Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii de pe străzile Sucevei, dar şi cei din curţile oamenilor, vor fi sterilizaţi gratuit, începând de săptămâna viitoare, de o echipă de medici veterinari germani, care colaborează cu Asociaţia Proanima.

Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, dar şi a celor cu stăpân va începe de luni, 17 octombrie şi se va derula pe o perioadă de aproximativ două săptămâni.

Reprezentanţii Asociaţiei de protecţie a animalelor Proanima Suceava au precizat că această campanie îşi propune să realizeze un număr cât mai mare de sterilizări a câinilor de la case, atât din municipiul Suceava, cât şi din împrejurimi, aceştia fiind principala sursă de câini comunitari.

“Aproape fiecare gospodărie din Suceava sau din satele din jur are cel puţin un câine de pază, iar atunci când femelele rămân însărcinate, oamenii cresc căţeii o perioadă, dar apoi îi aduc şi îi aruncă pe stradă, gândindu-se că acolo vor fi crescuţi de oameni. Vrem ca prin sterilizarea câinilor de la case, în special a femelelor, să prevenim abandonul puilor nedoriţi în oraş”, a declarat medicul veterinar Cătălin Rusu, din cadrul Asociaţiei Proanima.

Campania de sterilizare gratuită a câinilor se va desfăşura în perioada 17 – 28 octombrie, de luni şi până sâmbătă, între orele 09.00 – 18.00, operaţiile urmând să fie efectuate în fosta cantină a CET, situată vizavi de sediul Termica din lunca Sucevei.

Sucevenii care sunt interesaţi să aducă la sterilizare câinii din jurul blocului, pe care îi îngrijesc, sau câinii din curtea proprie, se pot programa la numărul de telefon 0743575255, între orele 14.00 – 20.00.

Reprezentanţii Proanima spun că, în limita posibilităţilor, vor asigura transportul căţeilor care se aduc la sterilizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu şi fără stăpân3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine... trimis de
(10 oct 2011, 12:22:18
Decat sa-i sterilizeze mai bine le-ar scoate dintii!Mie mi-e frica ca ma musca,nu ca m-ar f..te!
1.1  RE: Mai bine... trimis de
(15 oct 2011, 11:55:26
ti-e "friCa Ca te musca"? pun pariu ca ai 2 metri si tresari la fiecare latrat de pekinez:) as vrea sa te cunosc...pari barbatul ideal, curajosule
2.   Manevra trimis de
(10 oct 2011, 13:41:10
Cea mai eficienta solutie este eutanasia. Treaba cu sterilizatul este o smecherie pur romaneasca prin care niste ONG-uri fura niste bani europeni sau de la buget.
2.1  RE: Manevra trimis de
(15 oct 2011, 11:52:42
pfuhaha, Proanima nu fura nici bani europeni, nici de la buget. ti-e usor sa dai vina fara sa investighezi nimic. si daca se euth toti cainii de pe strazi, aia abandonati se vor inmulti si mai repede pt ca au resurse si spatiu de reproducere! pupici
3.   In sfarsit trimis de
(11 oct 2011, 09:21:55
in sfarsit se face ce trebuia de multi ani facut
acum nu ar mai fi existat caini pe strazi
,sterilizarea gratis la cateii din curte , de acolo se arunca cateii pe strazi,dar ar trebui de mediatizat mai mult sa stie lumea,cine vrea eutanasierea sa si o faca lui ,daca gindeste asa ,inseamna ca traieste degeaba pe pamant daca nu are suflet,cei care nu au mila de animale nu au nici pentru oameni
3.1  RE: In sfarsit trimis de
(16 oct 2011, 15:11:49
In orasul Suceava de cel putin 5 ani Asociatia Proanima realizeaza de 2 ori pe an campanii de sterilizari gratuite. Anul asta a fost foarte greu cu banii, si abia acum s-a putut pune pe picioare o campanie. Anul trecut au fost 3 sau 4 campanii, in colaborare cu Fundatia Vier Pfoten sau alti medici. Au fost mediatizate mai mult in presa, dar s-au pus si afise. Din pacate afisele se rup foarte repede, din a doua zi dupa lipire.sad Si cu ploile de zilele astea, s-au si udat si dezlipit. Stiu pt ca eu m-am ocupat de ele in ultima vreme. Dar puteti sa va informati mereu cu ce campanii mai organizeaza P
roanima de pe blogul Asociatiei.happy
3.2  RE: In sfarsit trimis de
(16 oct 2011, 16:34:43
Alina, vin cu o propunere de promovare mai eficienta: afise in scoli si primarii. Poate tanti X sau nenea Y nu vor fi foarte receptivi, dar cu siguranta copiii vor invata sa fie mai responsabili cu animalele lor. Asa cum vin angajati ai bancilor prin scoli cu diverse propuneri, nu s-ar putea face campanii de informare si educare in scoli ?
3.3  RE: In sfarsit trimis de
(16 oct 2011, 19:46:16
Noi am inceput o campanie de informare in scoli in 2008, insa suntem foarte putini voluntari dispusi sa fim informati, sa fim si in stare sa vorbim in public si sa ne mobilizam.Ganditi-va ca suntem aceiasi care mergem si la adapost, facem si targurile de adoptii, facem si afisele..iar restul sunt extrem de ocupati muncind toata ziua in adapostul primariei.Numarul voluntarilor dispusi sa iasa in public s-a redus.In 2008 am fost doua fete care am fost prin scoli si am vorbit copiilor despre cum sa se fereasca de a fi muscati, despre sterilizare si avantajele ei, despre cauzele existentei cainilor pe strada si despre abandon, despre faptul ca exista legi de protectie a animalelor.Problema este ca suntem foarte putini si NU mai avem timp, suntem tineri si avem si joburi pe langa. Eu am inceput sa ma implic si in problemele adapostului din Radauti si restul judetului, scandaluri, plangeri, intalniri cu Politia, DSV ,Primari.Eu abia am avut anul asta timp sa fac 2 targuri de adoptii,iar restul colegilor din Proanima ... unii muncesc doar la adapost (medicul si inca vreo 2 persoane) toata ziua, de la 9 la 20, iar restul se limiteaza la a hrani/trata cainii din oras sau a strange donatii. Eu m-am mai implicat in targuri, in campania de informare(sistata din lipsa de timp) si in promovat adoptiile, plus mers la adapost.O parte sunt implicati efectiv in munca medicala (in adapost si in campanii).Am nevoie sa pregatesc alti oameni care sa faca ce fac si eu.E nevoie de facut/pus afise, pregatit cainii pt targ, stat la targ, mers si in weekend la adapost, facut plangeri cand e vorba de maltratari.Pur si simplu cativa voluntari nu avem timp sa facem atata voluntariat cat ar fi nevoie.Avem nevoie sa se formeze si alti voluntari in domeniul acesta: sa fie informati si sa prezinte informatii altora mai departe, ca sa putem vorbi de o campanie de informare pe bune.Multi ne invita sa facem informare, dar nu s-a oferit inca nimeni sa se formeze el insusi in a preda si informa in scoli
4.   Comentariu trimis de
(12 oct 2011, 22:10:36
Dar de copilul meu cui ii este mila?Dimineata cand se porneste la scoala se intoarce din drum ,pt-ca in fata blocului sunt cate 6-7 caini,care tot acesti caini au muscat o fata a vecinilor,mi-au atacat baiatul cand mergea la facultate,au atacat un alt copil tot din bloc.Sa-mi raspunda si mie domnii de la protectia animalelor cine raspunde daca copilul meu de 7 ani jumate e muscat de caini,care deja e speriat de moarte pt-ca si el a fost atacat de aceiasi caini fiind chiar langa mine fara sa le fi facut nimik.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(15 oct 2011, 11:58:53
tineti-va copiii in lesa ca nici nu stiti cum provoaca animalele. le dau cu pietre si cu picioarele si apoi "vai,, mami, a vrut sa ma muste". a doua zi, normal ca sare "fara sa le fi facut nimic"
5.   Comentariu trimis de
(12 oct 2011, 22:13:26
Spirake are dreptate,mai bine le-ar scoate dintii.
6.   Pt marea trimis de
(18 oct 2011, 09:18:38
Tampito habar n-ai ce vb,pune-ti botnita la gura ca numai prostii zici,iar lesa zii lui mata sa-ti puna tie.Copii care au fost muscati si atacati din bloc,inafara de unul care e student si a fost atacat pe la spate ceilalti sunt niste amarati de copii de 5,6,7 ani (fetite),care ,cum vad un caine se opresc din mers de la 3-4 metri pt-ca le e frica sa inainteze,nu decum sa mai arunce cu pietre in ei.Cred ca esti crescuta pe maidan unde pietrele se gasesc mai ceva decat iarba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei