Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2011 - Anul XVI, nr. 263 (4861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pus în libertate

Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” a spart Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lăsat în libertate, deşi este cercetat pentru o mulţime de furturi şi, cel mai grav, după ce a incendiat în stil mafiot vila şi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece, Petrică Mîndrilă, zis „Polonic”, a recidivat în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a spart sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava. Filat de mai multă vreme de poliţişti, individul a ajuns din nou după gratii, instanţa arestându-l preventiv 29 de zile.

 

Petrică Mîndrilă, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Broşteni, a acţionat alături de un complice, Ionuţ Ursu, în vârstă de 19 ani, din comuna Ipoteşti. Conform anchetei poliţiei, Mîndrilă a forţat un geam lateral al sediului CARP Suceava (situat pe strada Alexandru Ienceanu) pătrunzând în interior, în timp ce complicele său îl aştepta afară, într-o maşină. 

 

Prinşi în flagrant

La puţin timp după ce „Polonic” a pătruns în sediul CARP, judiciariştii de la Poliţia municipiului Suceava au ajuns la faţa locului. Individul din maşină a încercat să plece, însă nu a mai avut timp. Poliţiştii au spart un geam lateral al maşinii VW, scoţându-l pe tânărul de 19 ani din maşină şi imobilizându-l. Mîndrilă a fost prins chiar în interiorul Casei de Ajutor Reciproc, înainte de a apuca să deschidă seifurile casieriei sau să sustragă valori din interior.

De altfel, şi sistemul de alarmare de la sediul CARP semnalase o pătrundere prin efracţie, astfel că la faţa locului au ajuns şi agenţii firmei de pază cu care unitatea avea contract.

Din informaţiile pe care le avem, poliţiştii au ajuns atât de repede la faţa locului deoarece îl filau pe Mîndrilă, individ cercetat pentru mai multe fapte de furt. El a fost eliberat din penitenciar pe data de 6 octombrie 2011, unde ispăşise o condamnare pentru mai multe fapte de furt.

 

CARP Suceava, tentaţie pentru hoţi 

Prin spargerea a două geamuri, distrugerea unei mese, pe care Mîndrilă a „aterizat” în momentul în care a pătruns în interior, şi a altor bunuri de valoare mai mică a fost creată o pagubă de aproximativ 5.000 de lei.

În luna august a acestui an, şi punctul de lucru din cartierul George Enescu al CARP Suceava a fost „încercat” de hoţi, indivizi necunoscuţi forţând sistemul de închidere al uşii de acces, fără a reuşi însă să pătrundă în interior. Hoţii sunt tentaţi de sediile CARP Suceava deoarece la acestea se depun zilnic bani şi se efectuează împrumuturi.

„Noi nu suntem o unitate de depozitare a banilor. Ce se încasează într-o zi nu rămâne peste noapte în sediu, majoritatea banilor plecând mai departe la cei pe care îi împrumutăm. În noaptea spargerii, în seif şi în unitate nu se aflau sume semnificative de bani”, a declarat Dumitru Savu, preşedintele CARP Suceava.   

 

Mîndrilă, după gratii, complicele, cercetat în libertate

Ambii suspecţi au fost reţinuţi imediat după comiterea faptei, pe baza ordonanţei pentru 24 de ore. A doua zi, sâmbătă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava i-a prezentat pe cei doi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cazul lui Petrică Mîndrilă, decizia Judecătoriei Suceava a venit logic. Mandat de arestare pentru 29 de zile. Al doilea suspect, Ionuţ Ursu, a fost lăsat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.  

 

Cine este Petrică Măndrilă, zis „Polonic”

Petrică Mîndrilă este departe a fi un hoţ mărunt, care să nu reprezinte un pericol public. Conform anchetei poliţiei şi unui rechizitoriu cu o sumedenie de probe, în iulie 2008, individul, care, de altfel, şi-a recunoscut faptele, a incendiat mai întâi casa şi apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopţi consecutive, vila omului de afaceri fiind parţial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Ulterior, Mîndrilă a povestit cu lux de amănunte cum a fost plătit de Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul unei pensiuni concurente, „Casa de Piatră”, să incendieze casa şi apoi pensiunea omului de afaceri care îi făcea concurenţă.

Mai mult, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată, „Coaţă” a fost cel care a pregătit canistrele cu benzină şi l-a dus cu maşina pe incendiator la locuinţă şi la pensiune, după care l-a preluat pentru a dispărea imediat din zonă.

Pentru toate acestea, rezultă din anchetă, Popovici i-ar fi dat lui Mîndrilă suma de 24.900 de lei, conform înţelegerii dintre cei doi incendiatorul urmând să primească un apartament, ceea ce nu s-a mai întâmplat. 

În noaptea în care a fost incendiată vila, în interior se aflau membrii familiei Berbece, în timp ce în pensiune se aflau în jur de zece clienţi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

 

„M-a plătit să îi tai şi să le dau foc la casă şi la pensiune”

„M-a plătit să îi tai şi să le dau foc la casă şi la pensiune”, a mai declarat în faţa anchetatorilor Petrică Mîndrilă.

De cealaltă parte, „Coaţă” a negat vehement orice implicare în această poveste.

Dosarul privind aceste distrugeri în stil mafiot se află în momentul de faţă pe rolul Judecătoriei Năsăud, după ce Coaţă şi cu Polonic au fost trimişi în judecată încă din octombrie 2008.

„Coaţă” a fost pus în libertate în 2009, după 13 luni de arest preventiv, în timp ce Mîndrilă, după cum aminteam, a fost eliberat pe 6 octombrie 2011, după ce a ispăşit o condamnare pentru furt.

 

Fratele lui Petrică Mîndrilă, dezaxatul care a îngrozit Timişoara 

Petrică Mîndrilă, incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita”, este frate cu Aurel Mîndrilă, individul care, în august 2011, a îngrozit o ţară întreagă după ce a înjunghiat trei femei din Timişoara. De asemenea, acelaşi individ este suspect principal şi în cazul uciderii unei prostituate din Timişoara. Individul a declarat în faţa anchetatorilor că a comis faptele din ura pe care o are faţă de femei.

Aurel Mîndrilă, în vârstă de 33 de ani, era recidivist, el fiind condamnat pentru un viol comis la Vatra Dornei, dar şi pentru o tentativă de omor şi o tentativă de viol asupra unei tinere cu probleme psihice, fapte care au avut loc la Broşteni. El a fost eliberat din Penitenciarul Botoşani în 28 decembrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” a spart Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.
 Vizualizări articol: 7716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 13 voturi
Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” a spart Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor3.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
( 7 nov 2011, 11:21:54
o zdreanta de om e purcelusul asta,asta ar trebui batut cu lantul....morti mami lui eu habar nu am la ce  ☭  mai il ami elibereaza astia dak el nici dupa o luna a gafat din nou????stai frate la parnaie ca acolo iti e locul tu din 29 de ani 19 ii ai de parnaie...omul e sgeata asta stie in mare parte oamenii care il cun
2.   Justitie de ... trimis de
( 7 nov 2011, 12:21:11
Inca o dovada ca justitia de la noi a devenit mai mult decat penibila. Cum sa cercetezi in libertate un hot de teapa lui? A dat foc fara nicio retinere unei pensiuni in care se aflau oameni, e clar ca i se rupe de tot, doar sa-i fie lui bine.Tot ce imi doresc, e ca infractorii periculosi, lasat in stare de libertate, la urmatoarele infractiuni comise, sa fie implicate si rudele judecatorilor, sau judecatori. Altfel ma gandesc ca porcii astia nu constientizeaza pericolele pe care le elibereaza, batandu-si joc de munca unor procurori care se chinuie sa-i infunde.
3.   Justitie?????? trimis de
( 7 nov 2011, 12:44:57
Cum sa fie altfel daca judecatori sau procurori au devenit toate curvele si toti lingaii posibili?!!! La cate fapte are asta trebuia sa rupa munca in penitenciar vreo 20 de anisori pe muchie dar cine sa aplice legea daca ei nu mai pot de combinatii salarii imense si altele... Sistemul juridic in Romania e stat in stat. Ar trebui ca cel/cea care a dat hotararea sa fie liber un gunoi ca polonic asta sa fie tras la raspundere si considerat complice la toate faptele savarsite ulterior eliberarii lui, dar ..?????
4.   Prezumtia de nevinovatie? trimis de
( 7 nov 2011, 14:01:11
In ce il priveste pe Polonic asta, o instanta a stabilit clar ca el este incendiatorul pensiunii. Deci il putem cataloga ca fiind vinovat. In ce il priveste pe patronul de la Casa de Piatra, dupa cum spui si matale mai reporterule in acest articol, dosarul inca se judeca. Deci dupa atatia ani de la comiterea faptei, se presupune ca dovezile sunt superficiale si nu reusesc sa il condamne pe 'nea Coatza...Dar totusi voi vorbiti despre Coatza, asa bandit cum este el, ca si cum ar fi vinovat, iar instanta care a stabilit acest lucru sunteti voi, "judiciaristii" Monitorului de Suceava. Pentru cei care citesc acest articol, as dori sa ridic vreo 2 intrebari la fileu: 1. De ce Coata nu si-a asigurat propria pensiune, in valoare de cateva milioane de euro, decat dupa ce a fost nenorocirea cu incendierea vecinului? Adica ala da foc la cativa metri de casa lui si risca sa piarda tot? Hmm... 2. De ce dosarul a fost taraganat vreo 2 ani pe la Suceava si inca nu s-a dat o solutie, desi anchetatorii sustin ca au inregistrari telefonice? 3. De ce era Polonic in libertate? Doar a fost dovedit vinovat...Oare nu este omul politistilor suceveni si declara orice au nevoie acestia pentru a infunda pe oricine? 4. Care e mafiotul ala care ar da 6.000 euro si un apartament (adica cel putin 45.000 euro in total) unui prost urmarit de politie pentru a face vreo fapta de genul asta? Pare prea de tot... Mie mi se pare ca toata povestea asta este cusuta cu ata foarte alba... Si mi se mai pare ca repoterii Monitorului sunt de fapt "sageti" pentru politicieni si militieni... Sa mai judecam si la rece, nu doar "servite" de toti reporterasii de cartier...
5.   "m-a platit sa ii tai si sa le incendiez casa" trimis de
( 7 nov 2011, 15:04:50
pe cine sa taie asta ma, ca daca-i prinzi o bata buna pe spinare... se taie singur de durere.
6.   Polonic trimis de
( 7 nov 2011, 19:17:49
bai, il stiu pe asta, ce fata de buhai are; este un mare prostovan, trebe incuiat pe viata ca e periculos, va zic io..
7.   Comentariu trimis de
( 7 nov 2011, 19:23:22
iar la cusca ai intrat
8.   MESAJ PT. TATAL NEMERNICILOR trimis de
( 7 nov 2011, 19:44:44
Trebuie sa fii un " tata mandru " cu asemenea flacai pe langa casa. Propun sa-ti mai dai drumul la pistol de vreo cateva ori, poate te fac astia un tata erou.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei