Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sumele din Pilonul II vor fi transferate în fonduri conservatoare cu 10 ani înainte de pensionare

Joi, 10 Noiembrie 2011 (15:28:10)

Sumele acumulate de participanţii la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor fi transferate, cu 10 ani înainte de ieşirea la pensie, în fonduri cu profil investiţional conservator, pentru protejarea de eventualele influenţe negative provocate de turbulenţele pieţelor financiare.

Volumul activelor nete pe Pilonul II a atins 6,04 miliarde de lei, iar numărul participanţilor a ajuns la 5,44 milioane de persoane la finele lunii octombrie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Prin introducerea sistemului multifond, participanţii vor alege, în funcţie de apetitul de risc şi vârstă, un fond cu un anumit profil invesiţional - conservator, mediu sau dinamic. Sumele acumulate de participanţii la Pilonul II vor fi transferate, cu 10 ani înainte de atingerea vârstei de pensionare, într-un fond cu profil invesiţional conservator, pentru protejarea economiilor în contul personal de pensie de influenţele negative provocate de eventualele turbulenţe ale pieţelor financiare", a declarat, joi, într-o conferinţă, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea.

În prezent, fiecare dintre cele nouă fonduri prezente pe piaţa pensiilor private obligatorii (Pilonul II) are un anumit profil investiţional, majoritatea încadrându-se în categoria profil investiţional "scăzut".

"Introducerea sistemului multifond va avea loc prin modificarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Comisia are ca obiectiv modificarea actului normativ în cauză în cursul anului 2012", a spus Oancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sumele din Pilonul II vor fi transferate în fonduri conservatoare cu 10 ani înainte de pensionare.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sumele din Pilonul II vor fi transferate în fonduri conservatoare cu 10 ani înainte de pensionare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei