Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 nov 2011 - Anul XVI, nr. 266 (4864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece cererea de arestare a lui Apostu refuză cauza

Joi, 10 Noiembrie 2011 (16:26:12)

Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece propunerea de arestare preventivă a primarului Sorin Apostu şi a directorului general al Brantner, Călin Stoia, a solicitat să se abţină de la judecare, cererea fiind admisă, astfel că va fi desemnat în mod aleatoriu un alt judecător.

Monica Rodina, judecătorul Curţii de Apel Cluj care a fost desemnat să judece propunerea de arestare preventivă a primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare de mită în formă continuată, şi a directorului general al Brantner România, Călin Stoia, reţinut pentru dare de mită, a solicitat, joi, să se abţină de la judecare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cererea judecătorului a fost admisă de Curtea de Apel Cluj, astfel că va fi desemnat în mod aleatoriu un alt judecător.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că asemenea cereri se fac în momentul în care există o incompatibilitate între judecător şi cel propus pentru arestare, incompatibilitate care poate fi legată de relaţii de prietenie, de rudenie, sau multe alte motive.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie.

Miercuri, înainte de emiterea ordonanţei de reţinere pe numele primarului, au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa acestuia, la sediul Primăriei, dar şi la cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Procurorii afirmă că, "pentru a se disimula provenienţa şi scopul banilor obţinuţi din actele de corupţie", între firmele care au primit contractele de la primărie şi cabinetul de avocatură al soţiei primarului au fost încheiate contracte de consultanţă juridică fictive, astfel încât sumele de bani au fost încasate prin cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece cererea de arestare a lui Apostu refuză cauza.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece cererea de arestare a lui Apostu refuză cauza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei