Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS a reluat licitaţia pentru dosarele electronice de sănătate, estimată la 37 milioane euro

Vineri, 11 Noiembrie 2011 (15:36:18)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a reluat licitaţia pentru realizarea sistemului IT care va gestiona dosarele electronice de sănătate ale pacienţilor, contract estimat la 162,3 milioane de lei (37,3 milioane euro), după ce prima procedură de achiziţie a fost anulată în 22 septembrie.

Motivul anulării a fost reprezentat de "abateri grave de la prevederile legislative", care ar fi afectat procedura de atribuire sau ar fi făcut imposibilă încheierea contractului, se precizează într-un anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro.

"Procedura de achiziţie se anulează în conformitate cu prevederilor din OUG 34/2006, ca urmare a deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care dispune anularea procedurii de atribuire pentru imposibilitatea remedierii documentaţiei de atribuire", se menţionează în anunţ, care nu precizează cine a contestat licitaţia sau motivul demersului.

Primul anunţ de participare a fost publicat de CNAS în 4 august. Termenul iniţial pentru deschiderea ofertelor a fost programat pentru 20 septembrie.

La 15 zile de la publicarea anunţului de participare, CNSC a suspendat licitaţia.

"Procedura de atribuire a contractului a fost suspendată până la soluţionarea pe fond a contestaţiei, se preciza într-un anunţ publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro, care nu făcea referire la cine a depus contestaţia sau motivul demersului.

Potrivit celui de-al doilea anunţ de participare, cea mai mare parte a cheltulielilor pentru realizarea sistemului IT va avea ca destinaţie cumpărarea de aplicaţii informatice şi licenţe - 98,1 milioane lei, fără TVA, se arată în caietul de sarcini.

La licitaţie pot participa firme care au înregistrat, în ultimii trei ani, o cifră de afaceri medie egală cu valoarea bugetului alocat pentru contract, respectiv 130,91 milioane de lei, fără TVA.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare de 2,62 milioane lei, la care se adaugă una de bună execuţie reprezentând 5% din valoarea fără TVA a contractelor subsecvente.

Condiţiile enumerate au fost solicitate şi în cadrul primei proceduri de atribuire.

Finanţarea proiectului CNAS va fi asigurată din fonduri europene, se mai spune în caietul de sarcini.

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sănătate ale pacienţilor va fi conectat la sistemul informatic unic integrat al CNAS, care administrează fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

"Prin acest proiect se doreşte trecerea la forma electronică a dosarului de sănătate al pacientului prin intermediul căreia cetăţenii României vor beneficia de un nivel mai ridicat al calităţilor serviciilor medicale", se mai spune în document.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentarea într-o manieră consolidată a tabloului clinic al pacienţilor asiguraţi şi furnizarea informaţiilor necesare în adoptarea politicilor de sănătate în România.

"Numărul de potenţiali beneficiari ai sistemului este dat de numărul total de persoane beneficiare ale pachetelor de servicii înscrise pe listele medicilor de familie, care se ridica la 20,455 milioane la 30 iunie 2010", se mai spune în caietul de sarcini.

Sistemul va permite cadrelor medicale accesul la o bază de date completă asupra istoricului medical al pacienţilor consultaţi şi vor putea să evite erorile de diagnostic sau repetarea unor analize.

De asemenea, aceştia vor avea posibilitatea de a lua decizii medicale în cunoştinţă de cauză, având o vedere de ansamblu a tabloului clinic al bolnavului derulat pe mai mulţi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS a reluat licitaţia pentru dosarele electronice de sănătate, estimată la 37 milioane euro.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS a reluat licitaţia pentru dosarele electronice de sănătate, estimată la 37 milioane euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei