Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Summitul G20 de la Cannes se va concentra pe criza din zona euro

Luni, 10 Octombrie 2011 (16:41:01)

Liderii ţărilor din G20 sunt atât de îngrijoraţi că criza din Europa se va extinde în restul lumii încât este probabil că summitul de la începutul lui noiembrie se va concentra pe acest risc, potrivit unor oficiali de rang înalt din UE, transmite Reuters.

"Europa va fi în centrul atenţiei la summitul de la Cannes", afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-o scrisoare adresată celorlalţi lideri comunitari.

Ei au adăugat totuşi că la reuniune se va discuta şi despre riscurile pentru dezvoltarea mondială provenite din Statele Unite şi economiile emergente.

"Percepţia partenerilor din G20 este că dacă Europa nu rezolvă criza datoriilor se vor produce efecte periculoase petnru economia mondială. Trebuie să le arătăm că UE este hotărâtă să fac tot ceea ce este necesar pentru a depăşi dificultăţile actuale", au spus cei doi lideri.

G20 reuneşte cele mai puternice state dezvoltate şi în curs de dezvoltare din lume.

În scrisoare se arată că multe dintre dezechilibrele mondiale de dinaintea crizei datoriilor din zona euro există în continuare, fiind menţionate yuanul subevaluat din China şi cheltuielile mari din SUA.

"Din acest motiv trebuie să aibă loc o discuţie echilibrată despre diversele riscuri pentru economia mondială, inclusiv cele provenite din SUA şi economiile emergente. Toate ţările trebuie să contribuie", potrivit scrisorii.

Textul reiterează un apel din partea miniştrilor de Finanţe din UE pentru stabilirea unui calendar pentru extinderea coşului valutar care formează drepturile speciale de tragere ale FMI (DST).

Unii lideri speră că DST-urile pot deveni noua monedă folosită la nivel mondial pentru rezervele valutare, pentru a reduce dependenţa de dolarul american.

Dacă DST-urile ar include şi yuanul, atunci autorităţile de la Beijing ar fi mai interesate să permită aprecierea monedei, ceea ce ar contribui la echilibrarea comerţului mondial. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Summitul G20 de la Cannes se va concentra pe criza din zona euro.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Summitul G20 de la Cannes se va concentra pe criza din zona euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei