Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tratament experimental contra obezităţii cu rezultate promiţătoare

Un tratament experimental care împiedică alimentarea cu sânge a celulelor adipoase i-a ajutat pe macacii obezi să piardă, în medie, 11% din greutatea lor, în patru săptămâni, o reuşită ce ar putea conduce la obţinerea unui tratament eficient şi pentru oameni, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Potrivit acestui studiu, publicat în revista americană Science Translational Medicine, indicele de masă corporală şi dimensiunea taliei acestor maimuţe au fost reduse, informează AFP.

O analiză realizată cu ajutorul tehnicilor de imagistică a evidenţiat, totodată, o reducere a ţesuturilor adipoase din organismul acestor animale, în comparaţie cu grupul ţintă de animale care nu au beneficiat de acest tratament, au explicat specialiştii de la Centrul Anderson pentru cercetări asupra cancerului, afiliat Universităţii Texas din Statele Unite ale Americii.

"Aplicarea acestui tratament şi în cazul oamenilor ar oferi o abordare nechirurgicală pentru a diminua ţesuturile adipoase, dar şi o alternativă pentru medicamentele pentru slăbit", a declarat medicul Renata Pasqualini, principalul autor al studiului.

Anumite terapii, care "păcălesc" apetitul sau împiedică organismul să absoarbă grăsimi, au parte de o utilizare limitată, din cauza efectelor secundare toxice pe care le provoacă.

Agentul experimental de slăbire Adipotide, folosit de cercetătorii de la Centrul Anderson, conţine o substanţă care se fixează pe o proteină la suprafaţa vaselor de sânge ce alimentează celulele adipoase, dar şi pe o peptidă sintetică, antrenând distrugerea celulelor de grăsime.

Aceste celule sunt apoi metabolizate de organism, care le distruge.

"Obezitatea, la fel ca tabagismul, este un factor de risc major pentru cancer", a declarat medicul Wadih Arap, profesor de medicină la Koch Center din cadrul Universităţii Texas, coautor al studiului.

"Obezii suferind de cancer suportă foarte greu intervenţiile chirugicale, radioterapia şi chimioterapia", a adăugat Wadih Arap.

La sfârşitul tratamentului, macacii obezi au început să se îngraşe din nou, au precizat autorii studiului.

Înainte de a putea fi administrat pacienţilor umani, Adipotide trebuie să fie mai întâi aprobat de Agenţia americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA).

Până în prezent, FDA s-a arătat extrem de reticentă în ceea ce priveşte autorizarea pe piaţă a tratamentelor contra obezităţii. În ultimul an, această agenţie americană a refuzat deja aprobarea a trei medicamente, din motive de securitate medicală.

Singurul medicament contra obezităţii aprobat de FDA este Orlistat sau Alli, comercializat de compania elveţiană Roche şi de cea britanică GlaxoSmithKline, însă acest medicament nu este nici el lipsit de efecte secundare, precum diaree şi dureri abdominale.

La rândul său, Adipotide a cauzat şi el efecte secundare negative asupra rinichilor maimuţelor, însă acestea au fost de intensitate redusă şi, mai ales, reversibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratament experimental contra obezităţii cu rezultate promiţătoare.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Tratament experimental contra obezităţii cu rezultate promiţătoare4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei