Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2011 - Anul XVI, nr. 222 (4820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD şi Mişcarea Verzilor iniţiază o petiţie publică pentru desecretizarea contractului Roşia Montană

Marţi, 20 Septembrie 2011 (13:41:26)

PSD şi Mişcarea Verzilor Democraţi Agrarieni au iniţiat o petiţie publică prin care solicită desecretizarea contractului Roşia Montană Gold Corpotation şi organizarea unui referendum privind modul de exploatare a aurului românesc, care va putea fi semnată în centrele deschise în oraşe şi on-line.

Anunţul iniţierii acestei petiţii a fost făcut, marţi, într-o conferinţă de presă comună, susţinută la sediul central al PSD, de europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, deputaţii PSD Carmen Moldovan şi Nicolae Bănicioiu şi co-preşedintele Mişcării Verzilor Democraţi Agrarieni, Remus Cernea.

Prin această petiţie publică se solicită desecretizarea de urgenţă a contractului RMGC cu statul şi a tutoror actelor referitoare la exploatarea de la Roşia Montană, inclusiv a contractului de concesiune, evaluarea "transparentă şi independentă" a beneficiilor şi costurilor implicate pentru statul român, numărul real de locuri de muncă create, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la contractul încheiat, aflarea adevărului despre destinaţia fondurilor de promovare a RMGC şi a sponsorizărilor acordate oamenilor politic şi formatorilor de opinie, consultarea populaţiei prin referendum cu privire la modul de exploatare a aurului românesc şi respectarea rezoluţiei PE cu privire la interzicerea exploatării cu cianuri pe teritoriul UE.

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a precizat că această petiţie va putea fi semnată la centrele care vor fi deschise în fiecare judeţ şi în fiecare oraş mare, dar şi on-line, pe site-urile PSD, TSD sau cel al Mişcării Verzilor.

Bănicioiu a precizat că petiţia va fi prezentată, marţi, în Parlamentul României, copreşedinţilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, pentru a o semna, în condiţiile în care aceştia au exprimat deja o poziţie publică referitoare la Roşia Montană.

El a spus că petiţia va fi prezentată, spre semnare, şi celorlalţi parlamentari români, şi va fi prezentată şi în Parlamentul European.

Copreşedintele Mişcării Verzilor, Remus Cernea, a declarat că formaţiunea sa se opune categoric proiectului minier de la Roşia Montană din cauza impactului "devastator" pe care acesta l-ar avea asupra mediului, patrimoniului şi proprietăţii celor de acolo.

După conferinţa de presă, Daciana Sârbu, Carmen Moldovan, Nicolae Băncioiu şi Remus Cernea au semnat petiţia publică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi Mişcarea Verzilor iniţiază o petiţie publică pentru desecretizarea contractului Roşia Montană.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PSD şi Mişcarea Verzilor iniţiază o petiţie publică pentru desecretizarea contractului Roşia Montană5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei