Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: În 2011 s-a încheiat epoca pilelor şi nepotismelor, în 2012 aceeaşi exigenţă privind frauda

Marţi, 3 Ianuarie 2012 (14:31:05)

 În 2011 s-a încheiat epoca pilelor şi a nepotismelor, exemple fiind un bacalaureat corect, clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, iar exigenţa privind frauda va continua în 2011, dar au fost şi nerealizări care ţin de lipsa banilor, a declarat ministrul Daniel Funeriu.

"Vorbim de o Românie în care cel mai greu este schimbarea mentalităţilor. La nivel funcţional, ceea ce s-a întâmplat la bacalaureat este unul dintre evenimentele menite să schimbe mentalităţi. Adică cei care au muncit şi au fost corecţi au fost răsplătiţi, au promovat Profesorii şi-au recăpătat încrederea pierdută. Cei care au fraudat au fost sancţionaţi. Anul 2011 a însemnat încheierea unei epoci de pile şi nepotisme. În 2012 vom dovedi aceeaşi exigenţă sporită faţă de fraudă", a spus, marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Potrivit acestuia, în 2011 s-a revenit pentru prima dată la "valorile fundamentale ale oricărei ţări sănătoase, cinstea, răsplata muncii, corectitudinea". "Acesta este un element de cotitură. Legea educaţiei naţionale a permis inclusiv acest lucru. Al doilea element important şi cu schimbări majore este clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii", a adăugat ministrul Funeriu.

Ministrul a susţinut că, într-o evaluare externă s-a spus cine sunt cei buni şi cei slabi, în care universităţi merită investit în cercetare şi în care în partea educaţională şi s-a făcut o separare a apelor în învăţământul superior.

În plus, pentru prima dată CE a felicitat România pentru efectele legii, a adăugat Funeriu. "Prin noua lege s-a stins efectul diplomelor dubioase la medicină. Din pricina unor lucruri întâmplate în trecut, România risca, din cauza plângerilor către UE formulate de Italia, să aibă probleme cu recunoaşterea diplomelor în spaţiul Uniunii Europene. Credibilitatea diplomelor româneşti este un pas important", a spus Funeriu.

El a amintit la capitolul realizări, contractul de colaborare dintre Universitatea de Marină din Constanţa care deschide o filială în Kazakhstan şi conferinţa Bolognia care va fi organizată în România şi la care vor participa o sută de miniştri.

Referindu-se la alocarea fondurilor în cercetare, ministrul a subliniat că aceasta se face, prin Legea 1/2011, pe bază strict de calitate ştiinţifică. "Altfel spus, cercetătorii să facă cercetare, nu administraţie. Acesta este un lucru esenţial. Şi tot în cercetare vorbim despre proiectul Eli, prin care cel mai puternic laser din lume va fi construit în România, la Magurele, şi pentru care am primit finanţare europeană. Să găzduieşti cel mai important laser este un succes enorm pentru care ne-am luptat foarte mult", a adăugat Funeriu

Pe de altă parte, Funeriu a susţinut că are şi regrete, primul fiind legat de situaţia bugetară delicată. "Aş fi fost bucuros să avem mai multe fonduri, să facem mai mult prin revalorizarea cadrelor didactice. Cred că bacalaureatul a dovedit recredibilizarea cadrelor didactice", a adăugat Funeriu.

El a subliniat că Legea educaţiei naţionale "dă resurse oamenilor şi instituţilor de calitate". "Cei care vor să modifice legea sunt cei care nu pot să admită că performanţa este răsplătită. Cei care vor să restaureze sistemul bazat pe legea educaţiei naţionale cu unul plin de metehne nu vor reusi nici în 2012. Vom continua lupta cu frauda", a adăugat ministrul Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: În 2011 s-a încheiat epoca pilelor şi nepotismelor, în 2012 aceeaşi exigenţă privind frauda.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Funeriu: În 2011 s-a încheiat epoca pilelor şi nepotismelor, în 2012 aceeaşi exigenţă privind frauda1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   El a spus-o trimis de
( 3 ian 2012, 18:35:39
Nenea funieriu si-a facut harachiri la barbatia sa minuscula.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei