Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Discut cu opoziţia, dar numai pe soluţii realiste şi decente, nu pe măsuri demagogice

Vineri, 4 Noiembrie 2011 (14:42:15)

Guvernul este dispus să discute cu opoziţia pe tema proiectului de buget pentru anul viitor, dar numai dacă liderii USL formulează soluţii realiste şi decente, nu propuneri de măsuri demagogice şi populiste care ar urca deficitul cu 3,6 procente, a declarat, vineri, la Belgrad, premierul Emil Boc.

El a reacţionat astfel la afirmaţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, care i-a spus, vineri, şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, că acesta este premierul României, întrucât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia.

"Întotdeauna voi fi un adept al dialogului pe soluţii constructive, nu pe demagogie şi populism. Este uşor să dai din gură pe cifre fără să analizeze implicaţiile economice", a spus Boc.

El a arătat că liderii opoziţiei din alte state UE au o atitudine mult mai responsabilă şi a precizat că face un apel la raţiune, responsabilitate şi decenţă pentru liderii opoziţiei din România.

Premierul Emil Boc se află la Belgrad, pentru reuniunea ICE.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, vineri, şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, în cadrul întrevederii dintre reprezentanţii FMI, BM şi CE şi cei ai USL, că acesta este premierul României, întrucât adevăratul premier, Emil Boc, nu are timp să se vadă cu opoziţia.

El a precizat că opoziţia manifestă deschidere pentru dialog, dar şi pentru votarea bugetului de stat, dacă există o reală perspectivă asupra bugetului şi un dialog asupra măsurilor bune.

Preşedintele PSD a arătat că opoziţia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis Guvernului şi în legătură cu care nu a primit niciun răspuns şi şi-a exprimat speranţa că delegaţia FMI va oferi un răspuns.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Liderii USL s-au întâlnit şi în iulie cu delegaţia FMI, BM şi CE.

Precedenta invitaţie pentru o întâlnire adresată de reprezentanţii FMI opoziţiei fusese respinsă de liderii USL. Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, declara, în 6 mai, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că a adresat invitaţii PSD şi PNL pentru discuţii, însă cele două partide nu au acceptat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Discut cu opoziţia, dar numai pe soluţii realiste şi decente, nu pe măsuri demagogice.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Discut cu opoziţia, dar numai pe soluţii realiste şi decente, nu pe măsuri demagogice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei