Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2011 - Anul XVI, nr. 281 (4879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Repetiţie generală pentru parada de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia

Luni, 28 Noiembrie 2011 (16:44:51)

Aproximativ 300 de angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor au participat, luni, la Alba Iulia, la repetiţia generală pentru parada care va fi organizată în municipiu de Ziua Naţională a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Florin Zecheru, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la Alba Iulia a fost organizată repetiţia generală a detaşamentelor care vor participa la parada organizată în municipiu cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Zecheru a spus că la paradă vor participa aproximativ 300 de angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, care vor prezenta autospeciale de intervenţie folosite de ei.

"Am intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte pregătirile pentru Ziua Naţională a României. În ceea ce ne priveşte, organizăm parada militară a structurilor din subordinea MAI. Am făcut repetiţia generală şi am încercat să vedem care mai sunt punctele care trebuie schimbate astfel încât această paradă să iasă exact aşa cum ne-o dorim cu toţii", a spus Zecheru.

Florin Zecheru a precizat că parada de 1 Decembrie este programată la ora 13.30 şi va dura aproximativ 30 de minute.

Potrivit sursei citate, joi, de Ziua Naţională a României, va fi blocată circulaţia pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, între străzile Vasile Goldiş şi Cloşca, zonă în care se va desfăşura parada.

Zecheru a spus că la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României şi-a anunţat prezenţa şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Guvernul a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale suma de 800.000 de lei, jumătate din sumă fiind primită de Prefectura Alba, iar cealaltă jumătate de administraţia locală din Alba Iulia.

Manifestările vor cuprinde evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, dar şi concerte de folclor şi spectacole pentru tineri. De asemenea, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, va avea loc un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuile lui I .I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Mihai Viteazul şi la busturile Făuritorilor Unirii, urmat de primirea soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii în Sala Unirii, o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii, ceremonialul schimbării Gărzii Cetăţii, un spectacol de dansuri medievale, o defilare a forţelor MAI, concerte de muzică populară şi uşoară, precum şi un foc de artificii.

Autorităţile din Alba i-au invitat la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale atât pe Regele Mihai, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu. Ulterior, autorităţile din Alba au fost informate oficial că Regele Mihai şi membrii familiei regale nu vor participa la manifestările de la Alba Iulia.

Liderul PSD, Victor Ponta, anunţa că cei trei co-preşedinţi ai USL vor participa, de 1 Decembrie, la sărbătoarea de la Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba, instituţia va pregăti, în acest an, aproape 7.000 de porţii de friptură şi cârnaţi care vor fi împărţite gratuit, alături de un pahar de vin, în 1 Decembrie, participanţilor la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repetiţie generală pentru parada de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Repetiţie generală pentru parada de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei