea asistenţei medicale private în România, dar nu recomandăm ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate, întrucât aduce deservicii imense siguranţei pacientului. Considerăm că este momentul ca în România politicul să înţeleagă că o infrastructură fără resurse umane de calitate şi motivate este o investiţie fără de viitor. Este momentul să fie redată demnitatea profesiei medicale, dacă dorim să asigurăm viitorul acestei naţiuni", se mai arată în comunicatul Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.

Proiectul noii Legi a sănătăţii a fost pus, în 28 decembrie 2011, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate private şi posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială fiind printre principalele modificări. Proiectul va fi în dezbatere publică până în 28 ianuarie 2012.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministerul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUMFR nu recomandă ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AUMFR nu recomandă ca urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AUMFR aia de se restructureaza greu...bai... trimis de
(11 ian 2012, 18:24:52
Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România .."nu recomandă ca asistenta medicala de urgenţa majoră să fie obiect al concurenţei pe piaţa serviciilor de sănătate" trebuie scris mare cat un cal sa vada tot politicianul miop la minte iar practica medicala indiferent care o fi ea nu trebuie să fie obiect de dispută între politicieni şi experţi intrucat atenteaza la siguranta cetateanului.
Arafat a incercat sa spuna peste tot de catva timp acelasi lucru acolo la locul sau de munca , naiv fiind gandind ca daca are dreptate , cineva o sa-l ia in seama , dar s-a inselat si a avut surpriza sa fie considerat sabotor , nu de cineva oarecare ci de ditamai seful statului.
Ceva mai umilitor pe de-o parte si mai cinic pe de alta parte , nici ca se poate imagina.
In 1990 m-am bucurat si chiar aveam un dicton cu care ma infoiam adjudecandu-mi-l ca rezultat al judecatii mele spunand "A VENIT SI VREMEA SPECIALISTULUI"..si iaca suntem in 2012 si schimbarea mi-a turtit definitiv fesul inteligentei si incep sa cred ca specialistul astazi, in Romania nu are nici o sansa . Orice intrebare despre cauzele exodului de specialisti spre strainatate este de prisos daca seful statului afirma pe un post public de televiziune ca "cei cu studii superioare se dau greu la reorganizari" pompieristice.
Atata timp cat capitanul de vas isi pune locotenentii sa spele puntea iar musului, bucatarilor si chelnerilor le da sextantul pe mana , corabia merge de-a droanga iar capitanul urla despre sabotaj intr-o portavoce de tabla , ca de megafon nu a auzit pe la scoalele lui.
Brav carmaci ne-am ales ,glumet de plesneste de hahait.... Majestate vezi ca moare lumea ... iar majestatea sa raspunde inteligent : "DA"... asa citeam pe undeva despre un despot primitiv.
Adaptati dictonul la zilele noastre si incercati sa intelegeti si sa ALEGETI... ca ceasul merge iar electoralele bat la usa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei