Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2011 - Anul XVI, nr. 296 (4894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică

Joi, 15 Decembrie 2011 (15:32:33)

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, că decizia instanţei de a-l achita în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa sa publică, care a început în 2006 şi a dus la decizii nedrepte, respectiv ceea ce s-a întâmplat la hotelul Confort şi la demisia de la Cameră.

"Decizia de azi îmi arată că s-a încheiat un capitol extrem de neplăcut din viaţa mea publică, un capitol care a început în 2006, care a dus la nişte decizii neplăcute - nedrepte le-am considerat atunci şi le consider şi acum, dar le-am luat ca atare - şi la ceea ce s-a întâmplat la hotelul Confort şi la demisia din funcţia de preşedinte al Camerei", a spus Năstase.

El a subliniat că, într-un fel, dosarul "Mătuşa Tamara" şi-a produs efectele încă de acum cinci ani.

"Ceea ce s-a întâmplat azi şi verdictul care a fost dat pe baza probelor din dosar arată că judecătorii au citit cu adevărat dosarul, spre deosebire de unii dintre cei care doar l-au comentat", a mai spus Năstase.

Fostul premier a precizat că dosarul a pornit de la un denunţ al lui Genică Boerică, care era în închisoare de pe vremea când el era prim-ministru şi care a fost adus la DNA, unde a făcut un denunţ.

"Pe baza acestui denunţ el a fost eliberat din închisoare, şi în testul poligraf s-a văzut foarte clar că are un comportament simulat într-un dosar în care nu există probe, care se bazează doar pe nişte chestiuni care ţin de încercări, sugestii de analiză logică, exerciţii de logică. Rechizitoriul respectiv nu putea să convingă, iar probatoriile toate au fost în sensul unei achitări", a subliniat Năstase.

Într-o şedinţă desfăşurată la începutul anului 2006, la Hotel Confort, după declanşarea de către DNA a anchetei penale împotriva lui Adrian Năstase, liderii PSD au decis să îi retragă acestuia sprijinul politic, eveniment urmat de demisia sa din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcîţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 24 noiembrie cercetarea judecătorească în cazul "Mătuşa Tamara". Instanţa anunţa atunci că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către Direcţia Naţională Anticorupţie fostului premier Adrian Năstase, consilierului acestuia Ristea Priboi şi fostului şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.

În 7 decembrie, instanţa a amânat pentru 15 decembrie pronunţarea în acest dosar.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este convins că instanţa îl va achita pe Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara", el precizând că întreg partidul îl apreciază pe fostul premier şi este alături de el.

Hotărârea din acest proces este prima din cele trei cazuri deferite justiţiei de către DNA în care este acuzat Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei