Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici

Luni, 10 Octombrie 2011 (14:26:50)

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi explică luni, pe blogul său, că formula "România care cerşeşte", pe care a folosit-o într-o declaraţie, era "o metaforă" şi se referea la "o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial", cetăţenii care se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată

"Am spus sâmbătă, la Piteşti, că mi-aş dori pentru PDL voturile României care munceşte, nu pe cele ale României care cerşeşte (şi gravitează în jurul sacului de iluzii vândute de socialişti). Era o metaforă, dar am convingerea că electoratul de dreapta pricepe foarte bine mesajul meu", precizează Baconschi într-o postare pe blogul său intitulată "Muncim sau cerşim?".

"România «care cerşeşte» nu reprezintă nicidecum 50% din populaţie: e vorba de o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră şi cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bunurile statul, armata, pompierii... mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii. Ei trebuie scoşi din mizerie, desprinşi de asistenţă, imunizaţi la mita electorală, dezvăţaţi să cerşească mereu ajutorul statului, adică până la urmă al celor care plătesc taxe şi impozite", adaugă Teodor Baconschi.

Ministrul de Externe mai scrie că, fiind o persoană care "munceşte pe brânci de la 19 ani", când a avut "primul job (corector la o editură)", consideră că numai munca asiduă a românilor harnici va scoate ţara la liman.

"Ne trebuie 20 de ani de muncă serioasă pentru a sta realmente alături de statele UE dezvoltate. Ce om cu mintea la cap va nega această evidenţă? Dreapta populară are misiunea adunării electoratului activ profesional: românii întreprinzători, profesorii, medicii, etc. Cei care susţin această ţară, creatorii de valoare adăugată", adaugă el.

În opinia sa, "până şi susţinătorii USL trebuie să se deplaseze treptat spre libertate, responsabilitate şi o etică a efortului bazat pe merit".

"Vremea asistenţialismului a fost gonită de criza mondială. Cu atât mai bine pentru România", încheie Baconschi.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că pentru victoria în alegerile din 2012 este important ca PDL "să se poziţioneze pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta" şi să fie susţinut de "România care lucrează, nu de România care cerşeşte".

"În comisiile de specialitate se reflectă ataşamentul nostru faţă de meritocraţie, faţă de competenţă, precum şi dorinţa noastră de a ne deschide către societatea civilă. În aceste condiţii, nu intră militanţi de tip clasic, ci mai cu seamă competenţe, personalităţi locale ale vieţii academice din diferite ramuri profesionale. Este extrem de important pentru victoria noastră la anul, să fim cât mai aproape de aceşti oameni, în dialog nesimulat şi permanent cu ei, să le preluăm agenda şi în acelaşi timp să ne poziţionăm pe eşichierul politic ca principal partid de centru dreapta, partid popular în ambele sensuri ale cuvântului, doctrinar şi în acelaşi timp susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte", a spus Teodor Baconschi.

PSD respinge "cu indignare" declaraţia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, potrivit căreia este important ca PDL să fie "susţinut de România care lucrează, nu de România care cerşeşte" şi solicită preşedintelui şi premierului să îl demită pe acesta din funcţie "imediat şi necondiţionat".

"Prin această declaraţie, pe cât de cinică pe atât de iresponsabilă, efemerul titular al ministerului de Externe al României aduce o revoltătoare şi nemeritată ofensă demnităţii milioanelor de români, indiferent dacă aceştia trăiesc şi muncesc în ţară sau în afara hotarelor sale, ofensă care se cere sancţionată imediat şi necondiţionat. Avem, în acest fel, explicaţia dezastruoasei reprezentări şi gestionări a intereselor României şi ale poporului român în Uniunea Europeană şi în lumea contemporană, aflate în căutarea unor soluţii viabile pentru ieşirea din criză. O Europă şi o lume în care vocea României, a preşedintelui şi a şefului diplomaţiei sale nu s-a mai făcut auzită în ultimii ani. Prin aceste revoltătoare şi ruşinoase declaraţii, Teodor Baconschi nu a făcut decât să exprime crezul şi opţiunea PDL, partid a cărei dezastruoasă guvernare a adus majoritatea covârşitoare a românilor în situaţia de a-şi pierde speranţa zilei de mâine sau de a-şi căuta salvarea muncind în străinătate. Or, tocmai votul acestor «cerşetori» încearcă să îl câştige, mai bine spus, să îl cumpere ori să îl falsifice în beneficiul partidului său Teodor Baconschi, prin trâmbiţata iniţiativă a votului prin corespondenţă", se arată într-un comunicat al Departamentului PSD de politică externă şi relaţii cu comunităţile româneşti.

Social-democraţii opinează că, "în accepţiunea lui Teodor Baconschi, orice român care nu susţine PDL este un cerşetor sau un potenţial cerşetor".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: "România care cerşeşte" era o metaforă despre cei care se lasă cumpăraţi cu doi mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei