Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2011 - Anul XVI, nr. 239 (4837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reorganizarea administrativă cu până la 12 regiuni rămâne prioritate a PDL

Luni, 10 Octombrie 2011 (15:29:57)

Deputatul PDL Răzvan Mustea a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că priorităţile politice ale partidului rămân reorganizarea administrativ-teritorială pe formula de până la 12 regiuni, legea electorală, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi reducerea numărului de parlamentari.

"Priorităţile noastre politice rămân regionalizarea pe formula discutată la Colegiul Director, şi anume varianta de până la 12 regiuni, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, legea electorală în sistem uninominal plus compensare în funcţie de numărul de voturi obţinute şi reducerea numărului de parlamentari la 300", a adăugat Mustea.

Răzvan Mustea nu a putut să spună ce face PDL în cazul în care UDMR îşi menţine punctul de vedere privind reorganizarea administrativ-teritorială.

"Continuă discuţiile în coaliţie", a spus Mustea.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că PDL nu poate face fără UDMR reorganizarea administrativ-teritorială şi a apreciat că democrat-liberalii aşteaptă "vremuri mai bune".

"Fără UDMR, nu putem să facem (reorganizarea administrativ-teritorială - n.r.). Deci, treaba e simplă: ori găsim o soluţie şi dacă nu, suntem blocaţi. Aşteptăm vremuri mai bune", a spus Stolojan, răspunzând unei întrebări a ziariştilor, înaintea şedinţei BPN al PDL.

Declaraţia preşedintelui UDMR conform căreia reorganizarea administrativă nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără" Uniune este "o încercare de şantaj politic", a susţinut, duminică, europarlamentarul PDL Monica Macovei.

"Declaraţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căreia reorganizarea administrativă nu va avea loc până în 2012, iar dacă se va face, se va face fără UDMR, dar că, în acelaşi timp, UDMR susţine comasarea alegerilor pentru că se fac economii bugetare, nu poate fi interpretată decât ca o încercare de şantaj politic sau de dans politic (cum vreţi să îi spuneţi), care îngreunează dialogul politic", susţine Macovei, într-o postare pe blogul personal.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Arad, că reorganizarea administrativă nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum şi susţine luarea unei decizii la începutul următorului ciclu electoral.

"Regionalizarea nu se va face până în 2012 sau, dacă se va face, se va face fără UDMR. Eu cred că o reformă administrativă trebuie făcută la începutul ciclului electoral, nu la sfârşitul mandatului, şi de aceea în acest moment tot ce am discutat, ce am văzut, nu poate fi susţinut", a declarat liderul UDMR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reorganizarea administrativă cu până la 12 regiuni rămâne prioritate a PDL.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reorganizarea administrativă cu până la 12 regiuni rămâne prioritate a PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei