Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2011 - Anul XVI, nr. 294 (4892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sibiu: Tigrul, împuşcat iniţial cu tranchilizant, a încercat să atace un medic veterinar, fiind ucis

Marţi, 13 Decembrie 2011 (13:47:59)

Tigrul care a fugit, marţi, de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat iniţial cu arma cu tranchilizant, însă atunci a devenit foarte agresiv şi a încercat să îl atace pe medicul veterinar, astfel că a fost împuşcat mortal de un vânător aflat în apropiere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, a afirmat că, în primă fază, tigrul a fost împuşcat cu arma cu tranchilizant, moment în care a devenit extrem de agresiv, încercând să îl atace, iar un vânător l-a împuşcat în momentul în care se afla la aproximativ cinci metri distanţă de el.

"M-am speriat foarte tare, dar am avut noroc că nu a ajuns chiar să mă rănească. Norocul meu a fost că în apropiere se afla vânătorul cu arma de foc. Oricum, de la începutul intervenţiei nici nu s-a pus problema să mergem în căutarea animalului fără arme de foc, având în vedere că este un tigru, animal ştiut că este periculos", a declarat Todescu.

Potrivit acestuia, tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv.

"Nu a atacat oameni până în prezent, dar era cunoscut ca un animal agresiv, l-am operat de mai multe ori, dar se bătea cu ceilalţi destul de des", a spus Todescu.

Medicul veterinar a anunţat că se va face autopsia animalului, iar în urma acesteia tigroaica va fi scoasă din inventarul Grădinii Zoologice.

La Grădina Zoologică din Sibiu mai există în prezent un singur tigru.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, care este împrejmuit cu un gard înalt de 1,80 metri.

Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava.

Ulterior, tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

Astrid Fodor spunea că o problemă este lipsa puştilor cu tranchilizant, existând una singură autorizată în municipiul Sibiu.

În jurul orei 12.30, tigrul a fost împuşcat mortal în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş, în apropiere aflându-se un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sibiu: Tigrul, împuşcat iniţial cu tranchilizant, a încercat să atace un medic veterinar, fiind ucis.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sibiu: Tigrul, împuşcat iniţial cu tranchilizant, a încercat să atace un medic veterinar, fiind ucis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei