Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2011 - Anul XVI, nr. 263 (4861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş, despre declaraţiile lui Antonescu referitoare la suspendarea preşedintelui: Aberant

Luni, 7 Noiembrie 2011 (15:18:32)

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, că declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu potrivit cărora criticile aduse judecătorilor de către şeful statului sunt "un temei de declanşare al procedurii de suspendare a preşedintelui" reprezintă "declaraţii politice" şi un lucru "aberant".

"Crin Antonescu s-a trezit şi el într-o zi mai de dimineaţă şi şi-a dat seama că trebuie să facă declaraţii politice. Aberant, ca de fiecare dată", a spus Igaş.

Igaş a făcut aceste comentarii înainte de şedinţa BPN al PDL.

Criticile aduse judecătorilor de către preşedintele Traian Băsescu sunt "un temei de declanşare al procedurii de suspendare a preşedintelui", a declarat, duminică, preşedintele PNL Crin Antonescu, spunând că a reacţionat la trei zile după eveniment din cauza unui "şoc".

Antonescu a explicat ziariştilor de ce a criticat afirmaţiile lui Băsescu duminică, la trei zile de la eveniment. "Vă mărturisesc foarte sincer, obişnuit cu tot felul de acţiuni, declaraţii ale lui Traian Băsescu neconforme cu spiritul unui stat de drept, am crezut că totuşi lucrurile acestea au o limită, nu mai are cum să ne surprindă. Ce s-a întâmplat joi este de o asemenea gravitate, încât pentru noi a fost un şoc", a explicat Crin Antonescu.

"Ceea ce a făcut Traian Băsescu este complet inacceptabil într-un stat de drept şi este un motiv, un temei de declanşare a procedurii de suspendare şi ulterior de demitere", a spus într-o conferinţă de presă Crin Antonescu, arătând că PNL va fi parte "a iniţierii acestei proceduri imediat ce va avea şansa politică să fie transpusă în realitate", adică după alegerile parlamentare.

Crin Antonescu a apreciat că procedura de suspendare a preşedintelui va fi declanşată "când va exista conjunctura politică, pentru că un asemenea demers să aibă şanse de reuşită să ajungă la judecata supremă în astfel de cazuri", adică "judecata alegătorilor într-un referendum".

Liderul PNL a estimat că acest lucru va fi posibil "cel târziu şi cu siguranţă după alegerile parlamentare, când România va avea un parlament legitim".

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, joi, magistraţilor, la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, că este "o veselie" în adoptarea hotărârilor împotriva legilor aprobate pentru diminuarea veniturilor unor categorii de personal, procesele care vizează astfel de cauze "merg şnur", în timp ce alte procese întârzie cu anii.

De asemenea, el a declarat, joi, că a primit o scrisoare din partea CE prin care Comisia informează că nu va mai finanţa din bani europeni un proiect privind construcţia unui tronson de autostradă deoarece câştigătorul licitaţiei a fost desemnat de către o instanţă judecătorească.

"Noi nu vă mai finanţăm proiectele în care justiţia a stabilit cine este câştigătorul", a prezentat Traian Băsescu mesajul primit de la Bruxelles.

El a adăugat că reacţia CE este una de neîncredere privind modul în care se câştigă licitaţiile în instanţă, în pofida deciziilor luate de comisiile de specialişti, care adesea sunt supervizate de către Bruxelles în stabilirea câştigătorilor.

"S-a mers prea departe", a arătat preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş, despre declaraţiile lui Antonescu referitoare la suspendarea preşedintelui: Aberant.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş, despre declaraţiile lui Antonescu referitoare la suspendarea preşedintelui: Aberant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei