Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2011 - Anul XVI, nr. 209 (4807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţiile au adus 360 de turişti români blocaţi în Antalya, iar alţi 350 ajung în această seară

Luni, 5 Septembrie 2011 (14:52:50)

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi mai multe agenţii membre au adus sâmbătă şi duminică în ţară circa 360 de turişti români blocaţi în Antalya după ce touroperatorul cu care au plecat a intrat în incapacitate de plată şi nu a mai asigurat transportul la întoarcere.

"În urma eforturilor pe care ANAT le-a făcut alături de agenţiile revânzătoare şi de Premium Holidays, am reuşit să aducem în ţară, cu două avioane, ambele ale Tarom, sâmbătă 180 de turişti şi duminică 180, toţi în Bucureşti", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

Ea a adăugat că în această seară vor mai ajunge în Bucureşti alţi 350 de turişti blocaţi în Turcia, care ar fi trebuit să se întoarcă pe aeroporturile din Satu Mare, Târgu Mureş şi Cluj.

Aceştia vor ajunge în ţară cu două aeronave, unul al firmei turce Sky Airlines, iar celalalt operat de agenţia Kusadasi, înregistrată în România.

"Pentru întoarcerea acestor turişti au plătit atât agenţiile revânzătoare, cât şi Premium Holidays, împreună cu ANAT. Acum căutăm soluţii pentru repatrierea ultimilor 350 de turişti, care au date de întoarcere 7 şi 8 septembrie", a mai spus Martin.

Peste 1.000 de turişti români au fost blocaţi în ultimele zile în staţiunea turcă Antalya după ce agenţia de turism Premium Holidays, de unde şi-au cumpărat vacanţele, a întâmpinat dificultăţi pe care le-a pus pe seama problemelor financiare ale partenerului său din Turcia.

Turiştii români au avut probleme cu revenirea în ţară pentru că agenţia de turism Premium Holidays nu le-a putut pune la dispoziţie un avion cu care să se întoarcă. Turiştii au mai întâmpinat, în ultimele zile, şi probleme cu cazarea, fiindu-le cerute garanţii suplimentare pentru a putea înnopta în hoteluri.

Premium Holidays este deţinută de Suliman Selciuc, fostul proprietar al agenţiei Ali Baba din Bucureşti, intrată în insolvenţă în urmă cu doi ani.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat sâmbătă că orarul mai multor curse charter pentru vacanţele în Antalya (Turcia) ale turiştilor români ar putea fi perturbate în perioada următoare, ca urmare a dificultăţilor pe care le întâmpină touroperatorul Premium Holidays din cauza problemelor financiare ale partenerului său turc.

"Recomandăm turiştilor care au achiziţionat vacanţe pe destinaţia Turcia, cu plecări în perioada imediat următoare, să contacteze agenţiile de turism, pentru reconfirmarea coordonatelor de vacanţă proprii. (...) ANAT asigură turiştii români ale căror vacanţe sau zboruri au fost anulate că toate agenţiile de turism fac eforturi pentru ca vacanţele turiştilor români să fie cât mai puţin afectate", se mai arăta în comunicat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţiile au adus 360 de turişti români blocaţi în Antalya, iar alţi 350 ajung în această seară.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Agenţiile au adus 360 de turişti români blocaţi în Antalya, iar alţi 350 ajung în această seară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei