Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leonard Orban: Nu voi fi paravan pentru şefi de ministere neperformanţi

Marţi, 20 Septembrie 2011 (16:45:38)

Ministrul validat al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a respins, marţi, acuzaţiile la adresa sa aduse de preşedintele PSD, Victor Ponta, menţionând că nu va fi un "paravan" pentru unii şefi de ministere neperformanţi în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Orban a afirmat că personal se va ocupa de aspectele "pe orizontală": achiziţii publice, capacitatea administrativă, negocierea între diferitele programe.

"Până la urmă, fiecare ministru, fiecare minister va rămâne cu autorităţile de management, cu programele oficiale şi binenţeles că vor fi diferenţe între modul în care vor performa unele autorităţi de management şi alte autorităţi. Nu cred că mi se va transfera mie toate nereuşitele parţiale sau totale ale unora sau ale altora, după cum nici nu cred că succesele mi se vor transfera integral mie. Nu cred acest lucru", a săpus Orban.

Pe de altă parte, el s-a declarat optimist vizavi de creşterea ratei de absorbţie. "Dar trebuie încercat acest lucru, pentru că dacă nu luăm măsurile acum momentul în care ele se vor resimţi cel mai puternic va fi 2013, când România va trebui să cheltuiască o sumă enormă, 6,7 miliarde de euro", a arătat acesta.

Întrebat dacă vor fi bani suficienţi pentru cofinanţare, ministrul ales a evitat să dea un răspuns tranşant. "Va trebui să luăm pas cu pas, va trebui să vedem pe de o parte acolo unde avem posibilitatea să cheltuim fondurile comunitare până la sfârşitul lui 2012 până în 2013", a menţionat fostul comisar european.

"Probabil, foarte curând se va lua decizia ca TVA să devină eligibil pentru proiectele comunitare, ceea ce în mod cert îi va ajuta şi pe beneficiari, dar va ajuta inclusiv la creşterea ratei de absorbţie pentru că şi TVA va fi inclus în aceste sume", a mai declarat demnitarul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leonard Orban: Nu voi fi paravan pentru şefi de ministere neperformanţi.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leonard Orban: Nu voi fi paravan pentru şefi de ministere neperformanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei