Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Proiectul de reabilitare şi punere în valoare a Curţii Domneşti a fost prezentat aleşilor locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Planurile de transformare a ruinelor Curţii Domneşti a domnitorilor moldoveni Petru Muşat, Alexandru cel Bun şi Ştefan cel Mare într-un obiectiv turistic care să atragă mii şi mii de vizitatori au fost prezentate ieri aleşilor locali suceveni de specialiştii firmei spaniole Arena.

Aceştia au rulat un film în care prezintă transformarea virtuală a ruinelor într-un complex turistic modern, atractiv, intitulat Centrul de Interpretare a Curţii Domneşti.

Acest centru, amenajat într-o clădire cu patru niveluri, cu o suprafaţă construită de 5.737 mp, realizată din materiale ceramice, pentru a da impresia de fortăreaţă şi a se integra peisajului urban înconjurător, se doreşte a deveni un punct de atracţie a municipiului Suceava la nivel naţional şi internaţional.

Clădirea va fi un fel de înveliş peste rămăşiţele arheologice, respectând conturul vechii Curţi Domneşti. Astfel, prin utilizarea unor instalaţii de climatizare ajustate pentru menţinerea nivelurilor optime de temperatură şi umiditate, se garantează conservarea adecvată a ruinelor construcţiilor cu o vechime de peste 600 de ani.

Proiectul, a cărui realizare a fost aprobată de principiu de aleşii locali, urmează a fi finanţat fie din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, deşi nu este exclusă nici varianta atragerii finanţărilor puse la dispoziţie de alte ţări, prin programe de cooperare cu România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de reabilitare şi punere în valoare a Curţii Domneşti a fost prezentat aleşilor locali.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Proiectul de reabilitare şi punere în valoare a Curţii Domneşti a fost prezentat aleşilor locali4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Arata super buncarul! trimis de
(16 dec 2011, 12:17:43
Bravo mai prelipca, daca si buncarul ala arata bine si modern.. ma dar ceri un alt proiect, ceri sa mai lucreze la el, ceri pareri si de la alti arhitecti.. nu accepti asa cat mai repede ca sa nu ratezi realizarea proiectului sub imaginea lui lungu... arata ca un buncar! Pentru cei cu un minim de bun gust va invit sa cautati pe Google la imagini termenul " snohetta " ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei