Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 300 de revoluţionari au protestat în faţa Prefecturii Braşov,unde au adus un sicriu portocaliu

Luni, 28 Noiembrie 2011 (16:44:06)

Peste trei sute de revoluţionari au protestat, luni, în faţa Prefecturii Braşov cerând demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate, ei aducând un sicriu portocaliu pe care erau lipite fotografii cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Protestatarii au plecat în marş de la sediul Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor "Braşov 21 Decembrie 1989" (ALRUE) din Piaţa Sfatului, coborând pe Strada Republicii până la Prefectură. Ei s-au oprit timp de câteva minute la sediul Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Braşov, unde au scandat lozinci împotriva judecătorilor din Braşov.

Revoluţionarii au venit cu steaguri, cu pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi cu un sicriu portocaliu pe care au lipit fotografii cu premierul Emil Boc, cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, cu deputatul PDL Florin Postolachi şi cu preşedintele Asociaţiei "15 Noiembrie 1987".

De asemenea, ei au strigat lozinci precum: "Haideţi cu noi ca în 22", "Postolachi a votat: salariile le-a tăiat", "Emil Boc şi-a lui Guvern, duce ţara în infern", "România, trezeşte- te!", "Emil Boc şi dictatorul au înfometat poporul" sau "Libertate te iubim, ori învingem ori murim".

Liderul protestatarilor, Dorin Lazăr Maior, preşedintele ALRUE Braşov, a spus că protestele vor continua şi în alte oraşe-martir şi va culmina cu un miting de proporţii în Bucureşti.

"Nu avem nemulţumiri pe segment social. Vrem demisia Guvernului şi înlocuirea cu un guvern de uniune naţională care să organizeze alegeri anticipate, libere şi democratice. Vrem să eliberăm ţara de dictatura portocalie", a spus Maior.

Maior şi alţi circa 60 de membri ai ALRUE au intrat în greva foamei, în urmă cu o săptămână, protestul acestora urmând să continue şi în perioada următoare.

Protestul s-a terminat în jurul orei 16.00, fără incidente. Pe durata marşului şi a mitingului de protest, revoluţionarii au fost păziţi de peste o sută de jandarmi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de revoluţionari au protestat în faţa Prefecturii Braşov,unde au adus un sicriu portocaliu.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de revoluţionari au protestat în faţa Prefecturii Braşov,unde au adus un sicriu portocaliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei