TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9254 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1035 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Justiţie

Tot mai mulţi câmpulungeni vor să blocheze în instanţă roţile autoutilitarei care le ridică maşinile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC Hi Speed Recovery SRL, firma adusă de la Botoşani de autorităţile locale din Câmpulung Moldovenesc să ridice autovehiculele parcate neregulamentar pe raza oraşului, este contestată în instanţă de tot mai multe persoane ale căror autoturisme au fost „săltate”, abuziv susţin acestea, de către „hingherii” de maşini.

În ultimele două luni, pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, s-au înregistrat mai multe plângeri contravenţionale, reclamanţii chemând în instanţă atât firma botoşăneană, cât şi partenerii de afaceri ai acesteia, primăria şi poliţia locală.

 

„Mi-am găsit tatăl cu lacrimi în ochi, că i-a fost furată maşina”

Printre reclamanţi se numără şi Vasile Doboş, dascăl al zeci de generaţii, fost director al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc şi cetăţean de onoare al comunei Bălăceana.

În vârstă de 81 de ani, bătrânul dascăl a căzut victima „hingherilor” de maşini pe data de 24 iunie a acestui an.

În acea zi, din cauza unei urgenţe medicale, profesorul Doboş şi-a dus soţia la cabinetul de stomatologie din cadrul Policlinicii din Câmpulung Moldovenesc.

„Am parcat maşina vizavi de policlinică şi am coborât pentru a o ajuta pe soţia mea, care este aproape în imposibilitatea de a se deplasa (dublă hernie de disc, coxartroză în stadiu avansat, osteoporoză generalizată etc.) până la etajul II al Policlinicii”, scrie bătrânul în plângerea adresată instanţei.

Când s-a întors, a observat că maşina îi dispăruse, aflând de la trecători că i-a fost ridicată de „hingherii” de maşini.

Fostul director al Liceului Silvic a fost nevoit să plătească 434 de lei pentru a-şi recupera maşina depozitată de „hingheri” într-un ţarc, la ieşirea din oraş. „Mă întreb de ce din multele maşini aflate la faţa locului a fost ridicată numai a mea”, a rămas nedumerit Vasile Doboş.

Profesorul susţine că ridicarea maşinii a fost una abuzivă, explicând că i s-a înmânat doar proces verbal de ridicare şi eliberare, nu şi de constatare a contravenţiei.

Vasile Doboş este reprezentant în instanţă de fiul său, Adrian Doboş, avocat de profesie. „Mi-am găsit tatăl cu lacrimi în ochi, că i-a fost furată maşina”, e hotărât avocatul să facă dreptate în cazul tatălui său.

Cazul familiei Doboş nu este singular, şi alţi proprietari de maşini fiind în aceeaşi situaţie după ce au oprit în zona policlinicii cu diverse urgenţe medicale şi s-au trezit fără autoturisme.

De scurtă vreme, însă, dându-şi seama probabil că au depăşit orice limită, autorităţile locale au scos din faţa clădirii policlinicii indicatoarele de interzicere a opririi.  

 

„În oraşul ăsta nu e un semafor, nu e un WC public, e râsul lumii, plin de gropi, primarul nici nu iese din primărie”

Marian Cârlugea are 67 de ani şi o amărâtă de Dacie. Pe 20 iunie a.c, a oprit maşina pe strada Nicolae Grigorescu, la circa 8-10 metri de intersecţia cu Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. Avea treabă la un magazin de uşi din zonă şi a lipsit câteva minute, iar când s-a întors Dacia nu mai era în locul în care o lăsase parcată. La fel ca  în cazul profesorului Doboş, a fost nevoie să plătească 434 de lei, pentru a-şi lua maşina înapoi de la firma de ridicări.

„În oraşul ăsta nu e un semafor, nu e un WC public, e râsul lumii, plin de gropi, primarul nici nu iese din primărie. Aş fi înţeles, dacă maşina mea ar fi blocat circulaţia. Ce fac ei acum e bătaie de joc, jecmănesc oamenii”, e revoltat  pensionarul care a strâns semnături de la peste o sută de câmpulungeni nemulţumiţi şi s-a dus la scurt timp de la incident la şedinţa de Consiliu Local: „I-am întrebat pentru ce i-au trimis oamenii în Consiliu”.    

 

I-au ridicat maşina şi i-au prezentat fotografii probă, datate cu un an înainte

Tot în luna iunie a acestui an, pe aceeaşi stradă, strada Nicolae Grigorescu, şi-a parcat maşina şi Gheorghe Constantinescu, iar câteva minute mai târziu, când s-a întors la autoturism, ia-l de unde nu-i.

Nu exista nici un semn de interzicere a opririi sau staţionării în zonă, susţine reclamantul, însă maşina i-a fost ridicată pe motiv că autoturismul era oprit la mai puţin de 25 de metri de colţul unei intersecţii.

Aşa cum sunt procedurile „hingherilor” de maşini, înainte a ridica o maşină aceştia fac fotografii, pentru a demonstra că autoturismul era parcat neregulamentar şi că a depăşit timpul permis staţionării (5 minute).

Gheorghe Constantinescu a cerut fotografiile respective, constatând că acestea sunt datate din 2010.

 

Susţine că „hingherii” de maşini i-au avariat autoturismul

Un alt petent, George Tătar, susţine că maşina i-a fost avariată în timpul activităţii de ridicare. A parcat în zona Băncii Transilvania din Câmpulung Moldovenesc, în urma unei defecţiuni la sistemul de răcire al motorului, iar când s-a întors a găsit doar un poliţist local, care i-a spus că autovehiculul i-a fost ridicat şi dus în spaţiul special amenajat la ieşirea din oraş.

Când s-a dus să-şi recupereze autoturismul, a observat că acesta prezintă mai multe avarii produse, susţine reclamantul, din cauza operaţiunilor „hingherilor de maşini”: bara faţă dislocată şi puţin zgâriată, capac roată stânga faţă crăpat, portieră şofer lovită şi îndoită în partea dreaptă jos, aripă spate zgâriată, bară stânga dislocată şi zgâriată.

 

Poliţiştii locali, complicii „hingherilor” de maşini

Cazurile de mai sus sunt doar câteva dintre cele aflate astăzi pe rolul instanţei de judecată de la Câmpulung Moldovenesc.

Reclamanţii speră să blocheze „roţile” firmei de ridicări, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut la Gura Humorului.

Un localnic nemulţumit a contestat în instanţă procesul verbal şi a invocat excepţia de nelegalitate a dispoziţiilor hotărârii de Consiliu Local prin care s-a dat mână liberă „hingherilor” de maşini la Gura Humorului.

În acest caz, era vorba de o altă societate, SC Artera Park SRL Piatra Neamţ, însă fondul problemei e acelaşi.

Reclamantul din Gura Humorului a avut câştig de cauză, verdictul judecătorilor Tribunalului Suceava fiind acela că hotărârea de Consiliu Local prin care s-a reglementat activitatea firmei de ridicări este parţial nelegală, în sensul că doar poliţiştii rutieri pot constata contravenţiile rutiere şi nu reprezentanţii „hingherilor” de maşini.

La acea vreme, însă, nu era intrată în vigoare Legea Poliţiei locale (155/2010), cea care le-a conferit, în urmă cu câteva luni, şi foştilor poliţişti comunitari, actualii poliţişti locali, atribuţii pe linie rutieră, respectiv: „constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar”.

În aceste condiţii, poliţişti locali au devenit partenerii „hingherilor” de maşini, cel puţin la Câmpulung Moldovenesc, acolo unde, ciudat, rolul agenţilor în uniformă e de a semna procesele verbale, constatarea contravenţiilor în teren fiind făcută practic de către reprezentanţii firmei SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani.

 

Oraşul capcană

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, problema nu este faptul că la Câmpulung Moldovenesc se ridică maşinile parcate neregulamentar, ci modul în care acţionează „hingherii” de maşini, care, în goana lor după profit, vânează în special maşinile nefericiţilor care, neobservând indicatoarele de interdicţie, îşi parchează autovehiculele pe marginea drumului, mai ales că au în faţă şi în spate şi alte autoturisme. Banda respectivă este necirculabilă oricum, pentru că pe aceasta sunt parcate zeci de maşini, existând şi porţiuni, mici ce-i drept, care nu se află sub incidenţa indicatoarelor de interdicţie a opririi. 

Tarifele „hingherilor” de maşini sunt exagerate: 434 de lei –contravaloarea ridicării şi transportului autovehiculului, 310 lei - dacă îi prinzi pe „hingheri” înainte de a pleca cu maşina ridicată, 186 de lei - pentru deblocarea roţilor şi 74,4 lei – pentru fiecare zi de depozitare a autoturismului în aşa-zisul spaţiu al firmei de ridicări.

Pe lângă taxele plătite la firma de ridicări, te trezeşti şi cu o amendă de la Poliţia locală, în valoare de 134 de lei dacă este plătită în 48 de ore.

 

Cum se apără în instanţă firma care ridică maşinile

În întâmpinările înaintate instanţei de judecată, reprezentanţii SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani precizează că „obligaţia de a dispune ridicarea unui autovehicul parcat neregulamentar este atributul exclusiv al agenţilor constatatori”, făcând referire directă la agenţii Poliţiei locale din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Teoretic, nu „hingherii” de maşini hotărăsc care maşini să fie ridicate, care blocate şi care trecute cu vederea, ci poliţiştii locali.

Ori, aşa cum am arătat în ediţiile anterioare, săptămâna trecută am monitorizat activitatea „hingherilor” de maşini şi am observat exact contrariul.

Dintr-un VW Golf 3 Combi (BT -04 –LUP), autoturism neinscripţionat, angajaţi ai SC Hi Speed SRL fac ture prin zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar când dau de un nefericit care şi-a parcat maşina pe marginea drumului, încep „vânătoarea”. Fac discret fotografii la maşină, cheamă poliţistul local să semneze procesul verbal de contravenţie, iar de la câteva străzi distanţă, apare autoutilitara de ridicare. Totul se întâmplă în câteva minute, iar operaţiunea de ridicare propriu-zisă durează în medie 30 -40 de secunde. 

Tot în întâmpinările trimise instanţei de judecată, firma „hingherilor” de maşini îşi ia măsuri de precauţie în cazul în care vreunul dintre reclamanţi ar avea câştig de cauză: „în cazul admiterii plângerii, obligarea la plata despăgubirilor solicitate de petent ar trebui să cadă în sarcina celui care a întocmit în mod greşit înscrisul sau l-a întocmit cu încălcarea reglementărilor locale, şi nu în sarcina operatorului de transport”. Practic, dacă e vreo greşeală, să o plătească poliţistul local care a întocmit procesul verbal de contravenţie şi a dispus ridicarea autoturismului.

 

Acuzat că şi-a furat de la „hingheri” propria maşină

În luna septembrie a acestui an, un bătrân în vârstă de 71 de ani s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat că şi-a furat propria maşină de la firma care i-a ridicat-o cu aproximativ trei sferturi de oră înainte pentru parcare neregulamentară.

S-a întâmplat, evident, la Câmpulung Moldovenesc. Septuagenarul a oprit autoturismul proprietate, un VW Golf, pe strada Dimitrie Cantemir, pentru a merge până la policlinică. Când s-a întors, maşina îi fusese deja ridicată de cei de la SC HI Speed Recovery SRL Botoşani şi dusă în spaţiul de depozitare de la ieşirea din oraş.

Însoţit de o rudă, bătrânul s-a dus la spaţiul respectiv şi, profitând de faptul că uşa nu era încuiată, iar dispecerul restituia un alt autoturism ridicat, s-a urcat la volan şi dus a fost.

Administratorul societăţii cu pricina a sunat la poliţie şi a reclamat evenimentul, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat şi violare de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai mulţi câmpulungeni vor să blocheze în instanţă roţile autoutilitarei care le ridică maşinile.
 Vizualizări articol: 3835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 20 voturi
Tot mai mulţi câmpulungeni vor să blocheze în instanţă roţile autoutilitarei care le ridică maşinile4.0520

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REGULAMENT trimis de
(11 nov 2011, 11:40:39
In regulamentul de aplicare a H.C.L. cu privire la blocare si ridicare este stipulat foarte CLAR de catre cine se face constatarea respectiv ridicarea :
-constatarea sanctionarii se face de catre P
2.   REGULAMENT trimis de
(11 nov 2011, 11:44:06
In regulamentul de aplicare a H.C.L. cu privire la blocare si ridicare este stipulat foarte CLAR de catre cine se face constatarea respectiv ridicarea :
-constatarea sanctionarii se face de catre Primarul Municipiului prin imputernicitii acestuia, prin urmare totul este in pixul Primarului...
3.   Pe ei, pe mama lor trimis de
(11 nov 2011, 11:56:50
De 3 zile citesc despre magariile pe care si le permite o firma din Botosani si sunt stupefiat. Chiar nu exista nimeni in C-lung Mold. care sa-i puna la punct pe acesti nemernici? Credeti ca lor le e teama de reclamatiile voastre? Fratilor, treaba asta se poate rezolva doar cu niste bate sau 2-3 coctailuri Molotov, altfel ii doare-n cot de voi. Dati-le un ultimatum ca in 3 zile sa-si ieie catrafusele si sa se care la Botosani, ca de nu... ii ia mama dracului. Lasati justitia., ca are treburi mai importante de facut. Nu va transformati in bataia de joc a unor nimurugi.
3.1  RE: Pe ei, pe mama lor trimis de
(11 nov 2011, 12:29:10
Daca erau strazile cum ar trebui sa fie intr-un oras mai intelegeam dar asa iti cam dau dreptate. Le trebuie o "lectie" ca in Gura Humorului sa se duca in judetul lor sa isi faca de cap.
4.   Taza pe prostie trimis de
(11 nov 2011, 12:40:21
Campulungenii isi merita taxa asta pe prostie. Desi hotii de la botsheni ii fura in fata, putinii care merg la proces se multumesc sa conteste doar abuzul la care au fost supusi individual, dar NIMENI nu ataca la instanta hotararea aia a pseudoalesilor locali, demers cu care se poate rezolva tot si pentru toti. Toti stau si asteapta sa rezolva altul problema, sa ia masuri altcineva, stau pe trotuar si hahaie cand se ridica masinile, dar nu se revolta, nu striga la borfasii aia, nu fac nimic. Cand un singur barbat din Campulung i-a luat tare de tot la rost, au deblocat masina pe care o ochisera si au fugit cu comunitarul in uniforma cu tot, ca sa nu ii ia tipul la maciuci. Cand a stat gasca de ziaristi cu ochii pe ei, faceau ture si evitau sa ridice masini. Si in fond ideea e a desteptului de primar de acolo. Dar campulungenii l-au reales, de prostani ce sunt, deci si-o merita, fratilor, din plin!!
5.   Ba da sunteti si redusi rau, trimis de
(11 nov 2011, 13:21:17
Ce naiba nu luati o sticla incendiara si io aruncati in cabina si gata, daca de vorba buna nu merge , ce tot stati atata si va vaicariti. Dai naibi foc la utilitara aia , prindei pe aia cu golful si dale o mama de bataie pe inserat si sa vezi cum pleca baietii linistiti spre Bt-ul lor. Unde nu e cap vai de picioare. Taietii cauciucurile , spargetii geamurile, dezmembratii utilitara sua mai simplu dati foc. Blegomani blegomani, ce s ale zici . Sa imi fi ridicat mie masina , daca nu mergeam si le crapam tot la utilitara aia , sa ma dea in judecata si o sa motivez pentru ce am facuto! Legumelor!
5.1  RE: Ba da sunteti si redusi rau, trimis de
(11 nov 2011, 13:25:31
subscriu la #4 , #5 si adaug:

pe langa gramada de fiare vechi care ridica masini + droaga de golf , faceti si primarele + acolitii lui pachet legat fedeles si ...one way ticket 2 ... afghanistan .
6.   Comentariu trimis de
(11 nov 2011, 14:04:00
Un oras plin de haiduci si cowboys..se pare ca e C-lung.
Daca e lege, aprobata si votat de un consiliu local pe care cei din C-lung l-au votat...ce va mai tocmiti.
Astept reactiile de primate....care o sa-mi faca si sa-mi dreaga....
Sunteti patetici....credeti ca ati mostenit strada pe care circulati, iar indicatoarele de circulatie le-ati invatat doar pt examen.
7.   Sfat util trimis de
(11 nov 2011, 14:06:08
Eu i-as sfatui pe hotii bostonieni sa se gandeasca bine inainte de a se atinge de masina oricui;se poate intampla sa-si primeasca niste ciomege pe spinare,si, la cum functioneaza justitia in tara noastra ,in care un batran care si-a recuperat propria masina are dosar penal,tot asa si ei au toate sansele ca dupa un proces mai lung sau mai scurt sa ramana numai cu ce-au primit in spinare si eventual cu amintiri din spital.;)Ca,au si campulungenii relatiile lor,nu?
8.   CONFIRMARE trimis de
(11 nov 2011, 14:13:30
,,ROBII" CU FUNCTII SI CARE II PROTEJEAZA,PROVIN TOT DIN ,,REGAT",ASA CA ,SANSELE LEGALE SUNT MINIME.PE ALESI I-AU VOTAT,TURISTII ELECTORALI,CHIRIASII CU VIZE PTR O LUNA NUMAI SI ,,OASPETII" SOSITI SAMBATA,DOAR DE DRAGUL VIZITELOR.
TOT MILITIENII SI JANDARMII AU ASISTAT NEPUTICIOSI,SI VEDEU CUM SE DA ,,TRAISTA MILOGULUI'',CELOR CE IESEAU DE LA VOT,[CAT ,,PAROLISM"],SECTIA DE VOT FIIND ,,VECINA" CU MAGAZINUL[A SE CITI SPALATORIA DE BANI],ASA CA...
PTR VIITOARELE ALEGERI ,SE CERE IMPERIOS,O MONITORIZARE A SECTIEI SPECIALE,CU SEDINTE FOTO,APOI DATI PE ,,FELIE",CA SI ,,CHIRIASII",CA SI ,,VIZITATORII" DE ALTFEL.
8.1  RE: CONFIRMARE trimis de
(11 nov 2011, 14:23:28
cu siguranta trebuie facut ceva la vot , am mai auzit de zvonuri cu extra comunitari adusi la vot...interesant
9.   Mda. trimis de
(11 nov 2011, 14:57:44
Fratilor, e clar ca primarul impreuna cu firma din Bostonsani isi bat joc de voi. Subscriu si eu celor de mai sus.. o cagula pe fatza, o sticla cu benzina si rezolvati treaba. Doar nu o sa aresteze garda jumate de locuitori din Campulung. Nu pierdeti timpul cu instanta. Sau o varianta mai simpla..adunati-va 20-30 de masini si parcati pe tot bulevardul. Luati-va cate 2-3 prieteni si stati langa masina, sa vedem daca au tupeu sa ridice masina.
10.   PT GIOSAN trimis de
(11 nov 2011, 15:22:10
AVETI DREPTUL DE A INITIA PRIECT DE HOTARARE DLE GIOSAN DE ANULARE A CONTRACTULUI CU HINGERI CACI CONSILIUL LOCAL ESTE ADMINISTRATUL ORASULUI SI NU PRIMARU EL DUCE LA INDEPLINIRE HOTARARILE CONS. LOCAL . CATE PROIECTE DE HOTARARE A-TI FACUT DE CAND SUNTETI CONSILIER 00000000000000000/?
11.   Bravo Monitorule trimis de
(11 nov 2011, 18:23:41
merge bine , asa se face campanie impotriva nesimtirii....tu ne tii partea noua, cetatenilor , noi iti aducem trafic/clik-uri in SATI / BRAT = castig reciproc / va sugerez sa adaugati un "most read" din "Parerea mea" pe frontpage, astfel incat oamenii sa se poata face auziti si in afara subiectelor tratate unilateral de voi doar- Bravo Sergiu Rusu
12.   Comentariu trimis de
(11 nov 2011, 22:16:08
De abia astept sa vad poze in ziar, cu o gasca de giboni, inarmati cu bate si leviere..avand inaintas un avocat cu un tata ce plange....rezolvand probleme de parcare in C-lung.
Sa nu uit, cu reporter de teren accidentat..Sergiu Rusu.Acest Catalin Teatru Tanase al sucevei...pt ca unde este un viol, furt sau magarie..apare si el.
13.   Observatorul trimis de
(12 nov 2011, 10:19:42
Nu cred ca, Campulungenii isi merita soarta de a fi haituiti prin oras de huingherii de masini...puterea este in mainile lor si doar prin asociere vor reusi sa scape de ordinarii care au hotarat hotia recte primarul si firma lu peste prajit cu volan pe dreapta...Cred ca ar fi de verificat daca res[pectiva autoutilitara are toate autorizatiile necesare de transport marfa eliberte de ARR Botosani + asigurare pentru marfa transportata...pana la urma chestiuni obligatorii pentru desfasurarea unor servicii de ridicari autovehicule...Mai apoi ar trebui ca cei nemultumiti si nu numai sa se asocieze si impreuna sa impiedice ridicarea autoturismelor prin urmarirea sistemului de ridicare daca este conform legal sau prin alte metode pana la urma...si nu in ultimul rand DA-TI AFARA UN PRIMAR, ordinarul care a hotarat magaria...nu-l mai votati din primul tur pentru ca s-a demostrat ca este un prost manager, un mic printisor de provincie, un hotoman si un papagal....Deci pana la urma puterea va apartine dragi Campulungeni si ar trebui sa faceti uz de ea cand aveti ocazia cu seriozitrate si ca pana la urma "capul plecat (recte tacerea, si boala asta de a nu te baga- de a nu face nimic)nu va fi ferit de sabie niciodata". Hai la treaba...
14.   UPDATE!!! trimis de
(12 nov 2011, 10:46:17
Ma uit la fotografie si imi vine sa rad...are un site din UK nu tu firma nu tu un numar de contact nimic...asta e culmea ca Campulungenii accepta ca o firma fantoma sa le ridice masinile...fratilor da astia isi bat joc ...cine este LRS.uk.com si ce apare inscriptionat pe portiera...daca presteaza servicii publice de ce nu are insemenele firmei si un numar de telefon, un numar de autorizatie ceva ...treaba este confuza si cred ca ar trebui opriti de proprietari prin orice mijloace posibile daca sunt prinsi asupra faptului...este o confuzie mare pentru ca LRS este o companie din Anglia neautorizata in Campulung si pana la urma ai dreptul sa-ti aperi proprietatea de hoti...cred ca se poate folosi ca argument si in instanta pana la urma ...
15.   MOSTENIRE...... trimis de
(12 nov 2011, 11:13:35
IN CAPITALISM SI VIOLENTA VERBALA SE PEDEPSESTE CHIAR DRASTIC CU DESPAGUBIRI MORALE DE ITI IA SI PRESUL DE LA USA DAR MITE FIZIC....DAR CUM NOI SUNTEM INVATATI DIN ADOLESCENTA DIN DISCOTECI,POC,TROSC.....OMOARAL,PARINTII VIOLENTI INTRE EI,VIOLENTI FATA DE COPII(UN PARINTE CAND E ASPRU FATA DE COPILUL LUI,NU-I LASA SA SE DEZVOLTE PERSONALITATEA....)REACTIONEAZA SI EL LA RANDUL LUI LA FEL SI SE MOSTENESTE.
DACA SE FACEAU PRIMA DATA PARCARI SUFICIENTE,ULTERIOR ERA DE INTELES...DAR ESTE O VORBA DIN BATRANI AERUL SI FRAIERUL NU DISPAR...UN X6 SI DACA PARCHEAZA DE DOUA NU PATESTE NIMIC,PICA O DACIE RUGINITA,UN PENSIONAR,UN OM DE LA TARA.
VINE ALA DIN IZVOARE LUNIA SA-SI CUMPERE O BUCSA,PREZON LA COSITOARE,LANT LA DRUJBA,PARCHEAZA MASINA LA LIDL,MERGE PE JOS IN ORAS CU PLASA IN MANA,ISI MAI CUMPARA O LEGUMA DIN PIATA SI E NEVOIT SA MEARGA LA MASINA PE JOS,AUTOGARA ATI DISTRUS-O,PERIMETRUL AUTOGARI NU SE MAI STIE AL CUI E,CEI CARE MERG CU MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN TREBUIE SA STEA IARNA IN FRIG SA URCE INTR-UN MINIMAX...RUGINIT,UNDE ESTE AUTOGARA CANDVA MANDRIA ORASULUI,TREBUIA SA FI FOST TABELE ELECTRONICE,RESTAURANT,ETC..ET ASA O CAMERA NEANCALZITA,IN LOC SA FLUIDIZEZE TRAFICUL PRIN MARIREA BENZILOR,LARGIREA INTERSECTILOR,SENSUL GIRATORI,SEMAFOARE,AU RIDICAT BORDURI CU PAVAJ DE PROASTA CALITATE,PUS HAOTIC SI NOI FUGIM DUPA VORBA UNORA...HINGHERII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei