Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2011 - Anul XVI, nr. 307 (4905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAEur vrea servicii de consultanţă şi comunicare de peste 20 milioane lei pentru fonduri structurale

Marţi, 3 Ianuarie 2012 (16:21:57)

MAEur îşi propune să achiziţioneze, prin intermediul ACIS, servicii de publicitate şi de consultanţă cu o valoare totală estimată, fără TVA, de peste 20 de milioane de lei, proiectele fiind menite să sprijine şi să familiarizeze publicul cu utilizarea fondurilor structurale.

Datele rezultă din mai multe anunţuri de participare postate online de minister la finalul anului trecut. Este vorba despre trei proiecte care vor fi finanţate din fonduri europene din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

Potrivit documentaţiei aprobate de secretarul de stat Cătălin Vătafu, şef al ACIS, MAEur doreşte să încheie un contract de achiziţie publică având ca obiect "Sprijin oferit actorilor implicaţi în sistemul de management şi control al fondurilor structurale în ceea ce priveşte analizarea procedurilor interne de lucru şi creearea unor portofolii de proiecte finanţabile din axele prioritare de asistenţă tehnică din cadrul fiecărui Program Operaţional şi/sau din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică".

Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 9.327.081 de lei, iar MAEur are în vedere elaborarea unui plan de măsuri şi acţiuni pentru creşterea eficienţei şi vitezei de absorbţie a fondurilor structurale alocate în perioada de programare 2007–2013.

"În urma prioritizării nevoilor de acoperit, pentru un număr de minim 40 proiecte dintre cele identificate vor fi întocmite Cererile de Finanţare şi documentaţiile de atribuire aferente acestora. În cadrul acestui proiect va fi elaborat, multiplicat şi distribuit un ghid cuprinzând descrierea proiectelor de Asistenţă Tehnică propuse şi cele mai bune practici în domeniul Asistenţei Tehnice", îşi mai propune MAEur, în cadrul acestui proiect.

Pentru realizarea proiectului, instituţia va achiziţiona servicii de analiză, de consultanţă privind gestionarea proiectelor, de consultanţă în afaceri şi în management şi servicii conexe, generale de consultanţă în management, de elaborare de studii, de consultanţă în domeniul achiziţiilor, de consultanţă juridică şi servicii tipografice. Acest proiect este prevăzut să se desfăşoare pe durata a 10 luni, iar sursa de finanţare va fi formată din fondurile europene ce pot fi accesate prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

De asemenea, MAEur are în vedere lansarea, în acest an, a unei campanii de informare publică integrată pentru promovarea finanţărilor din instrumente structurale. Campania va avea un cost estimativ, fără TVA, de 7,35 milioane de lei.

Obiectul acestui contract îl reprezintă, potrivit documentaţiei de participare, "conceperea, realizarea şi difuzarea unei campanii de informare publice integrate pentru informarea publicului larg asupra condiţiilor şi rezultatelor obţinute prin finanţările acordate României de către Uniunea Europeană din fondurile structurale şi de coeziune".

"În egală măsură se doreşte stimularea de atitudini constructive, spirit pozitiv, iniţiativa, ambiţie, creativitate în rândul publicului", precizează MAEur, precizând că sunt avute în vedere trei spoturi TV difuzate pe cel pţin şase posturi de televiziune generaliste naţionale, trei spoturi radio difuzate pe cel puţin patru posturi naţionale, trei bannere online postate pe 50 site-uri, 115 panouri publicitare statice out-door, 12 machete de presă cu apariţie săptămânală în cel puţin patru ziare naţionale, cel puţin 6.000 de afişe şi minimum 15.000 de broşuri.

Sursa de finanţare a acestei campanii o reprezintă fondurile alocate în cadrul Programul Operaţional Asistenţă Tehnică finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Ministerul are în vedere, de asemenea, separat, achiziţionarea de "servicii de consultanţă pentru identificarea nevoilor de dezvoltare post 2013". Obiectul contractului îl reprezintă "achiziţia publică de servicii de consultanţă privind elaborarea unei descrieri exacte şi relevante şi cuantificarea nevoilor de dezvoltare ale României, la nivelul diferitelor sectoare economice şi pe baza distribuţiei teritoriale a acestora". Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără inclusiv "elaborarea a 2-3 scenarii de abordare a cadrului de programare post 2013 (pentru Obiectivul Convergenţă)".

Valoarea estimată a proiectului, fără TVA, este de 5.039.900 de lei. Sursa de finanţare o constituie bugetul de stat, cu rambursare 80% din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Nu în ultimul rând, MAEur îşi propune închirierea a patru autoturisme cu şofer care să asigure transportul pentru angajaţii ACIS pentru o perioadă de 12 luni. Intenţia ACIS a închiria aceste vehicule pentru "80.000 de kilometri", valoarea estimată, fără TVA, fiind de 520.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAEur vrea servicii de consultanţă şi comunicare de peste 20 milioane lei pentru fonduri structurale.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAEur vrea servicii de consultanţă şi comunicare de peste 20 milioane lei pentru fonduri structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei