Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Patrulă judeţeană pentru amendarea celor care îşi incendiază necontrolat miriştile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care îşi vor incendia necontrolat miriştile sau păşunile în vederea igienizării suprafeţelor vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Ei vor fi identificaţi de către o patrulă compusă din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia Silvică, care are în atribuţii supravegherea tuturor localităţilor. Măsura a fost luată la ordinul prefectului Sorin Arcadie Popescu. Acesta a declarat că amenzile pentru arderile necontrolate ale vegetaţiei uscate vor fi aplicate în baza unei hotărâri de guvern din 2007. Popescu a subliniat că oamenii pot da foc vegetaţiei uscate de pe terenurile lor, dar numai cu permis de la Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă de pe raza localităţii lor.

Prefectul judeţului a precizat că „Având în vedere timpul secetos, fac apel populaţiei din judeţ să acorde o atenţie deosebită modului cum îşi igienizează suprafeţele de teren, miriştile şi păşunile. Oamenii trebuie să ştie că pot igieniza suprafeţele de teren şi prin ardere, dar ardere dar controlată. Ce înseamnă asta? Adică o ardere prin înştiinţarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă de la nivelul localităţii, ardere care se poate face numai în baza unui permis care se obţine de la şeful Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din acea localitate prin grija primarului. Tot ce fac locuitorii judeţului fără a respecta acest lucru este pasibil de  sancţiune”.

Sorin Popescu a spus că prin această măsură speră ca la nivelul judeţului să dispară arderile necontrolate care au produs în ultima vreme pagube colaterale însemnate. El a amintit de situaţiile de la Frumosu şi Mălini, unde din cauza incendierilor necontrolate a unor suprafeţe de teren, au ars 2,5 hectare de vegetaţie forestieră, respectiv zece hectare de vegetaţie uscată. În plus, a spus prefectul, efortul uman pentru limitarea pagubelor a fost foarte mare, la stingerea incendiilor participând peste 100 de oameni.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patrulă judeţeană pentru amendarea celor care îşi incendiază necontrolat miriştile.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patrulă judeţeană pentru amendarea celor care îşi incendiază necontrolat miriştile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur trimis de
(11 nov 2011, 21:46:15
Mie unu imi vine sa cobor din masina si sa ma duc le dau peste cap cand ii vad cum dau foc langa case la toate balariile de pe camp apoi zic vai Doamne mi-a ars casa.... pai cum sa nu-ti arda daca ti-ai dat singur foc!
2.   Mai ,sa fie??!! trimis de
(14 nov 2011, 14:53:09
"Adică o ardere prin înştiinţarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă de la nivelul localităţii, ardere care se poate face numai în baza unui permis care se obţine de la şeful Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din acea localitate prin grija primarului. " Sa nu confundam incendiile de padure cu arderea unor buruieni aflate la distante ft mari de comunitati sau de paduri.Cat o fi costand un asemenea permis??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei