Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Opţiunea PDL pentru şefia Senatului e Blaga; urmează să discutăm cu partenerii de coaliţie

Luni, 28 Noiembrie 2011 (13:56:44)

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa BPN, că opţiunea PDL pentru preşedinţia Senatului este Vasile Blaga şi că urmează să fie discutată cu partenerii de coaliţie şi în cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea susţine această candidatură în plen.

"În privinţa preşedintelui Senatului, opţiunea PDL este Vasile Blaga. Urmează acum să fie discutată cu partenerii de coaliţie şi în cadrul grupurilor parlamentare pentru a putea susţine această candidatură mai departe în plenul Senatului", a precizat Emil Boc.

El a fost întrebat dacă se mai poate schimba ceva, Emil Boc a răspuns: "Repet, opţiunea PDL este Vasile Blaga. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare".

BPN al PDL a decis în unanimitate să susţină candidatura lui Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat vicepreşedintele PDL Traian Igaş.

El a spus că Blaga se bucură de sprijinul democrat-liberalilor din BPN, precum şi de cel al grupului parlamentar, fiind persoana potrivită, "care poate să facă faţă funcţiei", iar experienţa parlamentară îl recomandă pentru acest post.

Întrebat dacă UDMR a cerut încă un portofoliu în Guvern pentru a susţine candidatul PDL la şefia Senatului, Igaş a răspuns: "Aici sunt lucruri care vor fi comunicate mai târziu de purtătorul nostru de cuvânt".

Partidele din coaliţia de guvernare vor sprijini un candidat comun pentru preşedinţia Senatului, liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor ajungând la un acord în acest sens, în şedinţa de luni, potrivit democrat-liberalilor.

"Două concluzii: coaliţia va avea un singur candidat pentru preşedinţia Senatului; a doua concluzie - coaliţia va avea preşedintele Senatului", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc şedinţa BPN.

La rândul său, vicepreşedintele Elena Udrea a precizat că persoana care va prelua şefia Senatului este membru PDL şi că până acum discuţiile privind ocuparea acestui post au fost legate de Vasile Blaga şi de Radu Berceanu, urmând ca decizia să se ia în BPN. "Foarte probabil candidatul se va decide în această şedinţă a BPN, important este că cel care va prelua şefia Senatului este membru PDL", a spus Udrea înainte de şedinţa BPN al partidului.

Solicitată să precizeze dacă UDMR a cerut ceva la schimb, Udrea a răspuns: "Deocamdată, nu".

Pe de altă parte, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că numele candidatului coaliţiei pentru preşedinţia Senatului va fi cunoscut în jurul orei 14.00, înaintea şedinţei Biroului Permanent al Senatului, iar până atunci continuă discuţiile în PDL şi UDMR.

Fekete Andras Levente a susţinut că până la ora 14.00 în cadrul UDMR şi al PDL vor continua discuţiile privind persoana care va fi nominalizată.

"Rezultatul discuţiilor din coaliţie este unul de aşteptat: să fie un singur candidat", a subliniat senatorul. El a susţinut că liderii coalţiei nu s-ar fi "certat" luni dimineaţă. "Discuţii au fost, aşa cum era normal, negocieri, dar nu certuri", a ţinut să precizeze liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au certat, în şedinţa de luni dimineaţă, pe tema candidaturii la şefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura la Senat.

Şedinţa coaliţiei a durat peste două ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Opţiunea PDL pentru şefia Senatului e Blaga; urmează să discutăm cu partenerii de coaliţie.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Opţiunea PDL pentru şefia Senatului e Blaga; urmează să discutăm cu partenerii de coaliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei