Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

Valoarea Galleria Mall Suceava a scăzut cu 13% în doar trei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai nou dintre mall-urile construite în municipiul Suceava, Galleria Mall (inaugurat în martie 2009), se dovedeşte a fi o investiţie neinspirată a celor de la Globe Trade Center.

Cele 25 de milioane de euro cheltuite în amenajarea acestui centru comercial cu o suprafaţă construită de 15.000 de mp, dintre care 10.700 mp suprafaţă închiriabilă, vor fi greu de recuperat, în condiţiile în care veniturile obţinute anul trecut din închirierea spaţiilor comerciale sunt de numai 0,3 milioane de euro, conform datelor furnizate de companie.

Mai exact, acestea sunt cele mai slabe încasări din toată reţeaua Galleria din ţară, dacă nu chiar dintre toate mall-urile deschise în ţară, conform unui top realizat de Ziarul Financiar.

Mai nou, Galleria Suceava a mai primit o lovitură de imagine, după ce valoarea acestuia, dar şi a centrelor comerciale Galleria din Buzău şi Piatra Neamţ a scăzut cu aproape 13%, pe fondul gradului mic de ocupare şi a scăderii valorii chiriei estimate.

Mai exact, conform datelor furnizate de dezvoltatorul imobiliar GTC, chiria medie în aceste spaţii comerciale a scăzut de la 12 la 5 euro/mp/lună.

În aceste condiţii, la finele lunii septembrie, cele trei mall-uri erau evaluate la 47 de milioane de euro de către firma care evaluează portofoliul GTC, în vreme ce cu numai trei luni înainte, valoarea acestora era estimată la 54 de milioane de euro. Comparativ cu finele anului trecut, când valoarea evaluată era de 58,9 milioane de euro, scăderea este şi mai mare, de peste 20%.

În schimb, aceeaşi firmă de evaluare a menţinut la 174 milioane de euro valoarea complexului de birouri City Gate (aflat tot în proprietatea GTC), care are o suprafaţă închiriabilă de 27.730 metri pătraţi, iar chiria medie este de 22 euro pe metru pătrat pe lună.

Grupul GTC a încasat în primele nouă luni ale anului chirii de 97 de milioane de euro, în creştere faţă de 92 de milioane de euro în 2010.

Dezvoltatorul, prezent în România prin participaţii la 24 de firme, care deţin sau dezvoltă, sub umbrela GTC România, înregistrată în Olanda, centre comerciale, rezidenţiale sau clădiri de birouri, face parte din grupul Kardan, înregistrat în Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valoarea Galleria Mall Suceava a scăzut cu 13% în doar trei luni.
 Vizualizări articol: 3087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Valoarea Galleria Mall Suceava a scăzut cu 13% în doar trei luni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(11 nov 2011, 11:36:37
Eh. Sa nu le plangem de mila. Nu am vazut inca evre-i morti de foamewinking
2.   O mare prostie... trimis de
(11 nov 2011, 12:43:57
cred ca orice om cu un pic de minte facea o investitie mai buna.. deci au deschis in martie 2009, grabindu-se sa prinda perioada de dinainte de Paste, dar cand sa intri in mall, surpriza !!! jumatate din spatiu inca nu era inchiriat iar cele care erau deja inchiriate erau ocupate de magazine prezente si in alte centru comerciale din oras... au deschis cu mare tam-tam, concerte si toate alea dar de oferit nu au nimic... totul a fost fara pic de strategie..deci deschizi un mall intr-un oras unde ai deja un concurent pe masura (iulius mall) si tot ce ai putut sa faci e o hala goala? variante erau: magazine noi cu preturi promotionale, spatii de petrecere a timpului sau MACAR sa ai tot locul ocupat... serios acum, cum naiba poti sa arunci 25 de mil de euro fara sa gandesti un pic ce faci ?
2.1  RE: O mare prostie... trimis de
(11 nov 2011, 13:11:15
poate s-au gândit să spele de 25 de milioane!
2.2  RE: O mare prostie... trimis de
(11 nov 2011, 15:01:40
m-am gandit si eu la astahappy e chiar f probabil
2.3  RE: O mare prostie... trimis de
(12 nov 2011, 01:04:51
nu s-au apalat bani pt ca ei s-au materializat fizic in betoane,amenajari etc. ca sa vorbesti de spalat bani inseamna sa ii muti dintr-un buzunar in altul fara sa cumperi nimic fizic ci doar pe hartie....capisci?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei