Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii au soluţii de reducere a cheltuielilor pentru cazarea lor, dar nu fac nimic concret

Vineri, 11 Noiembrie 2011 (15:35:30)

Deputaţii consideră că există soluţii de reducere a cheltuielilor pentru cazarea lor, unii propunând concret introducerea unui sistem cu sume forfetare sau construirea unui hotel dedicat lor, însă nu fac şi demersuri în acest sens.

"Fondul problemei este că, în continuare, nu se doreşte să se umble la tarifele de cazare", a declarat pentru MEDIAFAX viceliderul PNL Eugen Nicolăescu.

El crede că s-ar face o economie de 10-20% din cheltuielile actuale, dacă s-ar găsi o soluţie prin care parlamentarii să fie convinşi că ar trebui să urmeze modelul celor din Parlamentul European, adică "să existe o sumă forfetară pentru cazarea lor stabilită pe criterii obiective".

"Ar fi o economie substanţială pentru cele două Camere legislative, dar sunt multe interese ale administraţiei Camerelor şi ale unor parlamentari. Unii parlamenatri acceptă varianta simplă să stea la hotel unde toată lumea are grijă de ei şi pe bani mai mulţi, în loc să accepte o cazare oriunde doresc pe baza unei sume forfetară, dar care presupune efort de administrare din partea parlamentarilor şi care costă mult mai puţin", a spus Nicolăescu.

El a arătat că au fost discuţii pe această temă, dar s-au blocat la nivel politic. "În această sesiune parlamentară este imposibil, pentru că majoritatea nu doreşte niciun fel de modificare", a adăugat Eugen Nicolăescu.

Ideea unei sume forfetară pentru cazarea deputaţilor care sunt din provincie este susţinută şi de către deputatul PDL Petru Călian.

"Soluţia pe care o susţin în continuare este cea agreată în Parlamentul European, orice parlamentar român trebuie să primească o sumă forfetară care să cuprindă aceste costuri cu cazarea şi deplasarea şi cheltuielile din teritoriu. Nu e normal ca un deputat să aibă o Dacia Logan, pe care să o repare şi cu care să se deplaseze în teritoriu. Această sumă forfetară trebuie să acopere aceste costuri", a spus Călian.

El a arătat că, printr-o astfel de măsură, costurile ar scădea cu 20-30%. "Dacă calculăm costurile cu reparaţia, întreţinerea şi carburantul la maşini şi cazarea şi acordăm 70-80% din aceste costuri, toată lumea ar fi mulţumită", a explicat deputatul PDL.

"Un parlamentar nu poate să doarmă în gară, trebuie să aibă cazarea asigurată, iar cu o sumă forfetară s-ar putea descurca", a adăugat Petru Călian, care cred că decizia trebuie să aparţină Parlamentului.

Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, pentru MEDIAFAX, că el este "flexibil" în privinţa cazării, dar că important este ca parlamenatrii să aibă "condiţii decente". "Eu plec dimineaţa şi mă întorc seara la hotelul la care sunt cazat. Sistemul ar putea fi regândit", a spus Movilă.

Deputatul UDMR Marton Arpad este parlamentar din iunie 1990 şi de atunci, ca parlamentar, este cazat la hotel. "Parlamentarul are de fapt două locuinţe, acasă şi în Bucureşti", a mai spus Marton, care nu ştie cum ar putea fi reduse cheltuielile de cazare.

"Singura soluţie ar fi fost să se construiască un hotel la care să stea parlamentarii, variantă care se discută din 2000, dar nimeni nu şi-a asumat-o de frica presei", a adăugat deputatul UDMR.

"Ce să facă parlamentarul? Să-şi ia mobilierul, dosarele şi să le care acasă?", a spus şi deputatul PSD Mircea Duşa, după ce a fost întrebat dacă, pe perioada vacanţei parlamentare, nu s-ar putea face economii la cazarea deputaţilor.

Parlamentul a cheltuit pentru cazarea deputaţilor în Bucureşti în vacanţa parlamentară peste 1,4 milioane de lei lunar, mai mult decât suma înregistrată în septembrie, după începerea sesiunii parlamentare.

Deputaţii au beneficiat de cazare şi în vacanţa parlamentară, cheltuielile fiind de 1.433.245 de lei în iulie şi de 1.437.246 de lei în august. Cheltuielile pentru cazarea deputaţilor au fost, în septembrie 2011, de 1.393.222 lei.

Emma Toader

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii au soluţii de reducere a cheltuielilor pentru cazarea lor, dar nu fac nimic concret.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii au soluţii de reducere a cheltuielilor pentru cazarea lor, dar nu fac nimic concret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei