Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu: Datele preliminare indică o diminuare consistentă a cererilor pentru ajutorul de încălzire

Vineri, 16 Decembrie 2011 (17:55:53)

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat vineri că datele preliminare depuse de primării indică o reducere consistentă a numărului de cereri pentru acordarea de ajutoare de încălzire, de la 1,3 milioane în 2010, la 637.000 până în prezent.

"Deşi încă nu au depus toate primăriile cererile pentru ajutoarele de încălzire, din situaţia actuală reiese o diminuare consistentă a numărului de cereri. Avem un total de 637.000 faţă de 1.300.000 anul trecut, în aceeaşi perioadă", a declarat ministrul Sulfina Barbu.

Din cele 637.000 de cereri înregistrate, 147.000 sunt pentru încălzire cu energie termică, 130.000 pentru încălzire cu gaze şi 360.000 pentru încălzire cu lemne.

"Scăderea cererilor pentru ajutoare de căldură este exemplul cel mai bun pentru ce înseamnă o protecţie socială eficientă, aşezată pe principii de dreapta. Cifrele arată clar o mai bună ţintire a grupurilor vulnerabile, arată eliminarea falşilor beneficiari pentru că deja s-a dus vestea că efectuăm controale, că suntem atenţi cu banul public", a mai spus Sulfina Barbu, menţionând că numărul celor care cer ajutoare pentru încălzire şi sunt verificaţi a crescut de la trei la sută la 60 la sută.

Ea a mai spus că plata de ajutoare de încălzire celor care nu au de fapt dreptul să beneficieze de ele, a fost descurajată şi prin introducerea de sancţiuni, atât pentru solicitant, dar şi pentru asistentul social, responsabil cu efectuare anchetei sociale, pentru primar, care semnează fără să se asigure că documentele sunt corect întocmite, dar şi pentru asociaţiile de proprietari.

"Asta nu înseamnă că ministrul le-a luat această protecţie oamenilor, pentru simplul fapt că anul acesta am majorat suma alocată ajutoarelor pentru încălzire de la 120 milioane lei în 2010 - 2011 la 345 milioane lei în 2011 - 2012", a mai spus ministrul Muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu: Datele preliminare indică o diminuare consistentă a cererilor pentru ajutorul de încălzire.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbu: Datele preliminare indică o diminuare consistentă a cererilor pentru ajutorul de încălzire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sulfinica... trimis de
(16 dec 2011, 18:53:13
nici nu stii de ce s-au redus cererile...??
ROMANASII traiesc atit de bine,de nu iti poti inchipuii...au salarii enorm de mari ,media este de cca 800-900 de Euro/familie,pensiile la fel...burse sociale etc..etc! SA TRAITI BINE...ANUL VIITOR votam cu ambele miini PDL...tot inainte.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei