Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Scandal cu focuri de armă

Minoră în vârstă de 13 ani, răpită de pe stradă, pentru răscumpărare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O minoră în vârstă de 13 ani a fost răpită de pe o stradă din comuna Bosanci şi urcată cu forţa într-un autoturism de mai mulţi indivizi din judeţul Neamţ, care ulterior au contactat telefonic rudele fetei şi au cerut răscumpărare.

Terifiantul caz s-a petrecut în urmă cu două zile, iar trei dintre răpitori au fost prinşi cu focuri de armă şi duşi cu cătuşe în faţa magistraţilor, care au hotărât arestarea preventivă a suspecţilor.

În urmă cu câteva luni, la Bacău, patru suceveni au fost „vedetele” jurnalelor de ştiri, după ce-au răpit un copil în vârstă de 7 ani din faţa unei grădiniţe.

 

Au negociat cu răpitorii

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, răpirea a fost anunţată duminică seară, în jurul orei 18:40, prin serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă 112.

Victima, o minoră în vârstă de 13 ani, de etnie romă, era împreună cu o altă fată, iar cele două se întorceau de la spital, unde îşi vizitaseră o rudă.

La câteva sute de metri de casele lor, un autoturism Mercedes a oprit în dreptul celor două, iar minora în vârstă de 13 ani a fost luată pe sus şi băgată în maşina care a demarat apoi în trombă.

Alertate de cealaltă fată, rudele victimei au sesizat imediat autorităţile, cazul fiind preluat de poliţiştii din localitate şi judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale  Suceava.

La scurt timp, rudele minorei au primit un telefon de la unul dintre răpitori, care îi anunţa că fata este la ei şi că vor 3.000 de lei ca să le dea odrasla înapoi.

Sfătuiţi de poliţişti, membrii familiei victimei au tras de timp şi au negociat cu cei care le-au sechestrat fata, ajungând la suma de 1.000 de lei. În timp ce le aşteptau rudele minorei să le aducă banii, în apropierea iazului de la Cumpărătura, răpitorii s-au trezit cu poliţia pe urme, luând-o la fugă. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă şi să tragă două focuri în aer, pentru a reuşi să-i prindă pe trei dintre suspecţi, Dumitru Lăcătuşu, în vârstă de 39 de ani, Mureş Lăcătuşu, de 23 de ani, şi Florin Oţel, de 24 de ani, toţi trei din municipiul Târgu Neamţ.

Potrivit unor surse judiciare, există şi un al patrulea suspect, un anume Constantin Stănescu, care iniţial a reuşit să scape, însă  a fost prins în cursul zilei de ieri.

 

Victima este „măritată”, iar suspecţii neagă că s-ar fi atins de ea

Dintre cei trei suspecţi încătuşaţi duminică seară, doi, Dumitru Lăcătuşu şi Mureş Lătuşu, au fost eliberaţi nu de mult din penitenciar, tot pentru infracţiuni similare.

La audieri, Dumitru Lăcătuşu, alias „Paraipan”, cel mai în vârstă dintre suspecţi, a negat toate acuzaţiile, susţinând că el a venit la Bosanci să-şi viziteze o fată care s-a măritat cu un ţigan din localitate.

Aceeaşi variantă o susţin şi complicii lui „Paraipan”.

De altfel, şi victima, la numai 13 ani, este măritată după rânduielile ţigăneşti, după cum mărturisea, ieri, în faţa clădirii Parchetelor, bulibaşa romilor din Bosanci, Iorgu Stănescu. Acesta a venit însoţit de alţi aproximativ 20 de romi, ieri, la Parchet şi mai apoi la instanţa de judecată, pentru a vedea ce li se întâmplă celor care le-au răpit copila.

Efectivele de jandarmi care păzesc cele două instituţii au fost suplimentate cu patrule pentru a împiedica izbucnirea unui scandal, întrucât la un moment dat şi-au făcut apariţia şi susţinătorii suspecţilor reţinuţi.

De altfel, pentru a calma spiritele, conducerea IPJ Suceava a trimis încă de duminică seară, la Bosanci, mai multe forţe de ordine.

Ieri seară, cei trei suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind încarceraţi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

 

Copil răpit din faţa grădiniţei, pentru o recompensă de 50.000 de lei

Scandalul cu sechestrarea de la Bosanci, de duminică seară, vine la câteva luni după cel de la Bacău, când patru suceveni au răpit un copil de la grădiniţă, l-au urcat într-un BMW X5  şi au cerut 50.000 de lei ca să îl dea înapoi.

Fapta s-a petrecut la sfârşitul lunii martie, iar suspecţii au fost prinşi şi încătuşaţi, tot în timp ce aşteptau să-şi primească banii din răscumpărare.

Florin Stănescu (23 de ani), din oraşul Salcea, Gheorghe Stănescu (20 de ani), Marcel Stănescu (22 de ani) şi Ioan Stănescu (29 de ani), ultimii trei din comuna Vereşti, au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Bacău.

Scenariul răpirii a fost pus la cale din cauza unei datorii pe care ţiganii din Suceava o aveau de primit de la o familie din Bacău. Numai că, în loc să ia copilul datornicilor, aşa cum plănuiau, au încurcat puradeii şi au luat copilul unei alte familii de romi.

Copilul, în vârstă de 7 ani, a fost ademenit să urce în maşina răpitorilor cu bomboane şi mărunţiş. L-au luat în BMW şi l-au dus până pe raza judeţului Iaşi, după care i-au contactat pe membrii familiei, printr-o cunoştinţă comună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minoră în vârstă de 13 ani, răpită de pe stradă, pentru răscumpărare.
 Vizualizări articol: 6357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Minoră în vârstă de 13 ani, răpită de pe stradă, pentru răscumpărare3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(20 sep 2011, 11:11:18
Oare chiar merita sa dam atentie acestor creaturi jegoase ? Oricum nu contribuie la buget cu nimic prin urmare justitia nu ar trebui sa cheltuie nici macar 1 LEU pentru a le rezolva problemele. Suntem satui de CIO-RI !
2.   Comentariu trimis de
(20 sep 2011, 13:33:05
Ce e asa de terifiant cazul asta? Rusine Pupatorul de Suceava.
3.   Articolul promis trimis de
(20 sep 2011, 14:24:52
nenea ziaristuuu' ,da' ieri ne-ati promis un alt caz al unei fete obligata sa se prostituezeeeeeeecrying(( unde eeee??

oricum, f fain si asta. am borat instantaneu!
4.   Ciori trimis de
(20 sep 2011, 17:35:47
injectia letala ptr. ciori ar fi cel mai ieftin tratament!
5.   Papagal trimis de
(21 sep 2011, 09:35:41
nenea ziaristu...esti de toata caca. Unde-i telenovela sexi tip Sandra Braun?
S-a terminat serialul asa repede

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei